Print
Zoom In
Zoom Out

حجت‌الاسلام تراشیون:

نسخه واحدی برای تربیت وجود ندارد / والدین دانش تربیتی خود را به‌ روز کنند

شناسه مطلب: 13000
زمان انتشار: سه شنبه 07 دی 1400 ساعت 10:31

کارشناس حوزه کودک و نوجوان گفت: هیچ نسخه واحدی برای تربیت وجود ندارد، اما می‌توان ترکیبی از دانش و تجربه‌های موجود را به کار گرفت؛ پدران و مادران باید آن قدر مهارت بیابند تا بتوانند با شناخت کودکان‌شان و روش‌ها و ایده‌های موجود برای تربیت، سبک خود را بیافرینند و فرزندانی توانا، مسئول و شاد تربیت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت‌الاسلام سیدعلیرضا تراشیون، کارشناس حوزه کودک و نوجوان در گفت‌وگویی، اظهار کرد: متأسفانه در زندگی‌های امروزی والدین دیواری کوتاه‌تر از فرزندانشان پیدا نمی‌کنند و نارضایتی و مشکلات در هر مسئله‌ای مانند مسائل اقتصادی، کاری، بی‌مسکنی و سایر مسائل را سر بچه‌های خالی کرده و با آن‌ها تندی می‌کنند.

وی ادامه داد: ما پدران و مادران باید چتر حمایتی فرزندانمان باشیم نه اینکه عقده‌گشایی‌های بیرون از منزل را بر سر آنان آوار کنیم؛ فرزندان با کتک و بدرفتاری و پرخاشگری تربیت نمی‌شوند. خداوند در بدی‌ها خیر قرار نداده است و کتک زدن و تنبیه بدی است و در آن خیری نیست و بچه‌هایی که بی‌خیر بزرگ شوند نتیجه آن معلوم نیست.

کارشناس حوزه کودک و نوجوان با اشاره به اینکه ما در تربیت نیاز به روش‌های جدید داریم، بیان کرد: امروزه مدل‌های جدید تربیتی داریم که ممکن است خیلی از مادران با این روش‌ها و مدل‌ها آشنا نباشند؛ لذا نتیجه این می‌شود که یک جمله تأسف‌باری را امروز خیلی از خانواده‌ها می‌گویند که این‌ها بچه‌های این زمانه هستند، دیگر بهتر از این نمی‌شود و در واقع نمی‌گوییم که ما نمی‌دانیم.

وی اضافه کرد: به یاد دارم یک موقعی در یکی از دانشگاه‌ها رفته بودم که دانشگاه کویرشناسی بود، در خدمت اساتید آن دانشگاه این را عرض کردم، گفتم: دختر خانم‌ها را به این دانشگاه می‌آورید و چهار سال کویرشناسی می‌خوانند و سپس فارغ التحصیل می‌شوند و به خانه و زندگی خود می‌روند؛ خدا هم به آن‌ها یک اولاد می‌دهد و حالا سؤال پیش میاد، الآن این دختر خانمی که مادر شده است، کویر را بهتر می‌شناسد یا فرزند خود را؟ قطعاً کویر را بهتر می‌شناسد چون چهار، پنح سال مطالعه کرده است، پژوهش و تحقیق کرده است در حالی که همین دختر خانم در آن دانشگاه دو واحد فرزندپروری نخوانده است.
برخی از سبک‌های تربیتی سنتی جوابگوی نیازها و دغدغه‌های امروز نیست

تراشیون گفت: در حال حاضر، عوامل مهم و مؤثری در روند تربیت فرزندان اختلال ایجاد کرده و والدین را با چالش‌های جدی مواجه کرده است، از سویی برخی از سبک‌های تربیتی سنتی جوابگوی نیازها و دغدغه‌های امروز نیست و از سوی دیگر، برخی از مدل‌های جدید، مبنا و اساس محکمی ندارد و در آزمون‌ها با شکست مواجه شده است. والدین باید دانش پیدا کنند، برنامه داشته باشند، راه‌های گوناگون را تجربه کنند، اشتباهاتشان را اصلاح کنند، تدبیر کنند، عمیق و ژرف‌اندیش باشند و تسلیم نشوند.

وی ادامه داد: هیچ نسخه واحدی برای تربیت وجود ندارد، اما می‌توان ترکیبی از دانش و تجربه‌های موجود را به کار گرفت؛ پدران و مادران باید آن قدر مهارت بیابند تا بتوانند با شناخت کودکان‌شان و روش‌ها و ایده‌های موجود برای تربیت، سبک خود را بیافرینند و فرزندانی توانا و مسئول و شاد تربیت کنند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: پدر و مادر آینه‌های رو به روی فرزندشان هستند و هر رفتاری بکنند، انعکاس آن را در رفتار فرزندشان می‌بینند پدر و مادرها باید با افزایش دانش و مهارت‌شان در فرزندپروری، آینه وجودشان را صیقل دهند تا بتوانند فرزندشان را درست تربیت کنند.

تراشیون با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دوران تربیت هفت سال اول زندگی کودک است و در تربیت وقتی موفق هستیم که متربی و فرزندمان را بشناسیم، یادآور شد: به والدین توصیه می‌کنم کتاب «آیینه‌های روبه‌رو» را بخوانند تا بتوانند با ابعاد وجودی فرزندانشان در چهار بخش جسمی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی آشنا شوند؛ در این کتاب اصول و روش‌های تربیت کودک بیان شده است.

منبع:ایکنا



گزارش استانی

طرح تربیتی امین، گامی در مسیر تربیت معنوی دانش‌آموزان

با حضورمدیر مرکز تخصصی امام صادق(ع):

راهکارهای  جذب دانش‌آموزان به حوزه‌ علمیه بررسی شد

گزارش استانی

طرح تربیتی امین، گامی در مسیر تربیت معنوی دانش‌آموزان

با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش

همایش نوگلان فاطمی برگزار شد

به همت مرکز ملی پاسخ گویی به سئوالات دینی

تشکیل حلقه های علمی پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزی

کتاب نهج البلاغه ویژه نوجوانان رونمایی شد

شرکت  ۳۰۰ هزار دانش آموزاصفهانی در مسابقه نهج البلاغه خوانی

با حضور نماینده ولی فقیه

میزبانی مصلای اردبیل از 2000 دانش آموز دختر روزه اولی

با حضور نماینده ولی‌فقیه

میزبانی مصلای ارومیه از ۱۴۰۰ دانش‌آموز روزه اولی

درادامه سلسله بازدیهای دبیرستاد همکاریها

نشست مدیران و مربیان طرح امین منطقه۱۷ با مشاور وزیرآموزش و پرورش

ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

امام جمعه ارومیه

آمورزش و پرورش در پاسخ به شبهات اعتقادی دانش‌آموزان بیش از گذشته فعال باشد

در ماه مبارک رمضان

تبلیغ چهره به چهره  کارشناسان دینی درمیان دانش آموزان

برنامه‌های تربیتی دانش آموزی استان کرمان در ماه رمضان تشریح شد

طرح حضور پس از پایان ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه یزد اجرایی می‌شود

با موافقت مدیر حوزه های علمیه

افزایش ظرفیت مبلغین طرح هجرت ویژه روحانیون شاغل در آموزش و پرورش هرمزگان

امام جمعه زنجان:

تفکر نسل جدید را به اندیشه‌های قرآنی نزدیک کنیم

در یکی از روستاهای دهلران صورت گرفت

رنگ آمیزی مدرسه بجای اقامت در هتل ! + فیلم