به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، امروزه در نظام آموزشی کشور بیش از یکصد هزار دانش آموز در اولویت های اول تا ششم متقاضی انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی هستند در حالی که ظرفیت موجود حدود شش هزار نفر است و بقیه علاقمندان علی رغم ،استعداد و نبوغ در این رشته به سایر رشته ها هدایت می شوند و یکی از دلایل عدم تحقق توازن رشته ای توسعه یا دسترسی نامتوازن رشته های تحصیلی است.
بر این اساس کمیته همکاری های حوزه و آموزش و پرورش شهر تهران در راستای ماموریت خود در توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی با همکاری اداره مشاوره و هدایت تحصیلی معاونت پرورشی و فرهنگی شهر تهران، رشته علوم و معارف اسلامی و شرایط ورود و چگونگی ادامه تحصیل فارغ التحصیلان این رشته را در دانشگاه و حوزه های علمیه در سطحی گسترده برای مشاوران محترم مدارس متوسطه در قالب یک کتاب به قلم دڪتر احمد قماشچے تبیین نمود تا در هدایت تحصیلی دانش آموزان مستعد و علاقمند به این رشته، اطلاعات بیشتری داشته باشند.
هدایت تحصیلی یکی از موضوعات مهم در نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور و یکی از اتفاقات مهم در زندگی هر دانش آموزاست که اغلب پایه گذار رشته شغلی فرد در آینده نیز خواهد بود. نظام تعلیم و تربیت وظیفه دارد تا طرح ریزی زندگی تحصیلی و شغلی دانش آموزان را فراهم کند و دانش آموز باید به ویژگی ها و توانمندی هایی دست پیدا کند تا بتواند از عهده تامین نیاز های خود و جامعه اش بر آید و از این جهت است که برنامه هدایت تحصیلی برای نظام تعلیم و تربیت جایگاهی بسیار ویژه و مهم دارد.
درهدایت تحصیلی تلاش می شود که هر دانش آموز بر اساس توانایی، استعداد، ویژگی های شخصیتی، تفاوتهای فردی، ارزش ها و برخی ملاک های دیگر انتخاب رشته کند. باید دانش آموزان در پایان دوره تحصیلی متوسطه اول به سطحی از شناخت و تمایز یافتگی برسند تا بتوانند دست به یک انتخاب آگاهانه و آزادانه بزنند.
دانش آموز باید بتواند در پایان دوره تحصیلی متوسطه اول با کمک و مشورت مشاور، معلمان مدرسه، والدین و با توجه به شناختی که از توانایی ها و استعداد خود پیدا می کند یک رشته منطبق با توانایی ها و ویژگی های خود را انتخاب کند.
مشاوران مدارس به دلیل گذراندن آموزش های تخصص و اشراف بیشتری که نسبت به موضوع هدایت تحصیلی دارند و با توجه به اینکه در طول مدت تحصیل در کنار دانش آموزان هستند با استعداد و توانایی، ویژگی های شخصیتی، ارزش های فردی و میل و رغبت دانش آموزان آشنایی بیشتر دارند، می توانند آنها را بهتر راهنمایی کنند.
* از سه بخش کتاب آشنایی با رشته علوم و معارف اسلامی
بخش اول به معرفی رشته، تاریخچه مدارس معارف، عناوین دروس، اهداف و امتیازات آن، شرایط پذیرش، آمار و انواع مدارس علوم و معارف اسلامی، اسامی و نشانی مدارس معارف مناطق آموزشی سطح تهران پرداخته است.
بخش دوم با ذکر عناوین برخی از دانشگاه های مرتبط با رشته علوم و معارف اسلامی، رشته های زیرگروه های انسانی معرفی شده است، هم چنین با ذکر شرایط و ضوابط ادامه تحصیل فارغ التحصیلان این رشته در حوزه های علمیه به معرفی رشته های تحصیلی حوزه در سطوح تخصصی و برخی مدارس علمیه سطح تهران پرداخته است.
بخش سوم به بیان آینده شغلی و بازار کار برخی رشته های مرتبط با علوم و معارف اسلامی توجه شده است.
انتظار می رود مدیران و مشاوران گرانقدر مدارس متوسطه با توجه به ضرورت توسعه متوازن رشته های تحصیلی و تامین نیازهای مختلف جامعه، با استفاده شایسته از این کتاب گامی محکم تر و مطمئن تر در شناساندن رشته علوم و معارف اسلامی به دانش آموزان مستعد و علاقه مند برداشته و با راهنمایی دانش آموزان واجد شرایط به این رشته بتوانند برخی از نیازهای جامعه به پرورش مدیران و کارشناسان مذهبی و فرهنگی را تامین کنند.
مشاوران محترم مدارس متوسطه دخترانه در هدایت تحصیلی و معرفی رشته های تحصیلی و شغلی به دانش آموزان دختر قطعا به نقش و رسالت همسری، مادری، مدیریت خانواده و تربیت نسل آینده توسط آنان نگاه ویژه ای خواهند داشت.
کمیته همکاری های حوزه و آموزش و پرورش شهر تهران
برای دریافت فایل رایگان کتاب کلیک کنید
https://reshtemaaref.com/آشنایی-با-رشته-علوم-و-معارف-اسلامی