Print
Zoom In
Zoom Out

به مناسبت روز پاسداشت زبان پارسی

حراست از زبان فارسی مصداق هویت ملی

شناسه مطلب: 24182
زمان انتشار: دوشنبه 25 اردیبهشت 1402 ساعت 13:00

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در یادداشتی به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان پارسی نوشت: خداوند را شاکریم که محور و اساس فعالیت ها و ماموریت های نهضت سوادآموزی درآموزش ؛ترویج؛ گسترش و پاسداشت زبان فارسی وآموختن مهارت خواندن ونوشتن زبان فارسی به سوادآموزان است وبراین مهم که ازمصادیق هویت ملی کشورعزیزمان می باشد افتخارمی کنیم.

متن این یادداشت  حجت الاسلام قاسمی نیا به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بی تردید شکوفایی زبان فارسی، مرهون تلاش های  حکیم فرزانه ابوالقاسم فردوسی، بزرگ ترین شاعر حماسه سرای ملی ایران است.

بزرگداشت این حکیم دوراندیش، بزرگداشت هویت قومی، زبان‌فارسی و هویت‌ ملی‌ ایران است و هر قدمی که در این مسیر برداریم، در راه خودشناسی و هویت‌ و افتخار ملی مان برداشته‌ایم.

 زبان شیرین پارسی امانتی گرانبها و میراثی ارزشمند است که  سینه‌به‌سینه و نسل‌به‌نسل به دست ما رسیده است و باید در حفظ و پاسداری از آن کوشا باشیم.

مطابق فرموده رهبر عزیز انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) که تلاش برای ترویج زبان فارسی را یکی از ماموریت های مهم نهضت سوادآموزی برشمرده و فرمودند: "برای این مهم برنامه ریزی کنید" از سیاستگذاران و برنامه ریزان سوادآموزی در کشور به ویژه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای آموزش و پرورش انتظار می رود در گام دوم ماموریت و رسالت نهضت سوادآموزی با محوریت فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای این مهم برنامه ریزی ویژه و اقدام به تهیه متون و محتوای لازم وجذاب گردد.

نظام آموزشی رسمی و غیر رسمی کشور باید با تدوین یک نقشه راه جامع در جهت حفظ و گسترش زبان فارسی، ذائقه و میل مخاطبان را با طعم شیرین زبان فارسی و خوانش متون ارزشمند این زبان به ویژه شاهنامه حکیم فردوسی بزرگ که به حق در آن درس ها و عبرتهای بزرگی نهفته است آشنا کنند.

البته پیش قراولان این تحول عظیم باید نویسندگان و صاحبان فکر و اندیشه و سخن باشند و به عنوان سفیران و پرچم داران زبان شیرین فارسی در نوشتار و گفتار تا آنجا که ممکن است از به کار گیری کلمات و عبارات بیگانه پرهیز نمایند.

فارسی آموزی از برنامه درسی نهضت سوادآموزی  می باشد و در دوره های انتقال، سوادآموزی و تحکیم اساس آموزش ها می باشد و با اجرای طرح های خواندن با خانواده و حلقه های کتاب و کتابخوانی ویژه کم سوادان بزرگسال غیر محصل در جامعه به گسترش و ترویج وتحکیم وتثبیت زبان فارسی می پردازیم.

ضمن تبریک این روز برجسته به همه فارسی زبانان در گستره عالم، خداوند را شاکر هستیم که محورواساس فعالیت ها و ماموریت های نهضت سوادآموزی درآموزش ؛ترویج؛ گسترش و پاسداشت زبان فارسی وآموختن مهارت خواندن ونوشتن زبان فارسی به سوادآموزان است وبراین مهم که ازمصادیق هویت ملی کشورعزیزمان می باشد افتخارمی کنیم.



نماینده ولی فقیه در ایلام دردیدار دبیر ستاد همکاریها  

با استفاده ازروشهای خلاقانه نسل جوان را به ارزشهای دینی و انقلابی سوق دهیم.

در سفر به استان زنجان صورت گرفت

دیدار دبیر ستاد همکاری ها با نماینده ولی فقیه در زنجان

چند خبرازفعالیت های استانی همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش

به منظور هدایت تحصیلی

بازدید دانش‌آموزان محلاتی از مدرسه علمیه فاطمیه+ عکس

با حضور نماینده ولی فقیه

برگزاری جشن بزرگ عبادت دانش‌آموزان در ساری

نماینده ولی فقیه درسیستان و بلوچستان

لزوم توجه به سیره علمی و عملی پیامبر(ص) در مسیر تعلیم و تربیت

نماینده ولی فقیه در ایلام دردیدار دبیر ستاد همکاریها  

با استفاده ازروشهای خلاقانه نسل جوان را به ارزشهای دینی و انقلابی سوق دهیم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در آئین سپاس معلم در ایلام؛

 ارزش و منزلت جایگاه معلمان باید مورد توجه باشد

تصاویر

حضور طلاب  و روحانیون میاندوآب در مدارس آموزش و پرورش

به مناسبت هفته معلم

حضورمشاوروزیرآموزش و پرورش در منزل معلم شهید عبادالله محمد صالحی

دبیر ستاد همکاریها ؛

«احترام به معلم» احترام به آینده کشور

پیام آیت الله اعرافی به مناسبت روز معلم :

رشد و توسعه کشور محصول تلاش و مجاهدت معلمان و اساتید است

پرسمان دهه کرامت (به سوی نور)

پاسخ به ۳۱ پرسش پرتکرار درباره دهه کرامت

تصاویر/ نشست کمیته همکاری‌های مشترک حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان البرز

گزارشی از مدرسه علمیه نورالثقلین مشهد در عرصه تبلیغ و جذب نوجوانان به حوزه علمیه

در مشهد برگزارشد

گردهمایی بزرگ بانوان طرح امین با محوریت جذب دانش‌آموزان به حوزه‌های علمیه

هزار دانش‌آموز قمی با شخصیت حضرت معصومه(س) آشنا می‌شوند