Print
Zoom In
Zoom Out

گفتگو با معلمی که کرونا و خانه نشینی او را دلسرد نکرد

شناسه مطلب: 11969
زمان انتشار: شنبه 25 مرداد 1399 ساعت 11:04

زینب عباس زاد، یکی از معلمان فرهیخته و تلاش گر لاهیجان از استان گیلان است که با شیوه‌های مدرن آموزشی و با کمترین امکانات، تدریس توام با عشق را تداوم بخشید و حتی کرونا و خانه نشینی او را دلسرد نکرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، با توجه به فعالیت‌های این خانم معلم لاهیجانی، گفتگوئی با وی در خصوص تحصیلات، تدریس، روش‌های کاربردی و علاقه‌ای که به این کار دارد انجام داده‌ایم که مرور می‌کنیم.


لطفا خود را معرفی بفرمائید.

زینب عباس زاد اهل و ساکن لاهیجان هستم


بفرمائید در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اید و چه دروسی را تدریس می‌کنید؟

تحصیلاتم را در دانشکده علوم‌پایه دانشگاه گیلان در رشته‌ی شیمی گذراندم و با عشق و افتخار مدرس ریاضیات پایه ابتدایی و متوسطه هستم. متاسفانه در طول ۱۱ سال گذشته از سال ۸۸ که فارغ‌التحصیل شدم تا به امروز موفق به شرکت در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش نشدم چرا که هیچ‌موقع نیروی خانم در رشته شیمی در استان گیلان مورد نیاز این نهاد محترم نبود.


چند سال است که مشغول به این کار هستید؟

حدود ۱۰سال است که شاغلم و در مدارس غیردولتی شهرستان لاهیجان و ۸ سال اخیر در دبستان تربیت پایه چهارم تدریس می‌کنم و نوبت عصر مشغول تدریس خصوصی ریاضی پایه های سوم تا نهم در آموزشگاههای سطح شهر هستم.


چرا به این شغل علاقه‌مند شدید؟

من فرزندِ یک معلم‌ام که در حال حاضر دوران بازنشستگی‌را می‌گذراند و نوه‌ی یک روحانیِ بی‌نظیر هستم که به رحمت خدا رفته و جزء اولین مکتب‌دارانِ شهرمان بود. در واقع عاشق این بودم‌که قدم در راه تدریس بگذرام و مثل نامِ خانوادگیِ مادرم (تدریس‌حسنی) به حُسنِ تدریس بین بچه های دوست داشتنی شناخته شوم، ولی افسوس موفق به ورود به اداره‌ی محترم آموزش و پرورش نشدم.


عدم استخدام در بدنه آموزش و پرورشف هیچ گاه شما را بی‌انگیزه یا ناامید نکرد؟

نه، با همه سختی‌ها، دست از فعالیتهای شخصی دست برنداشته‌ام و همچنان به کار خود ادامه دادم.خلاصه تر بگویم، از شیمی‌به ریاضی رسیدم ‌و با عشق تمام‌کار آموزش را آغاز کردم به طور خصوصی و شخصی در آموزشگاهها و منزل و نیمه‌خصوصی در مدارس غیردولتی بدون بیمه... یا با بیمه های ۱۵ روزه... با یک‌سومِ حقوق همکاران رسمی... و بدون حقوق و بیمه در ماههای خرداد و تیر و مرداد و شهریور به کار مشغول شدم.


با توجه به شیوع ویروس کرونا، وضعیت تدریس به چه شکلی تداوم پیدا کرد؟

متاسفانه پایان سال ۹۸ با وضعیت عجیبی که تا به حال در عمر ۳۳ساله‌ من پیش نیامده بود مواجه شدیم؛ آن هم شیوع ویروسی که تا این حد تعداد زیادی از افراد را خانه‌نشین کرد، با توجه به اینکه تا قبل از این حدود ۶ سال با دکتر محمدحسین‌صفایی از مدرسین دانشگاه تربیت معلم مازندران و از معلمان نمونه‌ی کشوری در تالار کشوری چهارم همکاری و تدریس آنلاین داشتم، دست به کار شدم و برای کمک به دانش آموزان پایه چهارم‌خودم و سایر فرزندان ایران اقدام‌به راه اندازی کانال تدریس چهارم کردم.


تدریس در این گروه به چه شکلی بود؟ 

تمام صفحات کتاب ریاضی چهارم را یک‌به یک با زبانی کودکانه و قابل فهم‌و شاد برای بچه ها ضبط و ارسال کردم، همچنین درسهای علوم و فارسی و هدیه‌های آسمان و مطالعات اجتماعی و قرآن را هم در قالب ویدئو و انیمیشن و در کنار آنها داستان‌گویی های صوتی و تصویری و کاربرگهای مهارتی و تلفیقی تهیه و ارائه کردم.


آیا در مسیر استفاده از شیوه جدید آموزش با مشکلاتی همراه بودید؟ و آیا مورد استقبال قرار گرفت؟

بله کار بسیار سخت و زمان‌بر و در عین حال لذت بخش بود و خدا را شاکر بوده و هستم. بله خدا را شکر حدود ۲۰هزار نفر از کانال تدریس از آن استقبال کردند و مورد توجه قرار گرفت‌،وقتی بازخوردهای بی‌نظیر اولیا و همکارانم رو می‌شنیدم خیلی دلگرم می‌شدم.


آیا پیش از این سابقه تدریس با شیوه نوین را داشتید؟

بله پیش از این کارهای انیمیشن سازی برای ریاضی چهارم‌ انجام داده بودم و سعی کردم در این دوران از برنامه های بیشتری استفاده کنم ‌تا فرزندان چهارمیِ ایران ضمن تجربه‌کردن فضایی شاد و دوستانه و لذتبخش به علم‌آموزی بپردازند.


چه قدر از این کارهای شما استقبال شد و آیا تاثیری در فضای آموزشی به صورت مجازی داشت؟

خدا را شکر صدها همکار و دانش آموز از سراسر ایران کشورهای همسایه هم نظر لطف داشتند و به من می‌گفتند که خانم یا آقای معلم در مدرسه ی خودشان از فیلمهای من استفاده می‌کنند و اعلام رضایت می‌کردند و بر علاقه‌ی من به ادامه‌ی کار و قدرت و قوت من با توجه به اینکه هیچ حمایت‌گری نداشتم و هیچ نهادی حتی مدرسه ای پشتیبانی ام نمی‌کرد‌، افزوده می‌شد.


و کلام پایانی اگر نکته ای از ناگفته‌ها باقیست؟

امیدوارم که بعد از نگاهِ خداوند ، مشمولِ نگاهِ پرمهر فرزندان بیشتری از ایران عزیزمان باشم و از خداوند منان سپاسگزارم که اندک هنری، سرِ سوزن ذوقی، کمی صدای رسا و ذره ای علم و دریایی از عشق و شور و نشاط و علاقه به کار تدریس به من بخشید همچنین امیدوارم این سعادت یار من باشد و بخت‌یاریِ من در راه تدریس به کودکان کشورم مستدام باشد، از اینکه حوصلا کردید و گفته‌های یک معلمِ لاهیجانی را مرور کردید سپاسگزارم.؛جانِ کلامِ من بود، امید که بر جان نشیند، آرزو دارم خدا عاقبت من را به بهترین شکل رقم بزند.




تحقق برنامه های همکاریها (11)

توانمند سازی فرهنگیان یزد

تحقق برنامه های ستاد( 10)

نشست توانمندسازی مربیان امین استان کرمانشاه برگزار شد) + تصاویر

تحقق برنامه های همکاریها (9)

دوره توانمندسازی طلاب، روحانیون و ائمه جماعات مدارس آذربایجان شرقی برگزار گردید

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی:

اسلام و ارزش‌های آن را با زبان ساده و شیرین به دانش‌آموزان بگویید

تحقق برنامه های همکاریها (8)

بازدید دانش آموزان از کتابخانه مجتهده "بانوامین"

بسیج در کلام امام خامنه ای

جملاتی ناب از رهبرمعظم انقلاب درباره بسیج

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

گفت وکو با مولف کتاب «مبلغ کودک، تبلیغ با نمک»

گزارشی از فعالیت مبلغین موسسه الزهرای قم در لرستان

تحقق برنامه های همکاریها (7)

فیلم / نگاهی به طرح ملی تعالی پیوند مدرسه، مسجد و منزل "سه میم"

 فیلم/ تحقق برنامه های همکاریها (6)

 آشنایی با مدارس وابسته به حوزه علمیه

تحقق برنامه های همکاریها (5)

نشست طرح پیوند مسجد ،مدرسه و منزل در پاکدشت

تحقق برنامه های همکاریها (4)

برگزاری دوره آموزشی مهارتی« راه نشان تربیت » در شهرستانهای تهران

تحقق برنامه های همکاریها (3)

اجرای آزمایشی طرح "سه میم" دربرخی مدارس 12 استان

با حضور مسئولین شهر سلماس؛

اولین همایش مدارس مجری طرح تربیتی امین شهرستان سلماس برگزار شد

با حضور طلاب و دانشجویان

برگزاری دوره تخصصی تربیت مربی کودک و نوجوان در شهرستان های جنوب استان کرمان