Print
Zoom In
Zoom Out

حجت‌الاسلام‌ موسوی خبرداد:

راه‌اندازی رشته جدید در مرکز تربیت‌معلّم مبلّغ حوزه‌های علمیه

شناسه مطلب: 13521
زمان انتشار: شنبه 08 مرداد 1401 ساعت 10:26

مسئول مرکز تربیت‌معلّم مبلّغ حوزه‌های علمیه گفت: آماده‌سازی طلاب جهت ورود عالمانه و قدرتمند به عرصه تعلیم‌وتربیت رسمی کشور و تربیت دبیرانی در تراز انقلاب اسلامی از جمله اهداف راه‌اندازی رشته جدید تربیت مبلغ معلم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت‌الاسلام‌ سید صمد موسوی در گفت‌وگویی اظهار داشت: سطح سه رشته«تربیت مبلّغ معلّم با گرایش هشت‌گانه» سومین مقطع از تحصیلات حوزوی و یکی از رشته‌های حوزه دانشی «تبلیغ و ارتباطات» است که طلّاب در آن ضمن شناخت مهم‌ترین مسائل تعلیم‌وتربیت رسمی، مهارت‌ها و روش‌های تدریس دروس مرتبط با آموزش‌وپرورش را می‌آموزند و توانایی پاسخگویی به نیازهای مربوط و توان تدریس تربیت محور در آن را پیدا می‌کنند و در پایان، موفق به دریافت دانشنامه سطح سه رشته «تربیت مبلغ معلم» می‌شوند.

وی به گرایش‌های هشت‌گانه اشاره و گفت: آموزگاری ابتدائی، دبیری الهیّات، دبیری عربی، مربی امور تربیتی، دبیری علوم اجتماعی، دبیری تاریخ، دبیری زبان و ادبیات فارسی و دبیری فلسفه ۸ گرایش آن است.
حجت‌الاسلام‌ موسوی به‌ضرورت‌های راه‌اندازی این رشته ها اشاره کرد و بیان داشت: تأکید آموزه‌های دینی بر استفاده از اساتید متخصّص و توانمند جهت ارتباط با نوجوانان و انتقال صحیح مبانی اعتقادی اسلام به آنها، رسالت حوزه علمیه در تربیت مبلغان و فضلا جهت تأمین دبیران توانمند، متخلّق و مبلغ دین و نیاز جامعه و آموزش‌وپرورش به ورود طلاب و فضلای جوان متخصّص، متخلّق حوزه‌های علمیه به عرصه تعلیم‌وتربیت رسمی کشور و ضرورت تبلیغ معارف دینی از این طریق از ضروریات راه‌اندازی آن است.

وی در بیان اهداف نیز ابراز داشت: رشد علمی و مهارتی و ارائه و تبیین نظام‌مند رشته‌های مرتبط با تعلیم‌وتربیت رسمی کشور؛ پاسخ‌گویی به انواع مختلف نیازهای فکری و دینی جامعه دانش‌آموزش و علمی آموزش‌وپرورش؛ آماده‌سازی طلاب جهت ورود عالمانه و قدرتمند به عرصه تعلیم‌وتربیت رسمی کشور؛ تربیت طلاب مستعد جهت ورود به آموزش‌وپرورش؛ ایجاد توان تدریس تربیت محور در آموزش‌وپرورش و شناخت مهم‌ترین مسائل تربیتی و روان‌شناسی نوجوانان؛تقویت توان پاسخ‌گویی به پرسش‌ها و شبهات مربوط به حوزه دین و معارف اسلامی در نظام تعلیم‌وتربیت رسمی؛ تربیت طلاب مستعد جهت ورود به سطوح بالاتر و تربیت دبیرانی در تراز انقلاب اسلامی از اهداف راه‌اندازی این رشته است.

مسئول مرکز تربیت‌معلم مبلغ حوزه‌های علمیه در بیان سیاست‌ها و همچنین نظام آموزشی و پذیرش نیز اظهار داشت: اهتمام به تعالی اخلاقی و معنوی طلّاب علوم دینی؛ اهتمام و توانمندسازی طلاب جهت ورود به عرصه تعلیم‌وتربیت رسمی، اهتمام به تقویت استقلال فکری و اعتمادبه‌نفس طلاب علوم دینی در مسائل علمی و مهارتی؛ تأکید بر آموزش پژوهش‌محور و کاربردی؛ تأکید بر بهره‌گیری از روش‌های کارآمد آموزشی با اهتمام به سنت‌های حوزوی؛ تأکید بر شناسایی استعدادهای برتر در زمینه تدریس، تبلیغ و مدیریت آموزشی؛ اهتمام به تقویت تعبد و تعهد دینی در عرصه تعلیم‌وتربیت؛ تأکید بر پویایی برنامه‌های آموزشی، مهارتی و توجّه به نیازها و مقتضیات روز آموزش‌وپرورش؛ تأکید بر استفاده از متون آموزشی واجد استانداردهای لازم و تأکید بر استفاده از منابع مهم و استاندارد آموزشی از جمله سیاست‌هایی است که با راه اندازی این رشته محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: نظام آموزشی این رشته نیم‌سالی، درسی و حضوری است. طول دوره بدون احتساب پایان‌نامه حدّاقل شش و حدّاکثر هشت نیم‌سال است.

حجت‌الاسلام‌ موسوی در خصوص شرایط کلی پذیرش نیز بیان داشت: احراز صلاحیت‌های اخلاقی و عمومی بر اساس آیین‌نامه‌های مصوب؛ دارا بودن مدرک علمی سطح دو و قبولی در سنجش های علمی، مهارتی و شخصیتی از جمله شرایط کلی پذیرش است.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در دو گرایش آموزگاری ابتدایی و دبیری الهیات فرایند جذب و گزینش طلاب متقاضی در حال انجام است و ان شاءالله بقیه گرایش ها نیز به زودی راه اندازی می شود.
گفتنی است آی دی پاسخگویی به سوالات در ایتا به نشانی @Amozesh_t و آدرس سایت مرکز تربیت معلم مبلغ حوزه های علمیه به نشانی https://tmobalegh.cfu.ac.ir می باشد.

تحقق برنامه های همکاریها (11)

توانمند سازی فرهنگیان یزد

تحقق برنامه های ستاد( 10)

نشست توانمندسازی مربیان امین استان کرمانشاه برگزار شد) + تصاویر

تحقق برنامه های همکاریها (9)

دوره توانمندسازی طلاب، روحانیون و ائمه جماعات مدارس آذربایجان شرقی برگزار گردید

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی:

اسلام و ارزش‌های آن را با زبان ساده و شیرین به دانش‌آموزان بگویید

تحقق برنامه های همکاریها (8)

بازدید دانش آموزان از کتابخانه مجتهده "بانوامین"

بسیج در کلام امام خامنه ای

جملاتی ناب از رهبرمعظم انقلاب درباره بسیج

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

گفت وکو با مولف کتاب «مبلغ کودک، تبلیغ با نمک»

گزارشی از فعالیت مبلغین موسسه الزهرای قم در لرستان

تحقق برنامه های همکاریها (7)

فیلم / نگاهی به طرح ملی تعالی پیوند مدرسه، مسجد و منزل "سه میم"

 فیلم/ تحقق برنامه های همکاریها (6)

 آشنایی با مدارس وابسته به حوزه علمیه

تحقق برنامه های همکاریها (5)

نشست طرح پیوند مسجد ،مدرسه و منزل در پاکدشت

تحقق برنامه های همکاریها (4)

برگزاری دوره آموزشی مهارتی« راه نشان تربیت » در شهرستانهای تهران

تحقق برنامه های همکاریها (3)

اجرای آزمایشی طرح "سه میم" دربرخی مدارس 12 استان

با حضور مسئولین شهر سلماس؛

اولین همایش مدارس مجری طرح تربیتی امین شهرستان سلماس برگزار شد

با حضور طلاب و دانشجویان

برگزاری دوره تخصصی تربیت مربی کودک و نوجوان در شهرستان های جنوب استان کرمان