به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام حسین ملانوری در گفت وگو با واحد خبردبیرخانه دبیرستاد همکاریها، با تشریح فعالیتهای تبلیغ دانش آموزی اظهار داشت: از اسفندماه سال گذشته که ویروس «کرونا» در کشور شیوع یافت، اولین دستورالعمل معاونت تبلیغ و امور فرهنگی برای مبلّغان دینی در سراسر کشور ابلاغ شد تادرشرایط کرونائی،باشرح وظایف ودستورالعملهای تبلیغی ویژه این ایام آشنا و به درستی به آنها عمل نمایند.
عضو ستاد همکاریها افزود: با توجه به اینکه در وضعیت شیوع ویروس «کرونا» مبلغان دینی امکان حضور و فعالیت در مساجد و مدارس را نداشتند یا در برخی جاها حضورشان کمرنگ شده بود، در فضای مجازی فعالیت خود را آغاز کردند.
*طرح تبلیغی امدادی«عافیت» موفق و فراگیر
وی تصریح کرد: در اواخر سال 1398 طرحی با عنوان «عافیت» از سوی معاونت تبلیغ حوزه به تمامی استانها ابلاغ شد؛ در این طرح وظایف مبلّغ در بخشهای مختلف فرهنگی و تبلیغی تبیین گردید؛ بخشی از آن وظایف، باید در فضاهای جدید صورت میگرفت و دقیقا مشخص شده بود که مثلا در فضای مجازی چه نوع فعالیتهایی انجام دهند.
حجت الاسلام ملانوری عنوان کرد: این مبلغین بر اساس ابلاغیه، موظف به راه اندازی «گروه»، «کانال» و «صفحات مجازی» در محیطهای حضور مخاطبان و افراد منطقۀ تبلیغی خود هستند و باید از این طریق با مردم محل تبلیغ ارتباط برقرار کنند تا نیازهای دینی و فرهنگی آنان را پاسخگو باشند.
وی افزود؛ روحانیون طرح امین در این ایام نیازهایی همچون مشاوره های دینی و مذهبی، سخنرانی و روضه خوانی، پاسخگویی به شبهات و پرسشها، جلب همکاری، همیاری و مواسات اجتماعی و... که در شرایط عادی از طریق مساجد ، مدارس و پایگاه های تبلیغی به صورت حضوری انجام می شد را پاسخ گو بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: بخش دیگری از وظایف مبلّغان دینی که در طرح مذکور ابلاغ گردید، اجرای آموزشهای مورد نیاز مردم و آحاد جامعه در ایام شیوع ویروس کرونا؛ همچون «رعایت فاصله گذاری اجتماعی»، «ضرورت استفاده از ماسک»، «مسائل مربوط به سلامت و امدادرسانی» و... که این آموزشها به صورت حضوری و غیرحضوری به مردم منتقل می شود.
*ایجاد کارگاههای تولید لوازم بهداشتی
عضوستاد همکاریها درادامه بیان: خدمات مختلفی در طرح «عافیت» از مبلّغان دینی سراسر کشور خواسته شده تا در اختیار مردم منطقۀ تبلیغی خود قرار دهند؛ خدماتی شامل «ایجاد کارگاههای تولید لوازم بهداشتی از جمله ماسک»، «تهیه بسته های معیشتی و کمکهای مردمی»، «کمک به مراکز بهداشت و سلامت منطقه برای شناسایی و درمان افراد مبتلا به ویروس کرونا»، «ایجاد زمینه حضور عوامل بهداشتی و درمانی در منطقه تبلیغی جهت انجام عملیات تست گیری از مردم» و... .
*جنب و جوش بیش از سه هزارو 300 مبلغ درمناطق محروم
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه ضمن اشاره به سه دسته «مبلّغان هجرت بلند مدت»، «مبلّغان طرح مدارس امین» و «مبلّغان طرح بیّنات» که از سوی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی به سراسر کشور اعزام میشوند، اظهار داشت: 3331 مبلّغ در طرح «هجرت بلندمدت» فعال هستند که در شرایط کرونایی 2100 نفر از آنان امکان انجام تبلیغ دین از طریق فضای مجازی را دارند و در این نوع از تبلیغ (تبلیغ مجازی) فعال شده اند؛ در کنار این افراد، تعداد 4000 نفر مبلّغ طرح مدارس امین در مدارس آموزش و پرورش سراسر کشور فعال هستند و این افراد نیز در شرایط فعلی، بسترهای مجازی را برای ادامۀ فعالیت تبلیغی خود به کار گرفته اند؛ این دسته از مبلّغین با تشکیل گروههای دانش آموزی از میان دانش آموزان مدرسۀ امین و نیز ایجاد کانالهای محتوایی برای آنان به فعالیت تبلیغی خود ادامه میدهند و نیازهای مختلف دانش آموزان را از طریق فضای مجازی پاسخ میدهند. از جمله توافقات فعلی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی با وزارت آموزش و پرورش این است که مبلّغان طرح امین دسترسی به سامانۀ آموزشی «شاد» را داشته باشند تا از طریق آن محتواهای فرهنگی و پرورشی را در اختیار دانش آموزان مدرسه محل تبلیغ خود قرار دهند.
*ایجادپایگاههای فرهنگی دراطراف مدرسۀ علمیه
حجت الاسلام ملانوری خاطر نشان ساخت دستۀ سوم طلاب مبلّغ فعال در طرح «بیّنات» هستند که این عزیزان نیز موظف اند پایگاههای فرهنگی و مذهبی اطراف مدرسۀ علمیه خود را فعال نمایند و در این پایگاهها، امور فرهنگی و تبلیغی را پیگیری کنند. این دسته از مبلّغان دینی نیز در شرایط فعلی از ظرفیت فضای مجازی برای ادامۀ فعالیت خود استفاده می کنند.
*روشهای نظارتی بر فعالیت مبلّغان دینی
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری در ادامه ضمن اشاره به شیوه ها و روشهای نظارتی بر فعالیت مبلّغان دینی خاطر نشان کرد: فعالیتهای همۀ مبلّغان دینی که از سوی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی به سراسر کشور اعزام میشوند، در سال 5 نوبت مورد بررسی و نظارت قرار میگیرد؛ 4 نوبت آن از سوی معاونین شهرستانی، انجام میشود و گزارشهای مربوطه به ستاد معاونت تبلیغ در قم ارسال میگردد؛ یک نوبت نیز معاونت تبلیغ استان بر فعالیتهای مبلغان حاضر در استان نظارت میکند؛ در کنار این 5 نوبت نظارت، از طرف ستاد معاونت تبلیغ به صورت تصادفی و رندوم نظارتهایی از سطح کشور انجام میشود تا بر دقت نظارت استانی و شهرستانی بیفزاید.
عضو ستاد همکاریها در پایان اذعان کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور، محدودیتهایی برای محل تبلیغ مبلّغان دینی (اعم از مساجد، تکایا و مدارس) ایجاد شد و این محدودیتها موجب شد تا فعالیت مبلّغان دینی گسترده تر گردد و تلاشهای آنان وسیعتر انجام شود؛ آنان علاوه بر تبلیغ در فضای مجازی، امور تبلیغی و دینی مساجد را با رعایت دستورالعملهای بهداشتی پیگیری میکنند و مساجد با رعایت ضوابط ابلاغی فعال هستند؛ ضوابطی همچون فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از مواد ضد عفونی کننده، استفاده از ماسک و دستکش و... در مساجد و مراکز دینی فعال رعایت میشود.