Print
Zoom In
Zoom Out

گزارشی از خدمات عمرانی -فرهنگی طلاب طرح امین

شورو شوق طلاب دهه هفتادی در خدمت به آموزش و پرورش / ساخت ۱۰ مدرسه و مسجد+عکس

شناسه مطلب: 12679
زمان انتشار: شنبه 20 شهریور 1400 ساعت 09:02

حجت‌ الاسلام فلاح‌نژاد طلبه دهه هفتادی در جنوب کرمان است که برای ۱۰ روستا در این منطقه با کمک نیروهای جهادی مدرسه و مسجد ساخته و تاکنون با همتی مضاعف مشکل آب‌ رسانی به ۷ روستا ی محروم از آب آشامیدنی سالم را مرتفع نموده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها،در سال‌ های اخیر گروه‌های مردمی و نیروهای جهادی بسیاری در قالب هیات‌ها و مساجد با محوریت طلاب جوان راهی مناطق محروم شدند  تا گوشه ای از مشکلات مردم را در این مناطق مرتفع نمایند.  

حجت‌الاسلام مرتضی فلاح‌نژاد متولد سال ۱۳۷۵ است و یک سالی است امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) در محله میدان امام در مرکز شهرستان جیرفت شده که  به همراه جمعی از جوانان جهادی اقدامات قابل تحسینی برای محرومیت زدایی انجام داده است .

*ساخت مدرسه و مسجد برای ۱۰ روستا

این روحانی جوان می‌گوید: «در منطقه جنوب کرمان گروه جهادی تشکیل دادیم و به واسطه اعضای این گروه اشراف خوبی برروی وضعیت مردم به دست آوردیم. برای بحث تبلیغ به سمت جاده پیرانشهر بخش جازموریان رفته بودم. در جریان فعالیت تبلیغی، خبردار شدم که روستاهای این منطقه فاقد مسجد و مدرسه هستند. یعنی حدود ۵،۶ روستا یک مدرسه و مسجد داشتند و یا اصلاً نداشتند. بعد از هم‌اندیشی و مشورت تصمیم گرفتیم مساجد و مدرسه مشابه خانه‌های بومی روستاییان بسازیم. برآورد هزینه ساخت هر مسجد و مدرسه، حدود ۳۰ میلیون تومان شد.»

*جهادی‌های تهران هم پای کار آمدند

حجت‌الاسلام مرتضی فلاح‌نژاد جهادگونه  شروع به ساخت مدرسه و مسجد در روستا کردند اما با توجه به اینکه بودجه لازم برای ساخت بنای مجزا را نداشتند، تصمیم گرفتند مدرسه و مسجد تلفیقی بسازند. یعنی یک بنایی ساخته شود که هم مسجد و هم مدرسه باشد. این تصمیم با استقبال روستاییان مواجه شد.

 این طلبه می‌گوید: «مردم و مسئولین روستا زمین را به ما دادند و گفتند شما بسازید. با اطلاعات به دست آمده تصمیم گرفته شد در ۱۰ روستا مسجد و مدرسه بسازیم. برای ساخت این بناها نیز با خیرین تهران و نیروهای جهادی مدد گرفتیم که آنان هم پای کار آمدند. اعضای هیأت جهادی جنت‌الحسین تهران به منطقه آمدند و ساخت اولین مدرسه و مسجد را به اتمام رساندیم و به نام حاج قاسم سلیمانی هم نامگذاری کردیم.»

*نام گذاری  مساجد و مدارس به نام  صاحب الزمان(عج)

در این مناطق از کشور هموطنان شیعه و سنی در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، جهادی تصمیم گرفتند برای حفظ وحدت و احیای نام امام عصر(عج)، باقی مدارس و مساجد را به نام ایشان نامگذاری کنند. براین اساس نام مساجد و مدارس صاحب الزمان(عج) شد. در مجموعه برای ساخت مسجد و مدرسه‌ها ۱۵۰ میلیون تومان هزینه شد.

*آب های آلوده ای که منشا بیماریهای گوناگون بود

 فلاح‌نژاد می‌گوید: «در حین ساخت مدارس و مساجد، متوجه بیماری‌هایی در میان مردم شدیم که سرمنشاء را بررسی کردیم و با مشورت کارشناسان مطلع شدیم که دلیل این بیماری‌ها، آب ناسالم مصرفی این مردم است. مردم این روستاها از آب موتور کشاورزی استفاده می‌کردند که با روغن و سموم مخلوط شده بود و متاسفانه بیماری‌های عجیبی میان مردم ایجاد کرده بود.»

*خیرینی از تهران مبالغ مورد نیاز را تأمین کردند

جهادی‌ها با بررسی وضعیت آب مصرفی این منطقه تصمیم گرفتند برای آب‌رسانی به مردم اقدام کنند و برای اینکه کار اصولی باشد، سراغ مسئولین آب و فاضلاب منطقه رفتند. این طلبه می‌گوید: «تمام نقشه‌های روستایی فاقد آب را با برآورد هزینه از آب و فاضلاب دریافت کردیم و حتی میزان لوله لازم را اعلام کردند. این نیازمندی‌ها را به خیرین تهران ارجاع دادم و از آنان کمک گرفتم. هیأت جهادی جنت الحسین هم در این زمینه کمک‌رسانی بسیاری کرد. با فراهم شدن منابع مالی لازم کار آب‌رسانی را آغاز کردیم.»

*آب رسانی به هفت  روستا فقط با ۵۰۰ میلیون تومان

بسیاری از روستاهای این منطقه از قبل انقلاب اسلامی آب شهری مناسب نداشتند و حدود ۴۰ سال بود، از آب‌های نامطلوب و مضاف یعنی با رنگ و بوی متفاوت استفاده می‌کردند. فلاح‌نژاد می‌گوید: «۵۰۰ میلیون تومان پول مورد نیاز برای آب‌رسانی از خیرین تهران جمع‌آوری شد و توانستیم به ۷ روستای منطقه آب‌رسانی کنیم. در این روستاها با لوله‌کشی لازم با کمک مسئولین آبفای منطقه، آب شهری خوب و تمیز به مردم رسانده شد که الحمدلله بسیاری از بیماری‌های ریوی، کلیوی و گوارشی و … آنان مرتفع شد. در حال حاضر درحال آب‌رسانی روستای هفتم هستیم.»

تلاش‌های جهادی این طلبه دهه هفتادی نشان می‌دهد که مشکلات مختلف موجود در کشور دارای راه‌حل است فقط مردم و مسئولین باید دست به دست هم دهند و قدم بردارند تا مشکلات یکی پس از دیگری مرتفع شود.

نمونه‌ای از مدارس و مساجد احداث شده برای روستاییان

 

 



ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

با حضور مدیر کل اموزش و پرورش قم

از مبلغین طرح امین در مدارس استان قم تجلیل شد.

گزارش استانی

طرح تربیتی امین، گامی در مسیر تربیت معنوی دانش‌آموزان

با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش

همایش نوگلان فاطمی برگزار شد

به همت مرکز ملی پاسخ گویی به سئوالات دینی

تشکیل حلقه های علمی پاسخ به پرسش ها و شبهات دانش آموزی

کتاب نهج البلاغه ویژه نوجوانان رونمایی شد

شرکت  ۳۰۰ هزار دانش آموزاصفهانی در مسابقه نهج البلاغه خوانی

با حضور نماینده ولی فقیه

میزبانی مصلای اردبیل از 2000 دانش آموز دختر روزه اولی

با حضور نماینده ولی‌فقیه

میزبانی مصلای ارومیه از ۱۴۰۰ دانش‌آموز روزه اولی

درادامه سلسله بازدیهای دبیرستاد همکاریها

نشست مدیران و مربیان طرح امین منطقه۱۷ با مشاور وزیرآموزش و پرورش

ویژه دختران؛

کتاب «آنچه یک جوان باید بداند» به ایستگاه بیست و نهم رسید

امام جمعه ارومیه

آمورزش و پرورش در پاسخ به شبهات اعتقادی دانش‌آموزان بیش از گذشته فعال باشد

در ماه مبارک رمضان

تبلیغ چهره به چهره  کارشناسان دینی درمیان دانش آموزان

برنامه‌های تربیتی دانش آموزی استان کرمان در ماه رمضان تشریح شد

طرح حضور پس از پایان ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه یزد اجرایی می‌شود

با موافقت مدیر حوزه های علمیه

افزایش ظرفیت مبلغین طرح هجرت ویژه روحانیون شاغل در آموزش و پرورش هرمزگان

امام جمعه زنجان:

تفکر نسل جدید را به اندیشه‌های قرآنی نزدیک کنیم

در یکی از روستاهای دهلران صورت گرفت

رنگ آمیزی مدرسه بجای اقامت در هتل ! + فیلم