به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجتالاسلام حمید نیکزاد، مشاور وزیر و دبیرستاد همکاریهای حوزه و آموزش وپرورش در این نشست مشترک، بر توسعه رشتههای مرتبط با تعلیم و تربیت تاکید کردو افزود: حقیقت این است که آموزشوپرورش به همکاری حوزه علمیه نیاز دارد و این امر در راستای اهداف انقلاب اسلامی است.
وی به ضرورت ایجاد و تقویت رشتههای آموزشی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش در حوزههای علمیه تاکید کردو گفت: رشتههایی همچون؛ «روانشناسی اسلامی»، «علوم تربیتی»، «مدیریت آموزشی»، «فلسفه تعلیم و تربیت»، «برنامه ریزی درسی» و «مشاوره» از جمله رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش است که حوزه علمیه خراسان میتواند نقش مهمی را ایفا کند.
حجت الاسلام نیکزاد بیان کرد:توسعه مدارس وابسته و غیردولتی زیر نظرحوزه علمیه خراسان اقدام ارزشمند دیگری است که میتوانیم در راستای سیاست های انقلابی و جهادی وزارت آموزش و پرورش در تمام استان های خراسان پیاده سازی کرد.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش با اشاره به در پیش رو بودن هفته معلم اظهارکرد: در آستانه هفته معلم هستیم و با توجه به اهمیت نقش و جایگاه معلم در طرحی برنامه ریزی شده میتوانیم از معلمان تمام استان های کشور تقدیر به عمل آورد.
در ادامه این نشست، احمدمحمود زاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به سند بنیادین، گفت: اجرای این سند به همکاری همگانی نیاز دارد تا تعلیم و تربیت در تراز انقلاب اسلامی شکل بگیرد.
وی افزود: اجرای این سند به همکاری همگانی نیاز دارد تا تعلیم و تربیت در تراز انقلاب اسلامی شکل بگیرد.
احمدزاده ادامه داد: علاقهمندیم مجوز رشتههایی مانند سینما، تئاتر و مجریگری و از این دست موضوعات نیز برای آینده سازمانهایی مانند صداوسیما، به حوزه علمیه اعطا شود.
حجتالاسلام حسین کندری، معاون آموزش حوزه علمیه خراسان نیز در این دیدار به مسئله تقدم تربیت و تزکیه بر آموزش و تعلیم اشاره کرد و تربیت نسل جوان و هدایت به سمت معارف اسلامی را از دغدغههای مدیر حوزه علمیه خراسان برشمرد.
وی گفت: مدارس پیشحوزوی این حوزه ذیل عنوان «بنیاد روحالله» ساماندهی شده که تا امروز ۱۸ طلبه مجوز اخذ و در ۷۰ مقطع تحصیلی در سطح سه استان ورود کردهاند.
وی به زیادبودن تقاضا برای ثبتنام، بیش از سه برابر ظرفیت این مدارس غیرانتفاعی اشاره و پیشنهاد داد: میتوان برای این مدارس برنامه ای در نظر گرفت تا امکان بهرهمندی افراد، بیشتر شود؛ به ویژه اینکه بعضی از مدارس نیز در محدوده حاشیه شهر است.
در ادامه، حجتالاسلام سیدابوالفضل کاظمی، مسئول حوزه مدیریت حوزه علمیه خراسان، با اشاره به اینکه مدرسه عالی تربیت نیز در راستای امور تربیتی راه اندازی شده است، به مدارس معراج و معارج که برنامه ای تخصصی برای تربیت مربی کودک و نوجوان از میان طلاب سطح ۲ به بالا دارد، اشاره و اظهار کرد: این مدارس با ۸ رویکرد کار میکند که یکی از رویکردهای آن انیمیشن است که امروز حتی از تلویزیونهای کشورهای اروپایی سفارش کار دارند.
مأموریت مدارس پیشحوزوی، آموزش با رویکرد انتقال معارف
همچنین حجتالاسلام جعفر ریحانی، مدیر پذیرش حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد از دانشآموزان مدارس پیشحوزوی، متقاضی ورد به حوزه علمیه بوده اند، گفت: باقی کسانی که وارد نشدهاند نیز با همان نگاه و رویکرد دینی تربیت شدهاند که از این بابت نیز به هدف خود رسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون نیز ۲۰ طلبه در حال دریافت مجوز راهاندازی مدارس پیشحوزوی هستند، گفت: هدف آموزشوپرورش قرارگرفتن دانشآموزان در مسیر دین و دیانت است و حوزه علمیه با توجه به رسالت خود میتواند در این زمینه همکاری و ورود جدی داشته باشد.
مدیر پذیرش حوزه علمیه خراسان به اهمیت بررسی مسئله نوسازی و لزوم در نظر گرفتن راهکاری برای این امر اشاره و ابراز کرد: اگر مکان تحصیل برای مدارس پیشحوزوی با همکاری آموزشوپرورش فراهم شود بهطور قطع هزینهها کاهش یافته و امکان حضور دانشآموزان بیشتری در این مدارس خواهد بود.
حجتالاسلام ریحانی هدف از مدارس پیشحوزوی را خدمترسانی حوزه به مردم دانست و گفت: مأموریت این مدارس، آموزش با رویکرد انتقال معارف به دانشآموزان جامعه است.
نگاهی به پیشنهادات حجتالاسلام حمید نیکزاد مشاور وزیر و دبیرستاد همکاریها که به عنوان مصوبات این نشست اعلام شد؛
1-تأکید اعضا جلسه بر لزوم همکاری و هم افزایی و استفاده از ظرفیت های بلقوه و بلعمل حوزه علمیه و آموزش و پرورش و اقدام دقیق کارشناسی جهادی وانقلابی
2-تجلیل از معلمان مدارس آموزش و پرورش در هفته گرامیداشت مقام معلم توسط مدیران مدارس علمیه خراسان با حضور در مدارس مراکز استان و شهرستان ها
3-تشکیل کارگروه های ویژه بررسی چگونگی نقش آفرینی مبلغان حوزوی در آموزش و پرورش اعم از اخذ سهمیه مدارس طرح امین یک، طرح سابق خرید خدمت آموزشی ونیز ارتقای مهارت ها و توانمندی های روحانیون شاغل و سرباز ، طلبه آموزش و پرورش از طریق مرکز آموزش مهارت ها و مدرسه عالی تربیت حوزه علمیه خراسان
4-توسعه فعالیت ها بنیاد علمی تربیتی روح الله در آموزش و پرورش استان های خراسان از طریق گسترش و راه اندازی مدارس پیش حوزوی در مشهد و شهرستان ها با اولویت حاشیه شهر
5-ارائه درخواست کتبی از طرف حوزه علمیه جهت اعطای مجوز حقوقی به بنیاد علمی تربیتی روح الله و برخوردار شدن از حمایت ها و مزایای مدارس غیر دولتی
6-ارائه درخواست کتبی آموزش و پرورش نسبت به تدوین رشته های تخصصی( روانشناسی، علوم تربیتی، مدیریت آموزشی، فلسفه، تعلیم وتربیت، برنامه ریزی درسی، مشاوره)به حوزه علمیه خراسان جهت تصویب این رشته ها در متون آموزشی حوزه علمیه خراسان