Print
Zoom In
Zoom Out

رئیس پژوهشکده زن و خانواده تبیین کرد:

پرورش فرد واجتماع هدف غایی سندهای تحول حوزه و آموزش و پرورش است.

شناسه مطلب: 35350
زمان انتشار: سه شنبه 14 مرداد 1404 ساعت 07:31

در ادبیات اهل‌بیت علیهم‌السلام از کلیدواژه امّت بسیار استفاده شده که هدف آن شکل‌دهیِ فرد به اجتماع و جامعه‌گرایی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستادهمکاریها، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد در نشست «وقایع روزدربسترآینده‌نگری» عنوان کرد: با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند تحول حوزه‌های علمیه، هدف از تربیت، پرورش یک فرد مومن، باتقوا، انقلابی و... است.

وی گفت؛برخی معتقدند مشکل اصلی ما در نظام تربیتی این است که نظام تربیتی ما بر پایه هستی‌شناسی فردی بنا شده و در امر تربیت، تنها بر تربیت فرد متمرکز می‌شویم، در حالی که هدف از تربیت، هم پرورش فرد و هم پرورش اجتماع است. یعنی باید بگوییم فردیت آمده که چه جامعه‌ای را تشکیل دهد و انسجام و پیوند اجتماعی را حول محور چه چیزی می‌داند؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زیبایی‌نژاد تصریح کرد: در ادبیات اهل‌بیت علیهم‌السلام از کلیدواژه امّت بسیار استفاده شده که هدف آن شکل‌دهیِ فرد به اجتماع و جامعه‌گرایی بوده است که در این جریان دو رابطه عرضی و طولی شکل می‌گیرد.

وی اضافه کرد: رابطه طولی بین مردم و ولیّ خداست که با کلیدواژه امّت شکل گرفته است که رابطه مبتنی بر عاطفه و مودّت‌بخشی است و در آن ولیّ اقتدار دارد و مردم مطیع او هستند ولی در عین حال این پیروی بر اساس ایمان قلبی، مودّت و محبت است. در رابطه عرضی مومنین در بلاد اجتماعی باید بر اساس پیوند برادری، احساس مسئولیت مبتنی بر محبت، مساوات و ایثار و... باشند.

این استاد حوزه در ادامه به نوع ادبیات اهلبیت علیهم السلام اشاره کرد و افزود: در کلام معصومین دو هدف دنبال می‌شود که یکی از آن‌ها ساخت اجتماع بزرگ ایمانی است؛ یعنی اجتماع مومنانه‌ای که مناسباتش بر اساس ایمان، تقوا و اولویت‌های الهی شکل گرفته باشد و همین امر موجب جلب نظر خداوند می‌شود.

وی اضافه کرد: امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید هرگروهی از مومنان که ۳ نفر یا بیشتر کنار هم قرار بگیرند، به تعداد هرکدام از آنها ملائک نازل می‌گردند و همراه با آنها به دعا و استعاذه می‌پردازند. اما اگر اجتماعی از منکران با هم گروهی تشکیل دهند، به ازای هرکدام از آنان، ۱۰ شیطان به آنان اضافه خواهد شد و آنها را در رسیدن به هدفشان یاری خواهد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد گفت: دسته دوم روایات می‌گویند: اجتماعی تشکیل بدهید که در آن، برنامه‌های اهلبیت علیهم السلام پیاده شود و احیای امر الهی شود مانند مذاکرات علوم دینی که قلب مومن را احیاء می‌کند چنانچه امام کاظم علیه السلام می‌فرمایند: برای شیطان و اطرافیانش چیزی ناراحت‌کننده و مرگبارتر از این نیست که نظاره‌گر اجتماع برادران دینی باشد و ببیند مومنین به دیدار یکدیگر می‌روند، مذاکرات علمی می‌کنند و کلام اهلبیت (ع) بین آنها جاری می‌گردد. در این حال شیطان از شدت ناراحتی فریاد میزند و صدایش به ملائک الهی می‌رسد و تمام ملائک او را لعنت می‌کنند و همین امر سبب رانده شدن و سرکوب شدن شیطان می‌گردد که در این صورت شیطان در این اجتماعات نفوذ پیدا نخواهد کرد.

وی بیان کرد: بر اساس روایات باید فرزندان را از سنین ۴-۵ سالگی وارد اجتماعات دینی شوند تا هویت آن‌ها در این اجتماعات شکل بگیرد، زیرا انسان باید وارد اجتماعی شود که در آن مسئله اجتماعی بسازد و آن را تحلیل کند و اگر در چنین موقعیت‌هایی قرار نگیرد، به فردیت خودش متمرکز شده و جهانِ ابرفردگرایی پدید می‌آید.

رئیس پژوهشکده زن و خانواده در پایان به آسیب‌ها و موانع تربیتی در عصر امروز اشاره کرد و گفت: اینکه چرا جوانان و نوجوانان ما بیشتر جذب مداحان می‌شوند تا سخنرانان به این علت است ما نتوانستیم ایمان را به مردم بچشانیم و فقط از امر و نهی‌ها دم زده‌ایم، اما مداحان فقط از محبت اهل بیت(ع) سخن گفته‌اند و نیز دلیل دیگر اینکه، جوانان ما در هیئت‌ها، بصورت گروهی تعامل دارند و کنش گرند اما در مساجد و سخنرانی‌ها منفعل‌اند و مصرف‌کننده و این امر با روحیه جوانان سازگار نیست پس جوانان و نوجوانان باید الدّینُ الّا الحُبّ را از کلام و رفتار ما دریافت کنند تا به تَبَع آن، امر و نهی ما را بپذیرند.

 

 



برکات دغدغه های فرهنگی آیت الله العظمی صافی "ره"

موسسه دارالزهراء وحلقه های معرفتی عاشورایی برای  نوجوانان

آیت الله حسینی بوشهری در دیدار رئیس سمپاد

کشوربیش ازهرجای دیگربه استعدادهای برتر نیاز دارد.

در دیدار رئیس سازمان ملی استعداهای درخشان:

تقدیرآیت الله اعرافی ازتوجه رئیس جمهوربه آموزش و پرورش

رئیس پژوهشکده زن و خانواده تبیین کرد:

پرورش فرد واجتماع هدف غایی سندهای تحول حوزه و آموزش و پرورش است.

برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی در دبیرستان‌های دخترانه تهران

به همت سازمان تبلیغات اسلامی

رویداد استانی «مدار»  با هدف تربیت دانش آموز در یدان مبارزه مازندران برگزار شد

نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد:

روحانیت در آموزش و پرورش، کلید هدایت فرهنگی جوانان است

مدیر حوزه علمیه کهگیلویه و بویراحمد

طلاب معلم، سفیران حوزه در میدان تربیت هستند

ویژه معاونان پرورشی آموزش و پرورش

دوره مهارت‌های فردی واجتماعی با الهام از  نهج‌البلاغه برگزارشد

در یاسوج برگزارشد

نشست کانون روحانیون شاغل در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد

آموزش و پرورش ناحیه یک ارومیه برگزار کرد

سلسله نشست‌های تربیتی اخلاقی فرهنگیان با حضورنماینده ولی فقیه

دبیرستاد همکاری ها

برنامه دوم همکاریها ناظر به تحقق آموزش و پرورش انقلابی است.

مدیر حوزه علمیه فارس خبرداد

رضایت بیش از نودوپنج درصد جامعه هدف از فعالیت های مدارس طرح امین

مشاوروزیرآموزش وپرورش

برنامه پنج ساله دوم همکاریها با رفع نواقص گذشته تصویب وابلاغ شده است  

مشاور وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد؛

تقویت مبانی اعتقادی؛ راهبرد کلیدی در آموزش و پرورش/ تقدیر از پیگیری‌های مستمر رئیس‌جمهور در راستای تحول در آموزش و پرورش

پاهای حنا بسته!

روایت جانسوز یک مادر از حنابندان شهید سیزده‌ساله

برکات دغدغه های فرهنگی آیت الله العظمی صافی "ره"

موسسه دارالزهراء وحلقه های معرفتی عاشورایی برای  نوجوانان

حضوربیش از ۳۰۰۰ دانش‌آموز دختر در برنامه های مربیان طرح امین خراسان