Print
Zoom In
Zoom Out

وزیر آموزش و پرورش :

بسیاری از مشکلات کشور به دلیل کم‌توجهی به نظام تعلیم و تربیت است

شناسه مطلب: 35059
زمان انتشار: سه شنبه 06 آذر 1403 ساعت 20:15

وزیر آموزش و پرورش گفت:بسیاری از مشکلات کشور به دلیل کم‌توجهی به نظام تعلیم و تربیت است و جایگاه حاکمیتی نظام تعلیم و تربیت را با حفظ کرامت معلمان بالاتر ببریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش عصرامروزسه‌شنبه ۶ آذر ماه در حاشیه افتتاح همزمان ۲۱ مدرسه خیّرساز در قم، خوزستان و مرکزی با حضور درجلسه شورای سیاست‌گذاری ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش در قم با اشاره به این‌که در زیست بوم تعلیم و تربیت هزاران متغیر جزیره‌ای وجود دارد که بایکدیگر همسو نیستند، گفت: در نگاه کلان تعلیم و تربیت برای این متغیرها، نقش درستی تعریف نشده است تا به جای موازی کاری، هم افزا کار کنند.

رئیس ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش با بیان این‌که همواره آموزش و پرورش از کوچک انگاری، ساده انگاری و بی‌ثباتی رنج می‌برد، ادامه داد: چالش‌های فوق سبب شده تا از نگاه کلان و تمدنی دور بمانیم.

کاظمی با تأکید بر قدردانی از زحمات معلمان بیان کرد: جایگاه حاکمیتی نظام تعلیم و تربیت را با حفظ کرامت معلمان بالاتر ببریم. نباید این جایگاه را تضعیف کرد. تمام مشکلات تربیتی کشور را متوجه کم‌کاری در نظام تعلیم و تربیت نکنید، متوجه کم توجهی به نظام تعلیم و تربیت بدانید .

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که کار تعلیم و تربیت کار سخت و پیچیده‌ای است،تصریح کرد: به‌طور قطع می‌توان گفت فعالیت در این حوزه از هر بخشی سخت‌تر است.

وی با تاکید بر این‌که در دوره جدید تعلیم و تربیت بنا نداریم کیلومتر آموزش پرورش را صفر کنیم، گفت: در گذشته اقدامات خوبی شروع شده است که آن را ادامه می‌دهیم. زیرا محور برنامه‌های این نظام، سند تحول بنیادین است .

کاظمی ادامه داد: آنچه که سبب شده در این مسیر عقب بمانیم و نگاه تمدنی شکل نگیرد، ریشه در ساختار نظام آموزشی، معماری نظام تعلیم و تربیت و برنامه درسی مدارس دارد. یعنی پیوستگی تعلیم و تربیت با فضای روز جامعه مناسب و منطبق نیست. به نوعی می‌توان گفت گسستگی میان برخی اجزای نظام تعلیم وجود دارد .

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ماموریت‌های این وزارتخانه، اظهار کرد: موضوع عدالت آموزشی، کیفیت، هوش مصنوعی، جایگاه و منزلت معلمان، اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین با سه برنامه محوری؛ برنامه درسی، افزایش جایگاه کیفی وکمی دانشگاه فرهنگیان و آسیب‌های اجتماعی از مهم‌ترین ماموریت‌های این آموزش و پرورش قلمداد می‌شوند.

وی با اشاره به تکالیف سازمان تعلیم و تربیت کودک افزود: در سازمان تعلیم و تربیت کودک نیز سه برنامه محوری دنبال می‌شود. پوشش صد درصدی دانش آموزان، تولید محتوای با کیفیت و نیروی انسانی متخصص از جمله آن‌ها هستند. باید تمامی شبکه‌های استانی، منطقه‌ای و روستایی تحت پوشش صد درصدی تعلیم و تربیت قرار گیرند.

کاظمی به ماموریت‌های ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش اشاره کرد وگفت: ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش باید حلقه اتصال ظرفیت‌ها باشد نه مجری ظرفیت‌ها. این حوزه باید سیاست‌گذار باشد نه مجری سیاست‌ها. بنابراین از جمله مأموریت‌های این حوزه، باید رویکرد کیفیت بخشی باشد و افزایش ضریب و نفوذ برنامه‌ها متناسب با مقاطع، نیازها، جنسیت و با درنظر گرفتن ابزارهای نوین جهانی باشد .

وی ادامه داد: در حوزه دوگنجیه ارزشمند، نیروی کیفی و محتوای علمی و پژوهشی وجود دارد. در آموزش و پرورش هم بخش‌های مختلف آموزشی و دانشگاهی فعال است. باید دیدآیا میان این دو ارتباط سازنده‌ای شکل گرفته است و آیا از ظرفیت‌ها به خوبی و جهت توسعه استفاده شده است.

منبع پرتال وزارت آموزش و پرورش



دبیر ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش

خدمات رئیس جمهور شهید تا سالیان متمادی در کشور جاری و ساری خواهد بود.

به همت نشر معارف

کتاب «شیخ بهایی» ویژه گروه سنی کودک و نوجوان منتشر شد

ما ملت امام حسینیم

امیدبخشی در دل مستضعفان از آثار توجه به ماه محرم است

به کدامین گناه!

پاسخ به چند سئوال دانش اموزی

چرا خدا رژیم صهیونیستی را گرفتار عذاب نمی‌کند

ره آورد مقاومت

اجابت آه و اشک کودکان یتیم غزه!

در پی شهاد سردارکاظمی

تسلیت مدیر حوزه های علمیه به وزیر آموزش و پرورش

کارشناس حوزوی تعلیم و تربیت بیان کرد

توصیه هایی برای تربیت فرزندان شجاع و سلحشور در شرایط جنگی

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان:

تقویت همکاری‌ حوزه‌علمیه و آموزش وپرورش یک ضرورت است

دیدارمسئولان مدارس علوم و معارف اسلامی با مدیرکل آموزش‌وپرورش زنجان

با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش؛

هفدهمین مدرسه خیرساز آیت‌الله نورمفیدی افتتاح شد

غدیر؛ بزرگترين عيد خدا

فیلم

نشست مدیر حوزه‌ علمیه خراسان با رابطین طلاب شاغل در آموزش و پرورش

فیلم/ همایش تخصصی طلاب وظیفه آموزش و پرورش خراسان رضوی

قابل توجه فرهنگیان و دانش اموزان

مسابقه کتابخوانی «از غدیر تا ظهور» برگزار می‌شود

مشاور وزیر آموزش و پرورش:

نقش‌آفرینی طلاب در سنگر تعلیم و تربیت قابل تقدیر است

نیم نگاهی به کتاب «تعلیم و تربیت در نهج‌البلاغه»