به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام و المسلمین دژکام طی سخنان در نشست کمیته همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان اظهارکرد: در گذشته در شکل سنتی برای تبیین فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ، به دلیل ارتباط چهره به چهره و فضای اجرای این فعالیت ها ، وداشتن رسانه های قوی و کارآمد کمتر به فضای مجازی، ارتباطات رسانه ای و طراحی و تولید کارهای هنری توجه داشته ایم.
وی افزود: هم اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا ، بخش قابل توجهی از این توانمندی های سنتی رسانه ای را از دست داده ایم و به همین جهت باید بیشتر به سمت فضای مجازی و بهره گیری از تکنولوژی روز پیش رویم که این امر موجب می شود تا علاوه بر مخاطبین همیشگی که دانش آموزان و متربیان ما هستند، مخاطبین دیگری را نیز چه در داخل و چه در خارج از کشور که قبلا به آنها دسترسی نداشته ایم ،از این طریق در اختیار بگیریم .
حجت الاسلام و المسلمین دژکام افزود: اهمیت این امر زمانی آشکار می شود که در موضوع ایجاد تمدن نوین اسلامی و رقابت بین تمدن ها ، علاوه بر مخاطبین اصلی خود باید سایر افراد همچون غیر مسلمانان را نیز پوشش دهیم و به این موضوع به شکل جهانی نگاه کنیم.
امام جمعه شیراز همچنین گفت: به منظور بهره گیری از امکانات رسانه ای صدا و سیمای استان در تبیین فعالیت های انجام شده سازمان و نهادها، باید به توانمندی های خود سازمان تکیه کرد و با استفاده از ظرفیت های مختلف مالی ،انسانی ، هنری و ... ، نسبت به تهیه پیوست رسانه ای برای ارائه گزارش فعالیت های انجام شده اقدام نمود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در مورد نحوه عملکرد آموزش و پرورش فارس در زمان شیوع ویروس کرونا ، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده و عدم امکان حضور دانش آموزان در مدارس، آنچه شاهد بودیم این است که مجموعه کارهای آموزشی تعطیل نشد و روند آموزش ادامه داشت که جای تقدیر دارد و باید سعی شود تا در صورت تداوم این شرایط در کشور، برای سال تحصیلی آینده نیز این روند تقویت شده و ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت های فرهنگی و آموزشی مدارس ، گفت: یکی از راه کارهایی که می تواند از تاثیر منفی این امر بر روند فعالیت های آموزشی و تربیتی بکاهد، انجام این فعالیت ها در قالب گروه های کوچک است تا علاوه بر رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامت دانش آموزان، ارتباط چهره به چهره مربی و متربی نیز حفظ می شود.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه" گروه های کوچک از سطح کار آموزشی و تربیتی بالاتری برخوردار هستند" افزود: در این فرایند باید از تکنولوژی های روز و فضای مجازی نیز استفاده کرد و تلاش شود تا ارتباط حضوری معلم و شاگرد قطع نشود .
وی در ادامه با تاکید بر لزوم تدوین بسته آموزشی برای مدارس امین ،گفت: در تدوین این بسته آموزشی باید مسائل آموزشی و تربیتی در کنار هم دیده شود و به نحوی باشد که هم ناظر بر آموزش باشد و هم تربیت .
حجت الاسلام دژکام با طرح مدل آموزشی تربیتی برگرفته از نظرات مرحوم آیت الله شاه آبادی برای اجرا در مدارس امین استان ،به عنوان یک الگوی کشوری ،گفت: این مدل تربیتی و روش آموزشی به روز شده و برای تبیین آن نیازاست تا مربیان مدارس امین در قالب یک دوره آموزشی ضمن خدمت ، با این مدل آشنا شوند.
گفتنی است در این جلسه روسای سازمان تبلیغات اسلامی ، اوقاف وامورخیریه ، حوزه علمیه و اتحادیه انجمن اسلامی استان نیز حضور داشتند که ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات خود ، در مورد پی گیری اجرای مصوبات این کمیته نیز اعلام همکاری کردند.