سید محمد بطحائی درگفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه ستادهمکاریها گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری به دنبال سرعت بخشی بیشتر آموزه های دینی و اسلامی در نظام تعلیم و تربیت به ویژه در برنامه های رسمی درسی آموزش و پرورش هستیم.
*حال خوب آموزش و پرورش در خصوص قرآن محوری
وی با اشاره به فعالیتهای اولویت دار وزارت خانه متبوع خود گفت: امسال یکی از سالهای خوبی بود که در خصوص معارف قرآن و آشنایی دانش آموزان با قرآن قدم های ارزشمندی به صورت صف و ستادی از سوی همکارانم برداشته شد.
*حضور بی سابقه در طرح حفظ جز سیام قرآن
وی با اشاره به حضور قریب به سه میلیون نفری دانش آموزان و فرهنگیان کشور در طرح جز سی قرآن کریم اظهارکرد: امسال شاهد میلیونی دانش آموزان و خانواده بزرگ طرح جز سیام قرآن هستیم و این حضور واقعا بی سابقه بوده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: نهضت ملی حفظ جزء سیام قرآن،اصول،رویکردها، راهبردها و اقدامات اجرایی لازم برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در دستگاه تعلیم و تربیت کشور را تبیین نموده است.
بطحائی خاطرنشان ساخت:این رویکرد ملی با نگاه سلسله مراتبی ذیل سند تحول بنیادین آموزشوپرورش و سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن تعریف میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروز جامعه تعلیم و تربیت با قرآن و معارف قرآنی مأنوس شدهاند. البته ما به این قانع نیستیم؛ امیدواریم در آیندهای نزدیک همه دانش آموزان و فرهنگیان با قرآن ارتباط برقرار کنند، بتوانند قرآن را بخوانند و در قرآن تدبر کنند.
*باید فکرمان را قرآنی کنیم
رئیس ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش با اعتقاد به اینکه ، اساس و محور احیاء قرآن عمل به آن است گفت؛ باید فکر،عمل وباورمان را قرآنی کنیم، وعده قرآن را وعده صدق و حق بدانیم.
*تلاش جهت ایجاد انگیزه برای حفظ آیات
وزیر آموزشوپرورش درباره نهضت ملی حفظ جزء سیام قرآن کریم افزود؛ این نهضت از آغاز سال تحصیلی 98ـ97 و باهدف زمینهسازی انس با قرآن در کودکان و نوجوانان؛ تلاش جهت فرهنگسازی مناسب و ارائه آموزشهای لازم در چگونگی حفظ قرآن و همچنین ایجاد انگیزه و رغبت جهت حفظ آیات و سورههای جزء سیام قرآن کریم به صورت فراگیر و با همراهی نهادها و دستگاههای فرهنگی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآن کشور بین همه اقشار جامعه، مخصوصاً جامعه بزرگ فرهنگیان و دانش آموزان اجرا شد.
وی ادامه داد: در چشمانداز ترسیمشده برای این نهضت و با اجرای دقیق آن، طی یک سال تحصیلی، 10 درصد از دانش آموزان با اولویت دوره ابتدایی اول و دوم حافظ جزء سیام شدهاند و در گام بعدی، ضمن تحت پوشش قرار دادن مابقی دانش آموزان، انتظار میرود به دوره متوسطه اول و دوم نیز تعمیم داده شود.
*ضرورت توجه به فهم قرآن کریم
بطحایی حفظ قرآن را راهی برای قرائت مستمر و عمل به آیات قرآن دانست و گفت: ضرورت دارد در برنامههای تربیت حافظ، به فهم قرآن کریم توجه ویژه شود.
*آمادگی همه ظرفیتها برای ترویج قرآن و عترت
وی خاطرنشان ساخت: کلیه ظرفیتهای آموزشوپرورش، برای ترویج و فرهنگسازی حفظ قرآن به کار گرفتهشده است و با توجه به اینکه حافظان قرآن به اخلاق قرآنی آراسته میگردند، برنامهریزیشده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: توسعه و توجه جدی به سایر زمینه های آشنایی با عترت و اهل بیت(ع)، تشویق و زمینهسازی برای آشنایی والدین با قرآن و شروع حفظ از سنین ابتدایی، هدایت مدارس و مراکز دارالقرآن به ویژه مدارس ابتدایی برای برگزاری دورهها و کلاسهای حفظ قرآن، ایجاد ساز و کارهای لازم جهت بهرهمندی از ظرفیت مربیان سایر دستگاهها و نهادهای هم سو، ارتقای جایگاه حفظ و حافظان قرآن در فرآیندهای آموزشی، ارزیابی و ارتقا دانش آموزان و معلمان در مدارس از دیگر فعالیت های وزارت آموزش و پرورش می باشد.
وی با اشاره به منوّیات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با فرهنگیان و تأکیدان ایشان گفت: تأکیدی که مقام معظم رهبری داشته و دارند، اینست که با استفاده از این ظرفیت بسیارغنی که در آموزش و پرورش وجود دارد، می توانیم آموزه های تعلیم و تربیتی را با سرعت بیشتری پیش ببریم و امید داریم در برنامه های رسمی درسی این اتفاق مهم را رقم بزنیم.
*تلاش برای تحقق آرمانهای مقام معظم رهبری
وی خاطرنشان کرد: در جایی که برای اولین بار رهبر معظم انقلاب سخن از 10 میلیون حافظ قرآن داشته اند، امروز به فضل خدا آموزش و پرورش کشورمان در یک نهضت قرآنی با عنوان طرح «جز سیام » دو میلیون و 800 هزار دانش آموز و معلم حضور فعال دارند.
بطحائی تأکید کرد: در نهضت جز سی قرآن یک و نیم میلیون نفر یک سوم جز سی و 450 هزار نفر کل جز سی را حفظ کردند و این عدد در سال گذشته 220 هزار نفر بود.
انتهای پیام /