Print
Zoom In
Zoom Out

آیت الله اعرافی:

امروز روح حماسی و انقلابی باید در برنامه های ما جاری باشد

شناسه مطلب: 11523
زمان انتشار: شنبه 30 آذر 1398 ساعت 20:04

مدیر حوزه های علمیه کشور روح حماسی و انقلابی در همه اقدامات مورد نیاز امروز را مهم برشمرد که وقتی با علم تجلی کند موجب عشق به خلاقیت،‌ پیشرفت و نوآوری می شود که در این سند نیز مورد توجه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، آیت الله اعرافی در سیزدهمین اجلاس مشترک حوزه های علمیه و آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت اجرایی شدن سند بنیادین تحول در آموزش و پرورش به ۱۰ نکته کلیدی که روح حاکم برای این سند پیشران آموزش و پرورش است، پرداخت و گفت: قرائت اجتهادی، عقلانی و فقاهتی اسلام در این سند هست و رویکرد جامع و متوازن نسبت به تربیت در این سند وجود دارد و تلاش بسیاری شد که این رویکرد در سند بنیادین باشد.

وی با بیان اینکه بارها دیده ایم در تعلیم و تربیت که نسبت به ابعاد مختلف اهمیتی بیشتر یا کمتر از آنچه باید باشد، داده شده است، اظهار کرد: این در حالی است که در موضع اسلام و به تبع آن تعلیم و تربیت، نظام متوازن، جامع و فراگیر حیات بشر هست و هر کدام سهم و جایگاه خود را دارد؛ پس بسیار مهم است که نگاه مان جامع و متوازن باشد.

مدیر حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید تربیت معنوی، روحی و تراز اخلاقی در همه سیستم ها حضور و نفوذ داشته باشد، گفت: رویکرد علم، دانش و تحقیق به عنوان خیمه ای که بر اضلاع تربیت سایه می افکند از دیگر تاکیدات در تدوین این سند می باشد.

وی دانش معاصر و ارزیابی درست از آن را مهم خواند و گفت: علم معاصر دستاوردهای فراوانی دارد؛ نباید به علم به عنوان یک دانش و امر مطلق اندیشید و نگاه کرد که از این رو آگاهی به اینگونه علم در سند مورد توجه قرار گرفته است.

آیت الله اعرافی پایه و ضلع دیگر در این سند را باورمندی نسبت به رویکرد تمدنی و بین المللی اسلام و تجسم آن در عمل و اندیشه دانش آموزان دانست که می بایست در کنار هویت تاریخی و اسلامی ایرانی و بازسازی آن بر پایه اندیشه مترقی اسلام و هویت ملی، امری بسیار مهم در سند عنوان کرد.

وی روح حماسی و انقلابی در همه اقدامات مورد نیاز امروز را مهم برشمرد که وقتی با علم تجلی کند موجب عشق به خلاقیت،‌ پیشرفت و نوآوری می شود که در این سند نیز مورد توجه است.

رئیس عالی ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش، تربیت درون زا،‌ خودجوش و مبتنی بر جوشش درونی استاد و شاگرد را نکته دیگر برشمرد و رویکرد مهم عدالت در آموزش و پرورش، مشارکت ملت و نهادها و همه صاحبان اندیشه در تعالی این نهاد و نیز آماده سازی دانش آموز برای عبور از مرزهای دانش و رسیدن به نگاه کلان تمدنی را سه نکته دیگر عنوان کرد و یادآور شد که علیرغم تحریم ها و فشارها، گام های مناسبی برداشته شده ولی با آن آرمان بزرگ متناسب نیست و برنامه های اساسی تر و عزم بلندتری را می طلبد.

وی از اهمیت کلیدی منابع انسانی که در این سند اشاره شده، گفت و خاطر نشان کرد: مقوله محتوای آموزش و متون و منابع از دیگر اموری است که باید به آن توجه شود و در کنار مقوله تولید دانش متناظر به تعلیم و تربیت مدنظر باشد و بر همین اساس، می بایست برای هر دو بال تربیت و تعلیم گام های بلندتری برداشت.

آیت الله اعرافی همچنین، توجه ویژه به حوزه علوم اجتماعی و اتصال نظام تعلیم و تربیت به متن زندگی انسان ها و جامعه و محیط و نیز تعامل نهاد خانواده و آموزش و پرورش و دانشگاه و حوزه های علمیه را از اصولی دانست که در این سند تجلی یافته است.

نظام تعلیم و تربیت و تعارض ها

وی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه تعلیم و تربیت پدیده بسیار پیچیده ای است که معارض نماهای زیادی دارد، گفت: نظام جامع تعلیم و تربیت نظامی است که بتواند پارادوکس هایی همچون: حافظه و فاهمه، تلقین و تفکر،‌ نظم و آزادی، گذشته و امروز و آینده، مربی محوری و متربی محوری، تعبد و تعقل، سنت و مدرنیتیه و... را تبیین و نظام تعلیم و تربیت باید بر اساس اندیشه متعالی اسلام و گفتمان مترقی انقلاب اسلامی بتواند در هاضمه خود به این امور توجه کند چرا که گاهی نظم، تقلید صحیح، تفکر، گذشته، سنت و... در این منظومه نادیده گرفته می شود در حالی که در جمع هایی صحیح قابل تفسیر و قرابت درست است.

باید از سد سنگر دشمن عبور کرد

وی همچنین تعلیم و تربیت موفق را زمانی دانست که بتواند مقاومت های روبروی خود را بشکند و نظام و اندیشه ای را فرآوری و طراحی کند و مبلغان و معلمانی داشته باشد که بتواند از آن عبور کند. گفتمان انقلاب اسلامی به ما یاد داد که در برابر تمدن نوین غربی و هجمه سنگین امروز ایستاد.

مدیر حوزه علمیه بی اعتمادی، پیش داوری های منفی، شبهه ها و پرسش های بی اندازه، بی حوصلگی های ناشی از زیست امروز جهان، مخالفت با خواسته ها و نیازها، عدم احساس نیاز، عوامل مزاحم و خنثی گر و تعارض پیام ها، به ناهماهنگی در عمل منجر می شود و اعمالی است که نمی گذارد پیام ناب اسلام و انقلاب به آنان برسد.

وی با بیان اینکه عملکرد، شیوه، معرفت، جاذبه اخلاق، عاطفه و فکر ما باید بتواند از همه سدها عبور کند و اینجا کارزاری است که سنگرهای دشمن وجود دارد و باید از آن عبور کرد.

تحقق برنامه های همکاریها (11)

توانمند سازی فرهنگیان یزد

تحقق برنامه های ستاد( 10)

نشست توانمندسازی مربیان امین استان کرمانشاه برگزار شد) + تصاویر

تحقق برنامه های همکاریها (9)

دوره توانمندسازی طلاب، روحانیون و ائمه جماعات مدارس آذربایجان شرقی برگزار گردید

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی:

اسلام و ارزش‌های آن را با زبان ساده و شیرین به دانش‌آموزان بگویید

تحقق برنامه های همکاریها (8)

بازدید دانش آموزان از کتابخانه مجتهده "بانوامین"

بسیج در کلام امام خامنه ای

جملاتی ناب از رهبرمعظم انقلاب درباره بسیج

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

گفت وکو با مولف کتاب «مبلغ کودک، تبلیغ با نمک»

گزارشی از فعالیت مبلغین موسسه الزهرای قم در لرستان

تحقق برنامه های همکاریها (7)

فیلم / نگاهی به طرح ملی تعالی پیوند مدرسه، مسجد و منزل "سه میم"

 فیلم/ تحقق برنامه های همکاریها (6)

 آشنایی با مدارس وابسته به حوزه علمیه

تحقق برنامه های همکاریها (5)

نشست طرح پیوند مسجد ،مدرسه و منزل در پاکدشت

تحقق برنامه های همکاریها (4)

برگزاری دوره آموزشی مهارتی« راه نشان تربیت » در شهرستانهای تهران

تحقق برنامه های همکاریها (3)

اجرای آزمایشی طرح "سه میم" دربرخی مدارس 12 استان

با حضور مسئولین شهر سلماس؛

اولین همایش مدارس مجری طرح تربیتی امین شهرستان سلماس برگزار شد

با حضور طلاب و دانشجویان

برگزاری دوره تخصصی تربیت مربی کودک و نوجوان در شهرستان های جنوب استان کرمان