Print
Zoom In
Zoom Out

نویسنده کتاب «چلچراغ نماز و مدرسه»

۹۰ درصد دانش آموزان نماز خوان، از مادر یاد گرفته اند

شناسه مطلب: 45394
زمان انتشار: دوشنبه 07 مهر 1404 ساعت 09:27

نویسنده کتاب «چلچراغ نماز و مدرسه» گفت: ۷۰ درصد دانش‌آموزان نمازخوان، نماز را در خانه و ۹۰ درصد آنان از مادر یاد گرفته اند، بنابراین نقش خانه و به‌ویژه مادر در این مسیر بی‌بدیل است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت‌الاسلام والمسلمین بهشتی نویسنده کتاب «چلچراغ نماز و مدرسه» در گفتگویی با تشریح تجربه‌های ده‌ساله خود در مدارس کشور، اظهار کرد: موفقیت نماز جماعت در گرو مشارکت همه عوامل مدرسه است و نهاد خانواده، بویژه مادران، نقشی بی‌بدیل در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز در میان دانش‌آموزان دارند.

وی با اشاره به بیش از یک دهه مسئولیت در اقامه نماز وزارت آموزش‌وپرورش گفت: در فاصله سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸ از صدها مدرسه بازدید کردم و حاصل این مشاهدات و تجربیات را در قالب کتاب «چلچراغ نماز و مدرسه» گردآوردم. هدفم انتقال تجربه‌ای پدرانه و دلسوزانه به نسل جوان بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهشتی افزود: زمانی نماز جماعت در مدرسه موفق خواهد بود که همه نقش‌آفرینان، از مدیر و معلمان تا ناظم و حتی سرایدار، سهمی در اقامه آن داشته باشند. این هم‌افزایی رمز ماندگاری نماز در فضای آموزشی است.

وی با اشاره به نقش زنگ نماز تصریح کرد: نماز خود یک مربی پرورشی است. وقت نماز، دانش‌آموز را با وقت‌شناسی و برنامه‌ریزی آشنا می‌کند و زنگ نماز یک تلنگر تربیتی است که شخصیت دینی او را شکل می‌دهد.

نویسنده کتاب «چلچراغ نماز و مدرسه» همچنین بر ضرورت پیوند مسجد و مدرسه تأکید کرد و گفت: امام جماعت و هیئت امنای مساجد باید ارتباط منظم با مدارس اطراف داشته باشند. مدارس نزدیک به مسجد می‌توانند هفته‌ای چند بار دانش‌آموزان را به مسجد ببرند تا انس و ارتباط عملی برقرار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهشتی در ادامه با بیان اینکه نسل امروز نیازمند شیوه‌های نو در معرفی نماز است، اظهار داشت: روزگاری محصولات نماز فقط مکتوب بود اما امروز باید از قالب‌های دیداری و شنیداری، مانند کلیپ کوتاه، انیمیشن و حتی فناوری‌های نوینی چون هوش مصنوعی بهره گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خانواده را مهم‌تر از مدرسه در نهادینه‌سازی نماز دانست و تأکید کرد: ۷۰ درصد دانش‌آموزان نمازخوان نماز را در خانه و ۹۰ درصد آنان از مادر یاد گرفته اند. بنابراین نقش خانه و به‌ویژه مادر در این مسیر بی‌بدیل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهشتی در پایان با اشاره به ظرفیت انجمن اولیا و مربیان خاطرنشان کرد: این انجمن‌ها امروز علاوه بر مسائل مالی، می‌توانند با بهره‌گیری از افراد صاحب‌نظر، استادان دانشگاه و فرهنگیان، نقش مؤثری در ترویج نماز و ارتقای تربیت دینی دانش‌آموزان ایفا کنند.

 



تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س):

لازمه پویایی استعدادهای درخشان پیوند با معارف قرآن ،اهل بیت (ع) وشهدا است.

با شرکت سه میلیون دانش‌آموز

گزارشی ازافتتاحیه «درس‌هایی از قرآن» در ۴۰هزار مدرسه کشور

طلاب طرح امین عضو مؤثر تیم تربیتی مدارس باشند

به همت دفترتبلیغات اسلامی

کتاب « کار در کلاس» ویژه مقطع پیش‌دبستانی منتشر شد

گزارشی از دوره آموزشی توجیهی کریمه اهل‌بیت(س)

تحولی نو در نظام تعلیم و تربیت اسلامی با اجرای طرح امین   

گزارشی از یک نشست استانی

از گلایه های طلاب طرح امین تا توضیحات با سعه صدر مسئولین

نماینده ولی‌فقیه درکهگیلویه و بویراحمد:

آموزش‌وپرورش و حوزه‌های علمیه نقش اساسی در تربیت نسل مؤمن و انقلابی دارند

مدیر حوزه علمیه کهگیلویه و بویراحمد

در مدارس طرح امین باید روحیه دینداری، انقلابی‌گری ورشد علمی دانش‌آموزان محسوس باشد

پنجمین کارگاه آموزشی «توانمندسازی طلاب فرهنگی » در اهواز

 آیت الله نور مفیدی

توجه ویژه شخص رئیس‌جمهور به آموزش وپرورش نویدبخش تحولات است

طرح حضور ویژه فرهنگیان در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) بیرجند برگزار شد

استاندار خراسان جنوبی

برای حضور روحانیون در مدارس برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفته است

وزیر آموزش و پرورش در دیدار امام حمعه بیرجند:

تعلیم و تربیت میدان اصلی مقاومت در جنگ شناختی دشمن است

کارگاه پاسخ‌گویی به شبهات نوجوانان در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) اردکان

تفاهم‌نامه همکاری مشترک حوزه علمیه و اداره کل آموزش و پرورش کرمان به امضا رسید

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س):

لازمه پویایی استعدادهای درخشان پیوند با معارف قرآن ،اهل بیت (ع) وشهدا است.