به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، علیرضا حاجیان زاده مشاورعالی وزیر و دبیرستاد همکاریها در نشست مشترک کمیته همکاریهای استان گیلان که با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهارکرد: با تأسیس مدارس علوم اسلامی دانش آموزانی که قصد آشنایی با علوم اسلامی را دارند و می خواهند در محیط دانش آموزی باشند، می توانند از این مدارس برای ادامه تحصیل بهره مند شوند و از همکارانم در استان ها می خواهم دانش آموزان مستعد، مهذب و با اخلاق خود را برای تحصیل در رشته های علوم و معارف اسلامی هدایت کنند .
حاجیان زاده با اشاره به دومین سال از اجرای برنامه 5 ساله ستاد همکاریها گفت: این برنامه عمل ستاد در خصوص سند تحول است که با جامعیت موضوعی و مستند به مفاد سند تحول و چشم انداز حوزه طراحی شده است.
وی تصریح کرد: در بخشنامه اخیر وزارت آموزش و پرورش که تازگی به سراسر کشور ابلاغ شده است، در بند 1/6 تأمین کننده خدمات که نهادهای عمومی و غیردولتی هستند، حوزه های علمیه را نیز مدنظر قرار داده تا از ظرفیت آنان استفاده شود.
مشاور عالی وزیر با بیان اینکه فعالیت های ستاد همکاریها که عمده آن به صورت ستادی و بخشی به صورت منطقه ای در حال انجام می باشد، گفت: تأمین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش از سوی حوزه های علمیه، به ویژه در مناطق محروم، در خرید خدمات آموزشی تربیتی صورت می گیرد. در حال حاضر، بیش از 6هزار روحانی مستقر در روستا ها داریم که در نقاط دورافتاده کشور مشغول به خدمت هستند و نیمی از روز را می توانند متناسب با نیاز آموزش و پرورش منطقه در مدرسه محل استقرار تدریس داشته باشند.
حاجیان زاده یادآور شد: شیوه دیگر تامین نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش، ظرفیت روحانیون نظام وظیفه است که دوران خدمت وظیفه عمومی را در آموزش و پرورش سپری می کنند.سهمیه جذب این نیروها طی سه سال گذشته، از تعداد 500 نفر در سال 97 به تعداد 2 هزار نفر در سال 99 رسیده است و امسال با توجه به شرایط کرونا، دوره آموزشی آنها به صورت مجازی برگزار می شود . همچنین علاوه بر فعالیت های تربیتی مجوز 12 ساعت تدریس در بخشنامه ذکر شده است..
دبیر ستاد همکاریها گفت: سال گذشته در انتخاب رشته دانش آموزان، رشته علوم و معارف اسلامی بیش از 25هزار داوطلب داشت که ما حد اکثر 5 هزار نفر ظرفیت جذب در این رشته را داشتیم و با توجه به این حجم از تقاضا باید کمک کنیم که هم مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا، مطهری و هدی ظرفیت خود را بالا ببرند و هم از حوزه های علمیه درخواست کرده ایم از ظرفیت و توانشان برای راه اندازی و دایر کردن مدارس جدید علوم و معارف اسلامی بهره مند شویم.
* در دوره مجازی معارف مهدوی بیش از نیم میلیون فرهنگی شرکت کردند
وی به همکاری حوزه و آموزش و پرورش در آموزش ضمن خدمت فرهنگیان اشاره کرد و گفت: در ایام نیمه شعبان موفق به برگزاری دوره معارف مهدوی ویژه فرهنگیان کشور شدیم که بیش از 545هزار نفر در این دوره حضور پیدا کردند.