به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه ستاد همکاریها،طلابی که متقاضی گذراندن دوره خدمت ضرورت در وزارت آموزش و پرورش هستند می بایست با موضوعات مرتبط با تعلیم و تربیت و نحوه حضور در مدرسه آشنایی بدوی پیدا کنند.
*نیم نگاهی به فرایند اجرای دوره
بر این اساس در راستای سیاستها، ضوابط و ملاحظات اجرایی آموزشهای کوتاهمدت به منظور ارتقا توانمندی و سطح دانش، بینش و مهارت روحانیون وظیفه در مدارس، طی فرآیند نیازسنجی و حسب تصویب کارگروه برنامهریزی سرمایه انسانی وزارت آموزش و پرورش دوره آموزشی ، ویژه روحانیون وظیفه شاغل در مدارس،به مدت54 ساعت به میزبانی قم و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش ، مرکز آموزش های مهارتی و کاربردی حوزه های علمیه و نیزدبیرخانه ستاد همکاریها در سالن همایش های خانه معلم قم برگزار شد.
*متون و محورهای دوره آموزشی طلاب وظیفه
شرکت کنندگان دراین دوره طی 54ساعت حضوری و 60 ساعت غیر حضوری با موضوعاتی از قبیل، تبیین سند تحول،اصول و فنون راهنمایی و مشاوره،اصول و مبانی برنامه ریزی فعالیت های پرورشی،اهداف فعالیت های قرآنی ومعارف اهل بیت علیهم السلام آشناشوند.
از دیگر مطالب و موضوعات مطرح شده در کلاسهای این دوره ،آسیب ها و انحرافات اجتماعی دانش آموزان و شبکه های مجازی و شیوه پاسخگویی به شبهات،مهارت های فردی مبلغان در مدرسه،آشناییبا مهارتهای بیان تفسیر قرآن و کاربرد آن در تعلیم وتربیت،ادبیات کودک و نوجوان وآشنایی با شیوه های مطالعه مفید بوده است .
*اخلاق حرفه ای در مدرسه
طلاب وظیفه همچنین در این دوره های حضوزی و غیر حضوری ،کلاس هایی تحت عنوان آشنایی با اهداف دوره های تحصیلی و شرح وظایف روحانیون در مدرسه و معرفی مراکزتخصصی حوزه علمیه،اشنایی با مقررات و مکاتبات اداری و شورا ها و تشکلهای مدرسه واخلاق حرفه ای در مدرسه را می گذرانند.
همچنین طلاب وظیفه در این دوره کوتاه مدت با مباحثی چون؛روانشناسی تربیتی، روانشناسی رشد،مدیریت آموزشی، اصول و فلسفه آموزش و پرورش،جامعه شناسی تربیت،قصه گویی قرآنی برای کودکان و نوجوانان آشنا شدند.
بر اساس برنامه های پیش بینی شده برای حضور هدفمند طلاب در آموزش و پرور انتظار میرود این طرح در سالهای آینده جای خود را در نهاد تعلیم و تربیت باز کند و شاهد رشد و شکوفایی همکاری های حوزه و آموزش و پرورش برای تربیت نسلی دین مدار و متدین باشیم .
*نگاهی به نقطه نظرات طلاب شرکت کننده
برگزاری سومین دوره آموزشی طلاب وظیفه در آموزش و پرورش ،فرصت مناسبی بود تا خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه ستاد همکاریها در گفت وگو با جمعی از طلاب شرکت کننده در این دوره نقاط قوت و ضعف این طرح و نیز رسالت های یک طلبه در آموزش و پرورش را جویا شود.
*استقبال از طرح طلبه معلم
طلاب شرکت کننده ضمن قدردانی از دبیرخانه ستاد همکاریها جهت پیگیری وضعیت سرباز طلبه ها و بکارگیری آنان در بدنه آموزش و پرورش اظهارداشتند: فراهم آمدن گذراندن خدمت نظام وظیفه طلاب در آموزش و پرورش توفیقی بود که به واسطه توافق وزارت آموزش و پرورش و حوزه علمیه است و دارای آثار و برکات ارزشمندی است.
*از ماندگار ترین آثار تبلیغی طلبه
سیدمجتبی صمدی از طلاب سطح دو همدان گفت؛ اینکه طلاب در مدارس حضور پیدا کنند تردیدی نیست که آثار و برکات ارزشمندی بر جای خواهد گذاشت و طلاب می توانند در این فرصت دوساله از طریق برقراری ارتباط صمیمی با دانش آموزان روح معنویت و گرایی به خوبیها را در آنان تقویت کنند. به نظر بنده یکی از ماندگار ترین آثار تبلیغی طلبه در طول عمر فعالیت های فرهنگی او خواهد بود.
داوود رضایی طلبه ای ازکرج نیز به خبرنگار ما گفت؛ حضور طلاب در آموزش و پرورش فرصت های جدیدی را برای شروع فعالیت های تربیتی در ساختاری متفاوت فراهم می سازد.
به نظربنده باید با بهره برداری مناسب از این فرصت کاری کنیم که مدارس ما مشتاقانه به استقبال استقرار روحانی در کلاس های درس باشند.
*شرط بقا؛عملکرد خوب طلاب و همراهی فرهنگیان
وی خاطر نشان کرد؛ حال که زمینه حضور در آموزش و پرورش به لطف همکاریهای هر دونهاد فراهم است فاز بعدی استمرار این کار به عملکرد مفید طلاب و البته همراهی فرهنگیان ارجمند در صف یعنی مدرسه بستگی دارد هرچه این دو بال یعنی فرهنگیان و طلاب در مدرسه همدل و هماهنگ باشند خروجی کار برکات تربیتی مناسبی خواهد داشت.
*مسئله تربیت بسیار پیچیده و دشوار
وی گفت؛مسئله تربیت بسیار پیچیده و دشوار است و دلیل این پیچیدگی هم به آن علت است که متولیان تربیتی با انسان که از پیچیدگی های متنوعی برخوردار است رو به رو هستند و باید از انعطاف لازم برای انجام هر گونه فعالیت برخوردار باشند.
رضایی که سابقه تدریس در مدارس غیرانتفاعی را دارد و در خصوص سند تحول بنیادین مطالعاتی داشته است، هدف تربیت را مبنای سند تحول بنیادین و نقشه راه آموزش و پرورش دانست و گفت: سعادتمندی دنیوی و اخروی انسان که همان حیات طیبه است، از جمله اهداف وصول به قرب الهی است.
* نگاه تمام ساحتی به تربیت
عباس مشکوری طلبه ای از کاشان در خصوص هدف بکارگیری طلاب در بدنه آموزش و پرورش گفت: اگر ما می خواهیم حیات طیبه را در دستگاه اموزشی و تربیتی به معنای واقعی عملی سازیم باید به تربیت نگاه تمام ساحتی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: نگاه تک بعدی به مسئله تربیت دانش آموزان تعادل و توازن را در رشد و پرورش ساحت های مادی و معنوی آنان به هم می زند که یکی از موانع تربیت دینی دانش آموزان در مدارس همین مورد است.
*چالش جدایی تربیت از آموزش
سیدسجاد میررضایی از دیگر طلاب شرکت کننده در این دوره گفت؛یکی از چالش های نظام آموزش و پرورش کشورمان جدایی تربیت از آموزش است، تربیت در عصر کنونی یک مجموعه به هم پیوسته است و موفقیت در این زمینه هیچ راهی ندارد به غیر از آنکه تمامی عوامل اجرایی این دستگاه عظیم تربیت را در اولویت فعالیت های خود قرار بدهند.
وی گفت؛اینکه چند صباحی طلاب را در بدنه آموزش و پرورش به خدمت بگیرند چاره کار نیست، بلکه باید نسبت به جذب آنان اقداماتی عاجل انجام دهند.
پورمیررضایی افزود: آموزش و پرورش نباید تنها بر ریل دانش اندوزی صرف حرکت کند و باید به مسائل تربیتی توجه ویژه داشته باشد.
*طلاب وظیفه را در اولویت جذب قرار دهید
مجید فتاحی طلبه ای ازاستان قزوین، جذب و استخدام طلاب وظیفه در وزارت آموزش و پرورش را اقدامی مثبت عنوان کرد و گفت: از مسئولان کوشا و پیگیری ستاد همکاریهای حوزه وآموزش و پرورش می خواهیم که نسبت به جذب و بکارگیری طلاب وظیفه اقدام عملی داشته باشند.
وی گفت؛حال که قرار است دو سال از عمر ما در این مسیر تعلیم و تربیت هزینه شود، لااقل فکر و خیال مان از نظر کار و اشتغال تامین گردد.
*به مهارتمحوری بیاندیشیم
این طلبه حوزه علمیه قزوین، آموزش محور بودن را از مشکلات آموزش و پرورش عنوان کرد وگفت: آموزش و پرورش به عنوان متولی مهم امر تعلیم و تربیت در کشور باید به سمت مهارتمحوری حرکت کند و در آن دانش به رفتار مبدل شود.
وی کیفیت تدریس معلمان را بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و افزود:عشق به آموزش و تربیت باید همیشه در وجود یک معلم باشد و معلمی موفق است که مربی بوده و با نفوذ در دل دانش آموز تاثیر ماندگار بر جای گذارد.
*رسالت سنگین معلمان پرورشی
مهدی عباس طلبه ای از حوزه علمیه کرج هم به خبرنگارما گفت؛ هجمه های گسترده ای نسل جوان ما را تهدید می کند واینکه معلمان و دست اندرکاران امر تعلیم و تربیت نسبت به تهدیدات این فضا آشنا گردند نقش پیشگیرانه ای را در متن مدرسه ایجاد می کند و مربیان پرورشی به عنوان متولیان تربیتی می توانند ارتباط موثر و سرشار از محبتی نسبت به دانش آموزان بر عهده بگیرند.
وی افزود: زمانی بدنه آموزش و پرورش ما دینی و اخلاقی خواهد بود که معلم در درجه اول خود در راه رسیدن به فضایل اخلاقی تلاش جدی داشته باشد،چه بسا حجم عظیمی از اهداف تربیتی با مشاهده و الگو گیری دانشآموزان در این جهد اخلاقی و علمی نایل آید.
انتهای پیام /