به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه ستاد همکاریها ،استاد حوزه و دانشگاه در همایش «مدرسه تربیتی امام موسی صدر» که در مدرسه دارالفنون تهران برگزار شد٬ به تقسیم ایمان و کفر در قرآن مجید اشاره کرد و گفت: «سئوال اصلی این است که جایگاه ایمان و کفر قلب است یا زبان؟ یعنی نشانههای ایمان و کفر در زبان انسانها مشهود است یا قلب آنها؟ »
وی ادامه داد: «قرآن در این خصوص میفرماید: «نگویید ایمان آوردهاید چون ایمان درون قلب شما وارد نشده است، این بدان معناست که جایگاه کفر و ایمان قلب است، در آیات قرآن آمده است هرکس خدا و رسولش را اطاعت کند از حق اجتماعی برخوردار است، چه کسی تردید دارد ابوسفیان ایمان قلبی نیاورد؟ او اما از حقوق شهروندی در زمان پیامبر برخوردار بود.»
آیت الله محقق داماد افزود؛ آنچه امام موسی صدر بدان معتقد بود و باید در آموزش و پرورش به آن توجه کنیم این است که باید بچهها را به دیگرپذیری عادت دهیم به آنها یاد بدهیم دیگران را بپذیرند، به آنها بگوییم حق تنها برای تو نیست و بقیه نیز حق دارند. هرکس هرطور میاندیشد و هرچیزی که درقلب خود دارد به جای خود٬ اما شما و باقی افراد جامعه در حقوق شهروندی برابرید.
سخنران این همایش ادامه داد؛ شیوه و سبک تربیتی امام موسی این است که نباید عداوت و دشمنی را در قلب کودکان بکاریم.
این حوزه استاد دانشگاه گفت؛ بعداز چندین سال به این نتیجه رسیدهایم که آموزش و یاد دهی این مسأله در بزرگسالی بیفایده است و حتی در دانشگاه هم بیفایده است بلکه و وظیفه این کار مهم بر عهده آموزش و پرورش است.
وی افزود؛دوستان آموزش و پرورش باید این نکته را از کودکی به دانشآموزان یاد بدهند غیر تو با هرفکر و اعتقاد قلبی از جامعه حق شهروندی دارد و بچهها باید بیاموزند برای کرامت بشری ارزش قایل شوند.
آیت الله محقق داماد خاطرنشان ساخت ؛ ما حق نداریم در قلوب افراد تفتیش کنیم، باید با هرکس که قوانین اجتماعی را رعایت میکند٬ همزیستی مسالمتآمیز داشته باشیم، این بزرگترین درسی است که می توانیم از مکتب امام موسی صدر یاد بگیریم.