به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، متن این کامل بیانیه به شرح ذیل است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
«« وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ- 122 –توبه»»
سپاس به درگاه ایزد منان به خاطر همه نعمات؛
با صلوات بر محمد و آل محمد و عرض ارادت به ساحت ملکوتی هشتمین خورشید سپهر ولایت و امامت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام. درود بر روح بلند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی قدس سره و ارواح طیبه شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم که با جان فشانی خود موج سهمگین هجوم دشمنان را در تعرض به حریم قدس اسلام و انقلاب اسلامی در هم شکستند.
و با آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت برای رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای و توفیق روز افزون کارگزاران مخلص ظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.
ما شرکت کنندگان در سیزدهمین نشست سالانه آموزشی- ترویجی ستاد همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش که از شاخص ترین نشست های فرهنگی کشور محسوب می شود ضمن تقدیر و تشکر از دبیرخانه ستاد همکاری ها و عوامل برگزار کننده این نشست، ضمن تاکید بر ضرورت پیگیری کامل مصوبات کارگروه های پنجگانه، اعلام می داریم:
1- حضور توامان حضرت آیت الله اعرافی و جناب آقای دکتر حاجی میرزایی را به فال نیک گرفته، ضمن تقدیر و تشکر از ایشان خواستار استمرار و تقویت حمایت های عملی ریاست عالی از همکاری حوزه و آموزش و پرورش هستیم.
2- از ریاست عالی ستاد تقاضا داریم همچون گذشته رهنمودهای مقام معظم رهبری مدظله العالی در خصوص تعلیم و تربیت به ویژه مفاهیم بلند و راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی را نصب العین خود قرار داده و با تشکیل کارگروه ویژه، نسبت به اجرای جامع و کامل فرمایشات ایشان اهتمام جدی تر نمایند.
3- اکنون که بحمدالله برنامه 5 ساله همکاری دو دستگاه مصوب و ابلاغ شده است اقدامات لازم برای عملیاتی شدن آن مبذول گردد.
4- ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش، درخواست می گردد با تصویب قوانین در مراجع مرتبط و صدور دستورالعمل های لازم امکان توسعه کمی و کیفی مشارکت پایدار حوزویان و حوزه های علمیه را در فعالیت های آموزش و پرورش فراهم نمایند.
5- ضمن تشکر از موافقت مقام معظم رهبری با در استفاده از ظرفیت روحانیون در مدارس در قالب نظام وظیفه عمومی با توجه به موفقیت این طرح و نیاز روز افزون آموزش و پرورش افزایش کمی این تعداد، ارتقای کیفی دوره های آموزشی بدو و حین خدمت و فراهم ساختن شرایط برای پایدار نمودن خدمات این عزیزان را خواستاریم.
6- با توجه به گستردگی مدارس علمیه خواهران و برادران در اقصی نقاط کشور در کنار توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی زمینه تحصیل هم زمان دانش آموزان داوطلب، در مدارس علمیه فراهم گردد.
7- لازم است برای هدایت دانش آموزان برای تحصیل در حوزه های علمیه فرآیند هدایت تحصیلی مورد بازنگری قرار گرفته و زمینه اجرایی آن فراهم شود.
8- ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و تلاش های گذشته، از دبیرخانه ستاد می خواهیم نسبت به بررسی و اجرای نظرات پیشنهادات و مصوبات کارگروه ها اقدام و نتایج اقدامات را به اطلاع اعضا برسانند.
9- رویکرد تربیت محوری بعنوان ماموریت نظام تعلیم و تربیت کشور در کانون توجه کلیه بخشهای آموزش و پرورش قرار گفته الزامات قانونی و تدارک برنامه ها و فعالیت های پشتیبان در این خصوص مورد توجه قرار گیرد.
10- ضمن تاکید بر توفیقات اجرای طرح تربیتی امین در مدارس، توسعه کمی و کیفی این طرح در تمام ابعاد و ساحت های تربیتی با در نظر گرفتن اقتضائات و نیازهای ویژه هر مدرسه با توانمندسازی و آموزش عوامل موثر در اجرا در سطح مدرسه مورد توجه قرار گیرد.
11- با اذعان به نقش حیاتی و اثرگذار مساجد در کشور به مثابه قرارگاه های فرهنگی موثر پایدار و محله محور، تدوین شیوه نامه منسجم و هدف مند جهت هماهنگی بین ساختارهای فرهنگی بین مساجد از قبیل کانون های فرهنگی، بسیج و... جهت پیوند ناگسستنی بین مسجد و مدرسه و خانواده مورد توجه قرار گیرد.
12- تامین منابع مالی نقش انکار ناپذیری در اجرای برنامه ها دارا می باشد. لذا ضمن تشکر از معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش و معاونت پشتیبانی مدیریت حوزه های علمیه به خاطر حمایت و پشتیبانی مالی از برنامه ها و فعالیت های مشترک تقویت حمایت و افزایش پشتیبانی های مالی را خواستاریم.
مدیران استان حوزه های علمیه برادران و خواهران،
معاونین پرورشی و فرهنگی
نمایندگان حوزه ستادی