Print
Zoom In
Zoom Out

مدیر کل امور تربیتی جامعه‌الزهرا(س) :

معلمان و مربیان طرح امین با همکاری هم نسل آینده را تربیت کنند

شناسه مطلب: 13707
زمان انتشار: چهارشنبه 27 مهر 1401 ساعت 15:35

مدیر کل امور تربیتی جامعه‌الزهرا(س) تصریح کرد: بی شک ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور، پیش نیاز توفیق در تربیت نسل جدید است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها ،سیده زهرا حسینی در گفت و گویی، با تأکید بر این که اهمیت و ضرورت مساله تربیت و تهذیب نفس هیچ گاه نباید تحت الشعاع امور دیگر قرار گیرد، ابراز داشت: با توجه به اهمیت نقش نظام آموزشی در تربیت نسل جدید ما باید به سمت تحولی در آموزش و پرورش و نیز دانشگاه ها و مراکز آموزشی دیگر برویم که محصول و نتیجه آن، موفقیت در امر تربیت بر اساس شاخصه ها و مؤلفه های فرهنگ اسلامی باشد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سال های اخیر به بهانه ها و مناسبت های مختلف، بارها بر ضرورت تحول در نظام آموزشی کشور تأکید کرده بودند و این در حالی است که متأسفانه آن طور که باید و شاید این رهنمودها مورد توجه جدی قرار نگرفت، به خصوص در زمینه متون درسی و آموزشی که باید بیش از پیش این مباحث مورد اهتمام قرار گیرد.

وی همچنین گفت: واقعیت این است که چنانچه بخواهیم این مقوله را مورد آسیب شناسی قرار دهیم، باید بگوییم که علاوه بر نظام آموزشی که بی شک نیازمند تحول است، نباید از نقش والدین، مربیان و معلمان نیز غافل شد و چه بسا در این زمینه نیز می بایست به دنبال نگاه کارشناسانه و آسیب شناسانه باشیم، چه آن که نخستین نهاد و جایگاهی که دانش آموزان با آن ارتباط دارند، خانه و خانواده و سپس مدارس و معلمان می باشند.

ضعف والدین در مهارت های تربیت فرزند

استاد حوزه علمیه خواهران بیان داشت: از سویی یکی از دلایل عدم توفیق در تربیت مطلوب نسل جدید و خصوصاً دهه هشتادی ها به ضعف والدین در مهارت های تربیتی و سلوکی برمی گردد و از سوی دیگر بخشی از این مشکل به نظام آموزشی کشور و به ویژه آموزش و پرورش مرتبت می گردد که هر کدام از این ها باید در جای خود مورد تحلیل و واکاوی علمی و کارشناسی قرار بگیرند.

وی افزود: چنان چه بخواهیم بحث خانواده و افزایش آمار طلاق را مورد بررسی قرار دهیم، افزایش آمار طلاق به همین موضوع برمی‌گردد، چه آن که والدین بچه های دهه هشتادی، آن مهارت‌های مختلفی را که برای سبک زندگی لازم داشتند، کسب نکردند و لذا لازم است که در همین خصوص، صاحب نظران و کارشناسان در نشست ها و کارگروه‌های تخصصی، طرح‌های کاربردی خود را ارائه نمایند و تنها به طرح صورت مسأله نپردازند.

وی بیان داشت: البته برای رفع نواقص و نقاط ضعف در این قضیه ما باید از همه ظرفیت های علمی و پژوهشی کشور از جمله در حوزه و دانشگاه به خوبی استفاده نماییم و بی گمان یکی از مصادیق وحدت حوزه و دانشگاه و تعامل این دو نهاد به عنوان بال های علمی کشور مربوط به همین مباحث می شود.

 

لزوم تقویت همکاری حوزه و دانشگاه

حسینی افزود: رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، چندی پیش در سخنانی بر لزوم تقویت ارتباط میان دانشگاهیان و حوزویان در راستای تقویت پایه‌های اعتقادی و بینشی جامعه و به ویژه نسل جوان تأکید کردند و این مساله نشان می دهد که اگر کم کاری هایی در این رابطه در گذشته وجود داشته باید سریعاً جبران شود.

وی همچنین اظهار داشت: ما از سیره نورانی رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) ایشان به خوبی می آموزیم که برای درمان دردهای فرهنگی و اجتماعی و ... باید به میان مردم رفت و همچون عبارت "طبیب دوار بطبه" عمل کرد و نقش معلمان، حوزویان، اساتید و نخبگان هم باید این گونه باشد تا آن تأثیر لازم و مطلوب را بر جای بگذارد.

 

اهمیت فوق العاده نقش معلمان در مباحث تربیتی

وی افزود: به خصوص باید توجه داشت که معلمان قشر تأثیرگذار در نظام آموزشی و اجتماعی به شمار می روند و از این رو، علاوه بر مهارت‌های آموزشی باید دوره‌های مهارتی مختلفی برای آنها در نظر گرفته شود چرا که نقش آن ها در مساله تربیت یک نقش ممتاز است.

مدیر کل امور تربیتی جامعه الزهرا (س) با اشاره به سیره شهیدان باهنر و رجایی که به عنوان روحانی و دانشجو در کنارهم یک تیم تخصصی را تشکیل می‌دادند، گفت: سیره تربیتی شهید مطهری و شهید بهشتی در ارتباط گیری با دانشگاه‌ها و تغذیه دانش آموزان و دانشجویان به طور خاص حائز اهمیت است و ما باید از آنها الگو بگیریم.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح امین در مدارس بیان داشت: هم اکنون طرح امین با حضور طلاب دغدغه‌مند و جهادی در مدارس اجرا می‌شود، اما تأثیرگذاری و ارتباط معلمان با دانش آموزان بسیار بیشتر و غیرقابل توصیف است.

حسینی اضافه کرد: نکته مهم دیگر این که ابزارهای آموزشی و کمک آموزشی که در بحث تربیتی دانش آموزان مؤثر هستند، باید سنجه و معیاری داشته باشند تا بدانیم بر چه اساسی از این ابزار آموزشی و کمک آموزشی برای تربیت فرزندان خود استفاده می‌کنیم و یک بُعدی فرزندان خود را تربیت نکنیم تا آن ها همه جانبه تربیت شوند.

 

باید به فرزندان خود مسئولیت و نقش بدهیم

وی با بیان این که نقش‌دهی و مسئولیت‌دهی به فرزندان و شریک کردن آنها در تصمیم گیری‌های آموزشی مساله بسیار مهمی است، ابراز داشت: بسیجی۱۳، ۱۴ ساله‌ای که در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کرد و درباره مسائل به درستی نظر می‌داد، به این دلیل بود که به او مسئولیت می‌دادند و می‌دانست که در سرنوشت و آینده خود شریک است، اما امروز ما حتی در خانه هم به فرزندان خود مسئولیت و نقش نمی دهیم که باید این نقیصه را رفع کرد.

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر امروز ما باید ارزش‌های دینی و ملی، هویت ملی و دینی، ارزش‌های انقلاب اسلامی، هویت تمدن‌ساز جامعه اسلامی کنونی را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم تا این مهم به نسل های بعدی نیز منتقل شود و حال آن که در این رابطه نیز متأسفانه ضعف ها و نقص هایی داریم که باید مرتفع گردد.

 

تأثیر مخرب فرهنگ غرب بر سبک زندگی امروزی

وی همچنین خواستار تقویت ارتباطات بین نسلی در جامعه شد و گفت: به جهت تأثیرات سبک زندگی جدید که متأثر از دنیای مدرن و فرهنگ غربی نیز بوده، متأسفانه ارتباطات خویشاوندی در جامعه کمرنگ شده و این در حالی است که مناسبات درون خانواده نیز بعضاً آن چیزی نیست که آموزه های دینی ما بیان داشته اند.

حسینی در خاتمه سخنان خود با اشاره به این که ما پاک ترین فرزندان را داریم، باید قدر آنها را بدانیم و برای آن برنامه ریزی کنیم، افزود: هنر ما باید این باشد که فرزندان خود را در آستانه ظهور حضرت بقیه الله (عج) به عنوان سربازان حضرت تربیت و آماده کنیم و از همه ظرفیت های دینی و معنوی و ملی و تربیتی در این خصوص به نحو شایسته ای استفاده نماییم.

تحقق برنامه های همکاریها (11)

توانمند سازی فرهنگیان یزد

تحقق برنامه های ستاد( 10)

نشست توانمندسازی مربیان امین استان کرمانشاه برگزار شد) + تصاویر

تحقق برنامه های همکاریها (9)

دوره توانمندسازی طلاب، روحانیون و ائمه جماعات مدارس آذربایجان شرقی برگزار گردید

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی:

اسلام و ارزش‌های آن را با زبان ساده و شیرین به دانش‌آموزان بگویید

تحقق برنامه های همکاریها (8)

بازدید دانش آموزان از کتابخانه مجتهده "بانوامین"

بسیج در کلام امام خامنه ای

جملاتی ناب از رهبرمعظم انقلاب درباره بسیج

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

گفت وکو با مولف کتاب «مبلغ کودک، تبلیغ با نمک»

گزارشی از فعالیت مبلغین موسسه الزهرای قم در لرستان

تحقق برنامه های همکاریها (7)

فیلم / نگاهی به طرح ملی تعالی پیوند مدرسه، مسجد و منزل "سه میم"

 فیلم/ تحقق برنامه های همکاریها (6)

 آشنایی با مدارس وابسته به حوزه علمیه

تحقق برنامه های همکاریها (5)

نشست طرح پیوند مسجد ،مدرسه و منزل در پاکدشت

تحقق برنامه های همکاریها (4)

برگزاری دوره آموزشی مهارتی« راه نشان تربیت » در شهرستانهای تهران

تحقق برنامه های همکاریها (3)

اجرای آزمایشی طرح "سه میم" دربرخی مدارس 12 استان

با حضور مسئولین شهر سلماس؛

اولین همایش مدارس مجری طرح تربیتی امین شهرستان سلماس برگزار شد

با حضور طلاب و دانشجویان

برگزاری دوره تخصصی تربیت مربی کودک و نوجوان در شهرستان های جنوب استان کرمان