به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام محمود صحرایی در دیدار با مدیر حوزه های علمیه اظهارکرد: حوزه علمیه کازرون(مدرسه علمیه صالحیه) با قدمتی بیش از ۳۲۰ سال را باید یکی از مدارس فعال در دوران دفاع مقدس نامید. براساس آمارها در سال ۱۳۶۰ در این مدرسه کمتر از ۲۰۰ طلبه تحصیل می کردند و از این تعداد ۲۵ نفر شهید شدند. طلاب مدرسه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) نیز پیشگام بوده و شهدایی را تقدیم کردهاند.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه استان فارس افزود: مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون در سال ۱۱۱۷(ه ق) به دستور حاکم وقت شهر خواجه حسام الدین بناء شد و الان بیش از ۳۲۰ سال از عمر آن می گذرد. این مدرسه در مقطعی مخروبه شد، اما با همت مرحوم آیت الله اسدالله ایمانی، امام جمعه وقت کازرون، در سال ۱۳۶۷ با کمک خیرین بازسازی شد و رونق دوباره ای گرفت و از آن زمان تاکنون یک هزار طلبه در آن تربیت شدهاند که در مناصب مختلف همچون امامت جمعه، قضاوت، تبلیغ، عقیدتی نیروهای مسلح، و … مشغول خدمت به نظام و انقلاب هستند.

حجتالاسلام صحرایی افزود: مدرسه صالحیه را باید یکی از مدارس فعال در دوران دفاع مقدس نامید. براساس آمارها در سال ۱۳۶۰ در این مدرسه کمتر از ۲۰۰ طلبه تحصیل می کردند و از این تعداد ۲۵ نفر شهید شدند. طلاب مدرسه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) نیز پیشگام بوده و شهدایی را تقدیم کردهاند.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های مدرسه صالحیه مجاورت با بازار کازرون و برگزاری کلاس های فقه بازار است. این مسئله نشان می دهد که مؤسس آن با تدبیر عمل کرده و به دنبال آن بوده که حوزه از مردم به ویژه بازار جدا نشود و ارتباط مردم و بازاریان با حوزه روز به روز قوی تر و مستحکم تر شود.
حجت الاسلام صحرایی به تاریخچه مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون پرداخت و گفت: این مدرسه در سال ۱۱۱۷(ه ق) به دستور حاکم شهر خواجه حسام الدین (دوره صفویه) بناء شد. از همان موقع مدرسه دارای وقف نامه و موقوفات فراوان بوده است.
مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون با بیان این که تاکنون با تلاش زیاد ۴ هزار رقبه وقفی جستجو و مشخص شده است، افزود: در این مدرسه وقف نامه ای که به وسیله عالمی تنظیم شده، قرار دارد و در این وقف نامه مسائل مختلف تربیتی طلاب، چگونگی بهرهبرداری و هزینه موقوفات برای اداره مدرسه مورد توجه قرار گرفته است.