به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد میرعمادی در همایش سالانه اعضای کمیته همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش در سخنانی با بیان اینکه وجه مشترک آموزش و پرورش و حوزه های علمیه در تعلیم و تزکیه است، اظهار داشت: عالم در حوزه و معلم در آموزش و پرورش یک هدف، مقصد، راه و یک مخاطب دارند.
افزایش تاثیر گذاری حوزه و آموزش و پرورش با همکاری با یکدیگر
وی با اشاره به تربیت و تزکیه نسل جوان، گفت: حوزه های علمیه و آموزش و پرورش در راستای اهداف خود قدم بر می دارند و وقتی این دو در کنار هم قرار گیرند به طور قطع ثمر بخشی بیشتر خواهد بود.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با تاکید بر اینکه علم موتور محرکه جامعه است و تزکیه نگه دارنده جامعه است، گفت: علم عامل پیشرفت است و تزکیه عامل سلامت است.
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با بیان اینکه از این رو نمی توان فقط به تعلیم و یا تزکیه به طور جداگانه توجه کنیم، عنوان کرد: این دو باید در کنار هم باشند و به تعبیر شهید مطهری تعلیم و تزکیه به منزله دو بال برای رساندن انسان به کمال هستند.
وی با اشاره به اینکه علم نورانیت، حیات، مرکز قدرت و ... است، تصریح کرد: این نورانیت، حیات و قدرت نیاز به یک عامل بازدارنده به نام تزکیه دارد و لذا در قرآن همیشه تعلیم و تزکیه در کنار هم آمده اند.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با تاکید بر اینکه وجه مشترک حوزه با آموزش و پرورش در تعلیم و تزکیه است و هر کدام از این دو اقداماتی را انجام می دهند و اگر این دو در کنار هم قرار بگیرند به طور حتم موجب تاثیر گذاری بیشتر خواهند شد، افزود: همچنین همکاری حوزه و آموزش و پرورش باید در راستای تربیت نسل اعتقادی و ایمانی جوانان باشد.
ضرورت مصونیت بخشی از آسیبهای اجتماعی
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با بیان اینکه امروز که انقلاب از سن ۴۰ سالگی خود عبور کرده و در گام دو انقلاب قدم برمی داریم قطعا تربیت نسل ایمانی، اعتقادی و انقلابی در تراز گام دوم انقلاب بر عهده آموزش و پرورش و حوزه های علمیه است، گفت: ما نیروهای تراز انقلاب اسلامی می خواهیم، نیروهایی باید تربیت شوند که در گام دوم انقلاب سرعت بخش حرکت انقلاب اسلامی باشند و ما باید در این راستا قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها بر تربیت نسل ایمانی، اعتقادی و انقلابی تاکید کرده اند، گفت: اگر در این بخش نقصی وجود دارد حوزه های علمیه و آموزش و پرورش باید پاسخگو باشند.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد در ادامه با تاکید بر تقویت انگیزه دینی در بین دانش آموزان با همکاری حوزه و آموزش و پرورش، عنوان کرد: حوزه و آموزش و پرورش برای مسائل دینی، روی آوردن به معارف دینی، اصلاح نفس، رفتار حسنه و ... باید انگیزه ایجاد کنند.
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با بیان اینکه باید مصونیت بخشی از آسیب های اجتماعی باید با همکاری حوزه و آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد، افزود: امروز آسیب های اجتماعی متعددی متوجه نسل جوان ما است، از همه مهم تر فضای مجازی است، ما در جهت مصونیت بخشی از آسیب های اجتماعی چه کرده ایم؟ بخشی از آسیب های اجتماعی به دلیل مذهبی و معتقد بودن در جامعه ما کم است ولی یک سری آسیب ها برای ما جدی است.
حوزه و آموزش و پرورش از ظرفیتهای هم استفاده کنند
وی، تصریح کرد: به دلیل اینکه فضای مجازی در اختیار همه است شبهات فراوانی برای دانش آموز ایجاد می شود، ما باید به شبهات دینی پاسخگو باشیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه باید نسبت به نسل جوان احساس مسئولیت جدی داشته باشیم، عنوان کرد: دبیرخانه همکاری حوزه و آموزش و پرورش امروز باید گزارش عملکرد خود را ارائه می داد.
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با تاکید بر اینکه دبیرخانه همکاری حوزه و آموزش و پرورش باید به گونه ای عمل کند و برنامه ریزی داشته باشد که جلسه ما، جلسه پر باری باشد، افزود: چه آسیب هایی امروز متوجه نسل دانش آموز استان است؟ چه مقدار ما می توانیم پاسخگو باشیم؟ اگر به آسیب ها توجه نشود و به شبهات پاسخ مناسب داده نشود قطعا پیامدهای منفی فراوانی به دنبال خواهد داشت و دچار مشکل جدی خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه حوزه و آموزش و پرورش از تجربیات و ظرفیت های یکدیگر کمال استفاده را داشته باشند، افزود: این امر باید از سوی دبیرخانه همکاری و حوزه و آموزش و پرورش پیگیری شود و در پایان سال گزارش اقدامات ارائه شود.
ضرورت شناسایی عوامل موثر در جذب نسل جوان
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با تاکید بر اینکه حوزه ظرفیت بسیار عظیمی دارد، نه فقط امام جماعت و مبلغ، بلکه حوزه در زمینه پژوهش، روش های آموزشی، روش های تذهیب نفس و تزکیه تجربه گران سنگی دارد و باید مورد استفاده قرار گیرند، ادامه داد: آموزش و پرورش هم ظرفیت های عظیم، نیروهای فکری خلاق، امکانات و اعتبارات فراوان دارد.
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با بیان اینکه دبیرخانه همکاری حوزه و آموزش و پرورش در طول سال کارگاههای آموزشی متعددی را برگزار کند، گفت: کارگاه آموزشی برای ائمه جماعات مدارس، مبلغان اعزامی، مدیران، معاونان پرورشی و ... برگزار شود.
وی، همچنین تاکید کرد: فضای مجازی هم تهدید است و هم فرصت، ما از این فضا برای تبادل تجربیات، پاسخگویی به شبهات، اجرای مطالب علمی و پژوهشی باید استفاده کنیم، الان حلقه وصل مجموعه همکاری حوزه و آموزش و پرورش همین فضا می تواند باشد.
نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد، بر ضرورت شناسایی عوامل موثر در جذب نسل جوان تاکید کرد.