به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام علی جباری، معاون آموزش مدرسه علمیه امام خامنهای ارومیه در گفتوگویی، اظهار داشت: تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳، کشتار دانشآموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در دانشگاه تهران و تسخیر سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، سه رویداد متفاوت رخ داده در این روز هستند اما هر یک در شکل دادن به حرکت انقلاب اسلامی و تداوم مسیر انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند.
وی ادامه داد: معیار و ملاک هر سه رویداد و رخداد ذکر شده، مبارزه با استکبار و عوامل آن بود و به همین دلیل، این روز «روز ملی مبارزه با استکبار» نامیده شد.
استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی با بیان اینکه بدون شک، دانش آموزان آگاه و رشید در مبارزه با استکبار، همیشه نقشی فعّال و فراموش ناشدنی ایفا کردهاند، افزود: این عزیزان بودند که در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ از آیینه احساس و شعور مردم انقلابی و مسلمان ایران غبار برگرفتند و هویت مسلمانی، خوداتکایی و مبارزه با استکبار را به همگان آموختند.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان با شعارهای کوبنده و مشتهای گره خورده، پایههای حکومت مزدور پهلوی را سست کردند و لرزه بر اندام زمام داران کاخهای کفر انداخته و با قیام و رشادت خویش، به مستضعفان یاد دادند که برای به دست آوردن حقوق از دست رفته خود، باید با ستمگران جهانی مبارزه کنند.
حجت الاسلام جباری تأکید کرد: پیام روز ۱۳ آبان به مسلمانان این میتواند باشد که تنها در پیش گاه خدا و دین ناب محمدی سر تعظیم فرود آورند و تا همیشه در برابر ظلم و زورگویی ابرقدرتها سرتسلیم فرود نیاورند و لذا ۱۳ آبان اثبات کرد که دیوار ستم، شکستنی است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش دانش آموزان در تثبیت و تداوم انقلاب، تصریح کرد: باید به این مسأله واقف باشیم که دانشآموزان همان گونه که در پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری آن نقش بسزایی داشتند، در تثبیت و تداوم آن نیز دارای نقش محوری هستند.
وی افزود: دانش آموزان پس از انقلاب در طول جنگ تحمیلی برای دفاع از کیان اسلام جنگیدند، به طوری که بیش از ۵۵۰ هزار دانش آموز بسیجی در جنگ شرکت کرده که بیش از ۳۶هزار تَن شهید و ۲ هزار و ۸۵۳ تَن مفقود الاثر و جانباز و ۲ هزار و ۴۳۳ تَن نیز آزاده در این راه تقدیم دفاع از وطن کردهاند.
حجت الاسلام جباری گفت: حضور دانش آموزان و فداکاریهای آنها در روزهای منتهی به انقلاب و جنگ تحمیلی توطئه دشمنان را خنثی کرد و از این رو توجه جدی به دانش آموزان و فراهم کردن زمینههای پیشرفت همه جانبه آنان تضمینی برای پیشرفت انقلاب اسلامی و تحقق اهداف آن است و بدون همراهی آنان دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی امکان پذیر نخواهد بود.