Print
Zoom In
Zoom Out

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ بازار اصفهان:

70 طلبه در طرح امین آموزش و پرورش فعالیت می کنند

شناسه مطلب: 13050
زمان انتشار: دوشنبه 20 دی 1400 ساعت 11:27

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ واقع در بازار اصفهان گفت: در زمینه تبلیغ، اعزام طلاب پایه‌های ۷ به بالا را به مناطق محروم، مساجد شهری در دستور کار قرار دادیم، البته در دوران کرونا تبلیغ بیشتر در فضای مجازی انجام شد. در خصوص مدارس طرح امین حدود 70 طلبه فعال هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام امان الله بابامیرساطح، مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان در گفت وگویی اظهارکرد: در زمینه تبلیغ، اعزام طلاب پایه‌های ۷ به بالا را به مناطق اعزام می کنیم و علاوه بر آن طلاب در مدارس و در طرح‌هایی نظیر طرح امین، طرح امیر بیان و طرح ثاقب (روضه‌های خانگی) به خصوص در روستاها فعال می‌باشند و به طور میانگین بین ۶۰ تا ۷۰ نفر از طلبه‌ها در این طرح‌ها شرکت می‌کنند.

وی افزود: مدرسه علمیه جدّه بزرگ، مدرسه ای است که طبق وقف نامه آن در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به دستور «حوری نام خانم»، جدۀ کوچک شاه عباس ثانی ساخته شد و علمایی همچون حاج رحیم ارباب، میرزا هاشم جنتی پدر آیت الله جنتی در آن تدریس داشته اند.

حجت الاسلام بابامیرساطع ادامه داد: مدرسه علمیه ای در میان بازار بزرگ اصفهان، که در زمینی مستطیل شکل به ابعاد ۳۲×۴۰ متر با مصالح آجر، در دو طبقه ساخته شده است؛ عناصر و اجزا ساختمانی و فضاهایی که روی دو محور عمود بر هم قرار گرفته‌اند، در اشکالی چون ایوان، حجره‌هایی در دو طبقه، هشتی، دالان، پیش طاق، چاه خانه، وضوخانه و حیاط برپا شده است. نقشۀ بنا به صورت ۴ ایوانی، با حجره‌هایی در طرفین هریک از ایوان‌ها، پیرامون یک حیاط مرکزی به شکل هشت گوش نامنظم (نگینی) است

فضاهای اصلی مدرسه گرداگرد حیاطی به شکل هشت گوش نامنظم (نگینی)، هر ضلع شمالی-جنوبی ۳۴ متر، غربی-شرقی ۲۳ متر، و ۴ ضلع واقع در گوشه‌ها هر یک به‌اندازۀ ۳ متر ترتیب یافته‌اند.

کف حیاط سنگ فرش است و به نظر می‌رسد که از زمان ساخت تاکنون تغییر اساسی نیافته است. این حیاط که همه ساخت و سازهای داخل بنا به نحوی به آن پیوند می‌خورد، از نظر کاربری با تقسیم مسیرها، ارتباط میان فضاهای اصلی بنا را میسر می‌سازد.

نکتۀ قابل توجه در طراحی مدرسه جده بزرگ عبور دادن شعبۀ نهری از حیاط آن بوده است، بدین ترتیب که این نهر از زیر حجرۀ منتهاالیه جنوب شرقی در ضلع جنوبی وارد آبراهه‌ای سنگی در حیاط مدرسه می‌شده است.

در همین رابطه با حجت الاسلام امان الله بابامیرساطح، مدیر مدرسه علمیه به گفت‌وگو نشستیم تا از وضعیت فعلی مدرسه با خبر شویم.

مدرسه علمیه جدّه بزرگ، طبق سندی که در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان است، وقف نامه‌ای در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به دستور «حوری نام خانم»، جدۀ کوچک شاه عباس ثانی، همسر صفی میرزا و مادر شاه صفی، تنظیم گردیده و طیّ آن، انگیزه ایجاد مدرسه جده بزرگ، شرح و توصیف موقوفات آن و قیود و شرایطی که از سوی واقف لازم دانسته شده، ذکر شده است.

البته صفت جده بزرگ به دلیل آن است که مساحت این مدرسه نسبت به مدرسه علمیه جده کوچک بیشتر است.

براساس وقف نامه موجود، این مدرسه برای «کافّۀ طلاب علوم دینیه که به صفت ایمان موصوف باشند» وقف شده است. همچنین موقوفاتی از املاک و دکان‌ها و قریه ها برای آن قرار داده شده تا عوایدش، با نظر متولّی وقت، برای عُمران و تعمیرات مدرسه، و مازاد آن، برای طلاب ساکن در مدرسه و مُدَرِّسین و خَدَمه صرف شود.

اکنون در حجرات طبقه پایین، طلاب پایه یک تا چهار سکونت دارند که در بین آنها طلاب شب خواب نیز می‌باشند و در طبقه بالا نیز طلاب پایه‌های بالاتر حضور دارند.

 

 

 



ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

امام جمعه ارومیه

آمورزش و پرورش در پاسخ به شبهات اعتقادی دانش‌آموزان بیش از گذشته فعال باشد

گزارش استانی

طرح تربیتی امین، گامی در مسیر تربیت معنوی دانش‌آموزان

با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش

همایش نوگلان فاطمی برگزار شد

به همت مرکز ملی پاسخ گویی به سئوالات دینی

تشکیل حلقه های علمی پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزی

کتاب نهج البلاغه ویژه نوجوانان رونمایی شد

شرکت  ۳۰۰ هزار دانش آموزاصفهانی در مسابقه نهج البلاغه خوانی

با حضور نماینده ولی فقیه

میزبانی مصلای اردبیل از 2000 دانش آموز دختر روزه اولی

با حضور نماینده ولی‌فقیه

میزبانی مصلای ارومیه از ۱۴۰۰ دانش‌آموز روزه اولی

درادامه سلسله بازدیهای دبیرستاد همکاریها

نشست مدیران و مربیان طرح امین منطقه۱۷ با مشاور وزیرآموزش و پرورش

ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

امام جمعه ارومیه

آمورزش و پرورش در پاسخ به شبهات اعتقادی دانش‌آموزان بیش از گذشته فعال باشد

در ماه مبارک رمضان

تبلیغ چهره به چهره  کارشناسان دینی درمیان دانش آموزان

برنامه‌های تربیتی دانش آموزی استان کرمان در ماه رمضان تشریح شد

طرح حضور پس از پایان ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه یزد اجرایی می‌شود

با موافقت مدیر حوزه های علمیه

افزایش ظرفیت مبلغین طرح هجرت ویژه روحانیون شاغل در آموزش و پرورش هرمزگان

امام جمعه زنجان:

تفکر نسل جدید را به اندیشه‌های قرآنی نزدیک کنیم

در یکی از روستاهای دهلران صورت گرفت

رنگ آمیزی مدرسه بجای اقامت در هتل ! + فیلم