Print
Zoom In
Zoom Out

در گفت وگو با آیت الله صفایی بوشهری تشریح شد:

شرایط و ویژگی های طلاب موفق در آموزش و پرورش

شناسه مطلب: 13967
زمان انتشار: دوشنبه 26 دی 1401 ساعت 11:28

نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهرگفت: طلابی که در قالب طرح‌های امین و روشنا به مدارس وارد می‌شوند باید علاوه بر مهارت‌های روانشناسی و مهارتی، تسلط کافی به معارف اسلامی در راستای تأمین کلاس‌های مختلف آموزش و پرورش را داشته باشند.

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، اظهار کرد: امید داریم در سایه همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش، این نهاد انقلابی به مرحله‌ای از رشد و موفقیت برسد که در تراز نظام ایران اسلامی باشد و آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و مهم برای پیشرفت ایران و آفرینش است.

وی افزود:قطعاً حضور کارشناسان روحانی در مدارس، آشنا به معارف اسلامی هستند و یا در عرصه تألیف کتاب و برنامه‌ریزی آموزشی دارای تخصص می‌باشند که با حضور در عرصه کانون‌های پرورشی به عنوان مشاور در آموزش و پرورش کمکی برای آموزش و پرورش می باشند.

آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: عزیزانی که به عنوان طرح امین و سایر طرح ها در سیستم آموزش و پرورش حضور پیدا می کنند باید متناسب به نیازهای آموزش و پرورش کسب مهارت کرده و دانش لازم را داشته باشند تا در تمام سطوح کمک کار این نهاد آموزشی مهم و اثرگذار باشند چرا که آموزش و پرورش سکاندار هدایت و تربیت جوانان و نوجوانان ایران اسلامی را عهده دار است.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه طلاب باید توانایی لازم در ارتباط گیری و حل مسائل نسل جوان را داشته باشند، تصریح کرد: گاهی ممکن است یک طلبه فاضل از دانش و مهارت علمی بالایی برخوردار باشد اما با توجه به شرایط مدرسه، کلاس و دانش آموز، باید در کنار این مهارت دانشی، دارای مهارت و توانایی ارتباط گیری با دانش آموزان، حل مسائل و هدایت آنان را داشته باشد

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه طلاب حاضر در مدرسه باید از توانایی های متعددی برخودار باشند، اذعان کرد: مهم‌ترین این مهارت ها، تسلط بر معارف اسلامی مناسب در تأمین کلاس‌های مختلف آموزش و پرورش، قدرت بالای اتحادگیری و شناخت جامعه‌شناسی و روان‌شناسی جامعه هدف، همچنین، دارا بودن صبر و تحمل لازم در این عرصه، قدرت ارتباط لازم هم حضوری و هم غیرحضوری، آشنایی با فضای مجازی که امروز جوانان و نوجوانان را تحت شعاع خود قرار داده است، می باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: ایجاد فضاهای گفتمانی هدفمند در راستای ایجاد ارتباط‌گیری جمعی در یک فضای سالم فرهنگی، اسلامی و انقلابی، و داشتن روح ولایت‌مداری و هدایت جوان‌ها به کانون ولایت که همان رهبری عظیم الشأن است از دیگر مهارت های مورد نیاز طلاب است.

وی تعامل هرچه بیشتر میان مسئولین آموزش و پرورش و حوزه های علمیه را ضروری دانست و گفت: در این هم افزایی ها آثار و برکات ارزشمندی وجود دارد و می توان تصمیمات مهم و کاربردی گرفت.ایجاد رشته های تخصصی برای تربیت طلاب ممحض ویژه دبستان، دبیرستان یا متوسطه اول و دوم از جمله مسائلی است که نیازمند توجه بیشتر است.

امام جمعه بوشهر افزود: ایجاد بانک اطلاعات تحقیقی ویژه طلاب حاضر در مدارس به منظور بارگذاری فعالیت های تبلیغی، فرهنگی، ترویجی آنان در مدارس، همچنین تدوین یک «نظام‌نامه مسائل جوانان و نوجوانان و دانش آموزان» در مقاطع مختلف از جمله مسائلی است که باید مورد توجه مدیران و برنامه ریزان حوزه و آموزش و پرورش که در ستاد همکاریهای جمع می‌شوند، قرار گیرد.

وی ادامه داد: با تدوین این نظام نامه مسائل ویژه نسل جوان و دانش آموز با همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، ایمان داریم که در آموزش و پرورش که زیربنای تمام آفرینش، تمدن و پیشرفت می باشد، می تواند در عرصه تولید عالم و علم، همچنین تربیت شخصیت های تراز انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی گام اساسی بردارد و منشأ اثر باشد.

آیت الله صفایی بوشهری اظهارکرد: در همین راستا کمیته همکاریهای استان بوشهر سالهاست در عرصه تقویت همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش فعال بوده و جلسات متعددی با مشارکت نهادهای مرتبط برگزار می شود. تشکیل کارگروه های تخصصی و کاربردی، بررسی و اجرای برش های استانی و برنامه های 5 ساله همکاری، حضور میدانی موفق روحانیون خواهر و برادر در مدارس، تدریس و ارائه مشاوره، برپایی نماز جماعت و مراسمات مناسبتی، مدیریت و برگزاری اردوهای راهیان نور از جمله مسائلی است که در کمیته همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش استان دنبال می شود.

امام جمعه بوشهر به اجرای طرح های دانش آموز تراز، مدرسه تراز و خانواده تراز جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: اخیراً پیشنهادی به آقای نوری، وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اجرای طرح اتحادیه دانش آموزان و خط مقاومت جهان اسلام در بوشهر را داده ایم که امید است مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کمیته همکاریهای استان بوشهر در پایان به اجرای موفق طرح امین در این استان اشاره کرد و افزود: امروز استان بوشهر به سبب همکاری جهادی مدیران حوزه و آموزش و پرورش از استان های موفق اجرای طرح مدارس امین در سطح کشور است و امید داریم با حمایت های مادی و معنوی ستاد همکاریها این موفقیت ها دو چندان شود.

تحقق برنامه های ستاد همکاریها (21)

گزارشی از اردوی مسجدی‌ها ویژه دانش‌آموزان کرمانشاهی+عکس

تصاویر / شورای همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش همدان

تحقق برنامه های ستاد همکاریها (20)

پایان دوره تربیت مربی کودک و نوجوان ایرانشهر و دلگان

نگاه خوب رسانه ها به اخبار تربیتی

بولتن شماره (82)ستاد همکاریها در آیینه رسانه ها منتشر شد

نماینده ولی فقیه درآذربایجان شرقی:

سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش آینده کشور را  تضمین می کند

در مصلی امام خمینی(ره) بجنور

گردهمایی بزرگ دانش آموزی یاوران مقاومت و نماز

حسن ختام هفته پژوهش

پژوهش از نگاه پیامبر و اهل بیت علیهم السلام

تصاویر

نشست شورای سیاستگذاری ستاد همکاریهای استان یزد با حضور مشاور وزیر

با همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش

نشست  پیاده سازی الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین درلرستان برگزارشد

فیلم / گردهمایی ائمه جمعه و مدیران آموزش و پرورش استان یزدبا حضور مشاور وزیرآموزش و پرورش  

دبیرستادهمکاریها تاکید کرد

حمایت از راه اندازی کودکستانها و مدارس وابسته به حوزه علمیه

امام جمعه یزد:

تربیت نسل انقلابی، محور حرکت آموزش و پرورش باشد

نشست مشاور وزیرآموزش و پرورش با روسای ادارات استان یزد

تصاویر

دبیرستاد همکاریها در میان دانش آموزان یزدی

بازدید مشاور وزیرآموزش و پرورش از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار یزد