به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه ستاد همکاری ها حجت الاسلام والمسلمین حسین درودی در این نشست با بررسی بخش دیگری از مبانی سند تحول بنيادن وتطبیق آن به انتظارات شهدا از دستگاه تعلیم و تربیت پرداخت .
*تعلیم و تریبت از نگاه قانون اساسی
وی با اشاره به بخش هایی ازقانو ن اساسی کشور در باب تعلیم و تربیت گفت؛ در قانون اساسی آمده است ،دولت جمهوري اسلامي ايران موظف است براي نيل به اهداف، طبق اصل سوم قانون اساسي همه امكانات خود را براي امور ی ازقبیل
1-ايجاد محيط مساعد براي رشد فضايل اخلاقي بر اساس ايمان و تقوا و مبارزه با كليةمظاهر فساد و تباهي
2- بالا بردن سطح آگاهي هاي عمومي در همه زمينه ها، با استفاده¬ی صحيح از مطبوعات و رسانه هاي گروهي و وسايل ديگر
3- آموزش و پرور ش[تربيت رسمی و عمومی]و تربيت بدني رايگان براي همه در تمام سطوح و تسهيل و تعميم آموزش عالي
*شهدا از زمان جلوتر بودند
کارشناس این نشست با اشاره به بند سوم از اصل سوم گفت؛ حقیقتا شهدای ما از زمان جلو تر بودند و وقتی وصیت نامه این عزیران گلگون کفن را می خوانیم به این حقیقت بیشتر پی می بریم.
وی افزود؛ بند بند وصیت نامه شهدا روح شرعی و قانونی مصوباتی است که همه دستگاه های نظام اسلامی با کار کارشناسی و صرف هزینه ها کلان برای دست یابی به یک اصل قانونی، ماها و بلکه ساعت های وقت صرف می کنند .
*حقیقت عظمت شهدا را امام خمینی شناخت
حجت الاسلام درودی یادآور شد؛ حقیقت عظمت شهدا را امام خمینی شناخت که از سر سوز و تاکید می فرماید؛پنجاه سال عبادت کردید خدا قبول کند، یکبار هم وصیت نامه شهدا را برای رسید به آرمانها مطالعه کنید.
*درایت شهدا تحلیل گران دنیا را مبهوت کرده بود
کارشناس این نشست گفت ؛ خوب است اندیشکده های مطرح دنیا تحقیق کنند ، مگر این جوانان ایران زمین کدام دوره های آکادمی را گذارنده اند که قادر بودند همه مبادلات و تحلیل های سیاستمداران و صاحبان فکر و اندیشه را برای رصد رخ دادهای ایران در طول هشت سال دفاع مقدس مستاصل کنند.
وی با طرح این سئوال که چگونه شهدا یأس را به امید بدل می نمودند افزود؛درنگی در وصیت نامه شهید محمد علی شاهمرادی پاسخ سئوال ما را که متاسفانه امروزه دشمنان نظام و غافلان داخلی آن را به یک ابزار برای تخریب و ندیدن زیبای های انقلاب تبدیل کرده اند داده است.
*دمیدن روح امید را از شهدا بیاموزیم
وی افزود؛ شهید معظم، محمد علی شاهمرادی ، در این خصوص وصیت کرده اند؛ مردم !....."ان شاءالله اول خوبیهای انقلاب را بگوییم، آن همه مراکز فحشا، مشروب فروشی ها، کاباره ها و مراکز فساد .... اکنون از آن مسائل خبری نیست،دخترهای مردم جرات نداشتند از جایی به جایی بروند. الحمدلله نعمت جمهوری اسلامی نصیب ما شد. مساجد را نگاه کنید،جبهه ها را ببینید. جوانهای بیست ساله، پانزده ساله چه کار می کنند...مشکلات اقتصادی و اداری دلیل بر نادیده گرفتن محاسن نیست و نباید فقط ضعف ها را بیان نماییم".
*وصیت شهدا کلید واژه های سند تحول
حجت الاسلام درودی یاد آورشد؛ شهدا انقلاب را بستر رشد جوانان معرفی می کنند،این یکی از مهمترین اصول رسیدن یک جامعه آرمانی به اهداف والای خود است و اتفاقا وقتی به کلید واژهای سند تحول بنیادین که در پی تحقق حیات طیبه است میرسیم، با ارکان تربیت از نگاه شهدا همخوانی دارد.
وی گفت؛ اگر بخواهیم ارکان تربیت از نگاه شهید شاهمرادی را فهرست کنیم به کلید واژه هایی چون: امانت داری – مسئولیت پذیری – عبرت از گذشته – همت برای چشم انداز- همه جانبه نگری- محاسن محوری و برنامه مداری- حکمت در نصرت- پیش گیری قبل از ندامت و... می رسیم که سند تحول بنیادین با بهره گیری از صدها کارشناس و صاحب نظر علوم تربیتی به دنبال تحقق این واژه ها است .
معاون امور استانهای دبیرخانه ستاد همکاری های حوزه و آموزش وپرورش در پایان راه رسیدن به حیات طیبه را تمسک دانش آموز و معلم به سبک زندگی و تحصیل شهدا دانست و ابراز امیدواری کردفضاهای آموزشی کشور مملو از عطر حضور شهدا و ادبیات دوران دفاع مقدس باشد .