به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه ستاد همکاریها ،حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم در همایش مدرسه تربیتی امام موسی صدر که در مدرسه دارالفنون تهران برگزار شد٬ با اشاره به ویژگیهای علمی و شخصیتی امام موسی صدر٬ گفت؛ تفکر الهی انقلابی٬ تربیتی٬ سیاسی٬ اجتماعی و... امام موسی برکات زیادی برای دنیای اسلام داشته است.
*سبک تربیتی امام موسی برکات زیادی برای اسلام دارد
وی درباره نگاه و دیدگاه تربیتی امام موسی صدر افزود؛ نگاه امام موسی به مسأله تربیتی٬ نگاه فطرتگرایی توحیدی است در این نگاه٬ همه انسانها با هر دین و آیینی دارای فطرت الهی هستند.
*امام موسی فراتر از هویت شخصی می اندیشید
رئیس سازمان برنامهریزی و پژوهش وزارت آموزش و پرورش ، نگاه امام موسی را نگاهی هویتساز دانست و گفت؛ اگر امروز در سند تحول بنیادین تربیت را تکریم و ارتقای هویت تعریف کردهایم٬ امام موسی فراتر از هویت شخصی٬ در لبنان به همه مسلمانان و شیعیان هویت داد و اسلام ناب محمدی را احیا کرد.
*ویژگیهای امام موسی صدر
سخنران این نشست خاطرنشان ساخت؛عقلانیت در کنار مجاهدت٬ اخلاق در کنار علم٬ نوآوری و نواندیشی در کنار اصالت و پرهیز از تحجر در کنار نپذیرفتن اندیشههای غربی از ویژگیهای امام موسی صدراست
وی گفت؛ ما باید تلاش کنیم این سرمشقها را در مدارس و مدیریتها الگو قرار دهیم ،اعتقاد بنده این است سبک تربیتی امام موسی صدر برای مدارس و معلمان ما باید سرمشق و الگو باشد و سعهصدر تربیتی را بدون ذرهای کوتاه آمدن از مواضع عقلانی و الهی که مشخصه اصلی امام موسی بود، سرلوحه کارهای خود قرار دهیم.
*تأسیس و نظام آموزشی منحصر بفرد
حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم تأکید کرد: محیط علمی، اجتماعی، سیاسی و نیز محیط خانوادگی رشد امام موسی صدر اقتضا میکرده که ایشان از همان ابتدا با قرآن آشنا باشند و با آن ذهن خلّاق و سرمایه فکری، با قرآن مواجه میشدند؛ یک نشانهای که میتوانیم روی آن کار کنیم و نگاه ایشان را نسبت به قرآن به دست آوریم، این است که یکی از دغدغههای مهم ایشان در هنگام ورود به لبنان، تقویت تربیتی، علمی و معرفتی کودکان، نوجوانان و جوانان شیعه بود و بر این اساس مدارسی را تأسیس و نظام آموزشی را تعریف کرد.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد؛ اگر تحقیق کنیم که در آن نظام آموزشی که زیر نظر امام موسی صدر برای کودکان و نوجوانان شیعه طراحی شده، آموزشهای قرآنی با چه رویکردی دیده شده و چه جایگاهی دارد، شاید فصلی باشد که بتواند ما را با دیدگاههای ایشان نسبت به قرآن آشناتر کند.
*قرآن کریم تکیهگاه عینی و عملی امام موسی صدر
وی تأکید کرد: به این دلیل که امام موسی صدر یک عالم دینی بود، مواجهه وی با قرآن و آموزههای اسلامی نیز یک مواجهه اجتهادی بود و این یکی از عوامل توفیق ایشان به شمار میرفت؛ چالشهایی که امام موسی صدر در همان زمان با آنها مواجه بود، این بود که برخی حرکتهای تاکتیکی وی، با بعضی سطحینگریها قابل تحلیل نبود؛ قرآن کریم از یکسو تکیهگاه عینی و عملی و از سوی دیگر منبع علمی و نظری در فعالیتهای امام موسی صدر بود؛ با بررسی نوع مواجهه ایشان با مسیحیان لبنان یا فرقههای مختلف اهل سنت، مشاهده میکنیم که نگاه وی، نگاهی توحیدی، الهی و معنوی به انسان بود.