به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام و المسلمین مهدی ربانی در دیدار مدیر و معاونین آموزش و پرورش شهرستان محلات با تقدیر از تلاش معلمان در آموزش مجازی دانشآموزان گفت: در حال تجربهای هستیم که تا کنون سابقه نداشته که سال تحصیلی از بهمن ماه تعطیل شود و اگر این اتفاق در گذشته رخ میداد، آموزش به طور کلی تعطیل میشد.
وی افزود: احساس مسئولیت، ابتکار و تلاش معلمان باعث شد که آموزش تعطیل نشود و میطلبد که مسئولین امر زیرساختهای لازم را فراهم نمایند. فضای مجازی نقصها و محاسنی دارد از جمله دور شدن دانشآموزان از یکدیگر و کم شدن روابط اجتماعی آنان.
امام جمعه محلات تصریح کرد: بخشی از مشکلات آموزش و پرورش مربوط به کمبود بودجه است، که برای رفع این مشکل مدارس غیردولتی تأسیس شدند و بخش خصوصی عهدهدار وظایف آموزشی و پرورشی شد، در صورتی که یکی از تعهدات دولت جمهوری اسلامی در قانون اساسی آموزش رایگان شهروندان است، و این موضوع خود آسیبهای اجتماعی از جمله دو قطبی شدن جامعه را در پی دارد. تعدد عناوین مدارس از دیگر مشکلات موجود است.
حجتالاسلام ربانی گفت: میبایست یک منبع درآمد پایدار برای تأمین هزینههای جاری آموزش و پرورش پیشبینی شود و میطلبد دولت و قانونگذاران از طریق بستن عوارض برای برخی از درآمدها این کسری بودجه را جبران کنند. گاهی قانون مشکل ندارد ولی در اجرا اشکلاتی به چشم میخورد و در چنین شرایطی کار مدیران مدارس و مسئولین آموزش و پرورش دشوار است و ورود خیرین مدرسهساز بخشی از این مشکلات را مرتفع کرده است.
همچنین حجتاله محمدی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان در ابتدای این دیدار با اشاره به تعطیلات مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: معلمان با تعهد کاری خود قبل از دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش پس از تعطیلی مدارس اقدام به آموزش مجازی دانشآموزان کردند. نقاط قوت و ضعف زیادی در مدیریت این بحران وجود داشت که حرکت خودجوش معلمان و راهاندازی شبکه اجتماعی دانشآموزان به نام شاد توسط وزارت آموزش و پرورش از جمله موارد مثبت بود تا بدین ترتیب سال تحصیلی با خوبی و خوشی با برگزاری امتحانات به اتمام رسید.
با توجه به هدایت تحصیلی و کنکور سراسری در پایه نهم و دوازدهم امتحانات با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری و در بقیه پایهها ارزشیابیها توسط معلم انجام می شود.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان محلات افزود: مقدمات برنامهریزی و آماده سازی برای آغاز سال تحصیلی آینده نیز شروع شده است، در سال تحصیلی 1400-1399 دو فضای آموزشی پروین اعتصامی و هنرستان جدید شهید مصطفی خمینی(ره) به فضاهای آموزشی اضافه خواهد شد.
محمدی تصریح کرد: با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته هنوز در برخی مدارس از جمله سمیه، فردوسی، فاطمیه، شهید رجایی، کربلایی، عصمت، سیدمرتضی و صدرا مشکل کمبود فضای آموزشی داریم و با توجه به کمبود اعتبارات دولتی نیازمند مساعدت خیرین نیکاندیش هستیم.
وی افزود: وضعیت سال تحصیلی جدید مشخص نیست و به احتمال قوی آموزش حضوری تؤام با آموزش مجازی انجام میشود و برای تابستان نیز طرح اوقات فراغت ابلاغ نشده است و امکان برگزاری کلاس حضوری وجود ندارد ولی در صدد هستیم این طرح را در سامانه شاد به صورت مجازی برگزار کنیم.
محمدی در پایان از مساعدتهای معنوی و مادی امام جمعه از مجموعه آموزش و پرورش تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است معاونین آموزش و پرورش گزارشی از اقدامات معاونتهای خود ارائه کردند.