Print
Zoom In
Zoom Out

رئیس حوزه های علمیه خواهران کشور:

آموزه‌های دینی را با توجه به تغییر افکار نسل جدید به جوانان آموزش دهیم

شناسه مطلب: 13801
زمان انتشار: پنجشنبه 26 آبان 1401 ساعت 01:08

حجةالاسلام والمسلمین فاضل گفت: بحث تعلیم و تربیت در ادیان و فرهنگ های مختلف به خصوص در دین مبین اسلام نقش بی بدیل و موثری دارد، هر چند تفکرات مختلف است اما اینکه نتیجه تعلیم و تربیت باید انسان مطلوب باشد، حرفی نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها،حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران، در چهاردهمین جلسه هم‌اندیشی ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش که امروز ۲۵ آبان ماه، با حضور مدیران حوزه‌های علمیه، مدیرکل‌ها و معاونان پرورشی آموزش و پرورش استان‌ها در سالن جلسات‌ هتل نماز مشهد برگزار شد، با بیان اینکه تعلیم و تربیت در تمامی ادیان و فرهنگ‌های مختلف نقش بسزا و بی‌بدیلی دارد، اظهار کرد: دین اسلام از جمله ادیانی است که در حوزه تربیت تلاش کرده است، نتیجه و ثمره آن حضور عنصری برجسته همچون پیامبر مکرم اسلام(ص) است. باید برای تعلیم و تربیت نسل جوان از آموزه‌های دینی با توجه به تغییرات دیدگاهی استفاده کرد. امروزه ضرورت توجه به نسل جدید به ویژه دختران از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با تاکید بر عدم شناخت ما از نسل جدید و ایجاد شکاف اعتقادی و عدم ارتباط با جوانان و نوجوانان، بیان کرد: این امر باعث شده نتوانیم با نسل جدید ارتباط موثر بگیریم. بنابر آمارها نیمی از پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند از این رو اشتغال برای نسل جدید یک دغدغه جدی است. پس انتخاب رشته برای آینده جوانان بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از مواردی که امروز کانون خانواده‌ها را برهم زده و پیری نسل را به وجود آورده همین دغدغه‌هاست.

فاضل تاکید کرد: نسل گذشته در وفاداری به ابعاد و اهداف دینی و شئونات آن پای‌بند است اما نسل جدید با این شاکله خیلی آشنا نیست. ضرورت دارد تحولات و تغییرات اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان با علم روز و با توجه به تغییر افکار نسل جدید آموزه‌های دینی را به نوجوانان و جوانان آموزش داد.

تبیین آیات قرآن در تربیت انسان‌های دینی تاثیرگذار است

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) معلمی کرد تا بتواند انسان‌های مطلوب، متناسب با دیدگاه دینی اسلام را معرفی کند. همانطور که پیامبر(ص) فرمودند این قرآن نیاز به مفسر رسمی دارد و اگر آیاتی که با همین مضمون نازل شده است را به درستی تبیین کرد،  می‌توان در ارتقای انسان‌ها با هدف و رویکردهای دینی نتیجه مطلوب را دید.

وی مطرح کرد: کسانی که در عرصه تعلیم و تربیت اشتغال دارند باید به آموزه‌های قرآن و آنچه در این کتاب آسمانی برآن تاکید شده بیشتر تکیه کنند. در ابتدای انقلاب اسلامی با حمایت‌های امام راحل و در مراحل بعدی حمایت مقام معظم رهبری فرصت جدیدی برای حوزه‌های علمیه ایجاد شد تا در تعلیم و تربیت به عنوان نهاد دینی و پایگاهی برای تعلیم و تربیت انسان‌ها نقش‌آفرینی کنند و تلاش کردند تا با آموزش‌های دینی افراد را به یک بلوغ دینی کامل برسانند، اما با گذشت زمان در مراحلی رقبایی برای این نهاد دینی ایجاد شد یا اینکه ایجاد کردند البته ما در جایگاهی نیستیم که در این خصوص بحث کنیم.

فاضل با اشاره به اهداف دشمن در نابودی نظام اسلامی تصریح کرد: دشمن با تمام توان در برهه کنونی وارد عرصه شده و با تمام تلاش سعی در نابودی نظام دارد اگر در برابر فتنه‌های دشمنان گام برنداریم موفق نخواهیم بود. ما باید با یک هم‌افزایی مطلوب برای پیروز شدن گام برداریم. برای دست یافتن به موفقیت در آموزه‌های دینی، عنصرهای آینده‌نگری مانند خانواده، تعلیم و تربیت، آموزش و.... را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. امروزه با وجود اینکه در زمانی زندگی می‌کنیم که روز به روز در حال پیشرفت است اما ما عقب مانده‌ایم. نمی‌شود در زمانی زندگی کنیم اما طرز فکرمان را توسعه ندهیم.



به همت مرکز ملی پاسخ گویی به سئوالات دینی

تشکیل حلقه های علمی پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزی

با حضور مدیرکل آموزش و پرورش قم

برگزاری هفدهمین کارگاه تبیینی طرح «زندگی با آیه ها»

گزارش استانی

طرح تربیتی امین، گامی در مسیر تربیت معنوی دانش‌آموزان

با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش

همایش نوگلان فاطمی برگزار شد

به همت مرکز ملی پاسخ گویی به سئوالات دینی

تشکیل حلقه های علمی پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزی

کتاب نهج البلاغه ویژه نوجوانان رونمایی شد

شرکت  ۳۰۰ هزار دانش آموزاصفهانی در مسابقه نهج البلاغه خوانی

با حضور نماینده ولی فقیه

میزبانی مصلای اردبیل از 2000 دانش آموز دختر روزه اولی

با حضور نماینده ولی‌فقیه

میزبانی مصلای ارومیه از ۱۴۰۰ دانش‌آموز روزه اولی

درادامه سلسله بازدیهای دبیرستاد همکاریها

نشست مدیران و مربیان طرح امین منطقه۱۷ با مشاور وزیرآموزش و پرورش

ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

امام جمعه ارومیه

آمورزش و پرورش در پاسخ به شبهات اعتقادی دانش‌آموزان بیش از گذشته فعال باشد

در ماه مبارک رمضان

تبلیغ چهره به چهره  کارشناسان دینی درمیان دانش آموزان

برنامه‌های تربیتی دانش آموزی استان کرمان در ماه رمضان تشریح شد

طرح حضور پس از پایان ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه یزد اجرایی می‌شود

با موافقت مدیر حوزه های علمیه

افزایش ظرفیت مبلغین طرح هجرت ویژه روحانیون شاغل در آموزش و پرورش هرمزگان

امام جمعه زنجان:

تفکر نسل جدید را به اندیشه‌های قرآنی نزدیک کنیم

در یکی از روستاهای دهلران صورت گرفت

رنگ آمیزی مدرسه بجای اقامت در هتل ! + فیلم