به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه ستاد همکاریها، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی ملکی ظهر امروز ( 13 اسفند ) در سومین نشست فصلی ستاد همکاریها در جمع مدیران و معاونین وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه با تقدیر ازهمه اعضای ستاد و مدیران حوزه های علمیه خراسان و اصفهان و مراکز حوزوی و آموزش و پرورش عنوان کرد:افق روشنی از نیازها و راهکارها و موانع و فعالیت ها داریم که می تواند راهگشای تحقق اهداف باشد.
*گسترده ترین همکاری برون سازمانی حوزه
دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش افزود:گسترده ترین همکاری برون سازمانی آموزش و پرورش و حوزه مربوط به این نهاد است، در این مسیر همکاری ها باید توسعه یابد تا از ظرفیت های حوزه در آموزش و پرورش بیش از گذشته استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد:تلاش مدیریت حوزه های علمیه ارزنده است در حال حاضر 5 هزار نفر روحانی شاغل در آموزش و پرورش و 5 هزر نفر به صورت پاره وقت با آموزش و پرورش همکاری دارند و 19 هزار مبلغ در طول یک سال به آموزش و پرورش اعزام شدند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به گزارش یک ساله بیان کرد:بخش اول اشاعه و گفتمان سازی و اقدامات ستادی می باشد در این ارتباط پیگیری تکمیل سند جامع چشم انداز که مراحل نهایی را می پیماید و در ستاد مطرح می شود و دریافت پیش نویس و ابلاغ برنامه های سالانه از جمله فعالیت ها می باشد.
*ابلاغ برنامه های ستاد به دستور وزیر
وی تصریح کرد:با همراهی وزیرآموزش و پرورش برنامه های مورد نیاز در قالب سیاست ها و راهبرد ها و فعالیت های سالانه وزارت به استان ها ابلاغ می شود در این خصوص پیگیری تصویب و تامین و ابلاغ 38 میلیارد ریال اعتبار در سال 95 را به استان ها داشتیم.
*امضای موافقت نامه با 32 استان
دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش یادآور شد:امضای موافقت نامه با 32 استان به طرفیت نماینده ولی فقیه در استان به عنوان رئیس کمیته همکاری ها و پیگیری رفع مشکل طرح روشنا از طرح های ارزشمند که انشالله با توجه به وقفه یک ساله برای سال آینده اجرا و بخش نامه این طرح به زودی ارسال می شود .
*تشکیل 400 جلسه با حضور مسئولان حوزه و آموزش و پرورش استانها
وی گفت:بازدید از 200 شهرستان در قالب 25 سفر استانی و شرکت در 400 جلسه با حضور مسئولان حوزه و آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان و مبلغان و روحانیون و سازمان تبلیغات و سایر مراکز همکار نیز از دیگر فعالیت ها می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی یادآور شد:از ابتدای سال 92 تا ابتدای سال 94 در مدت 3 سال تنها 56 جلسه در استان ها تشکیل شده بود، اما از ابتدای سال بیش از 100 جلسه استانی داشتیم و 300 جلسه منطقه ای و شهرستانی و بالغ بر 100 جلسه در حوزه ستادی برگزار شده است.
*توسعه طرح روحانیون وظیفه
وی اظهار داشت:پیگیری استمرار و توسعه طرح روحانیون وظیفه در آموزش و پرورش و همکاری این دومجموعه از تلاش های این مجموعه می باشد،که یکی از بنیانگذاران اصلی طرح ،وزیرآموزش و پرورش در دوران معاونت توسعه بود که طرح بسیار موفقی است .
حجت الاسلام و المسلمین ملکی بیان داشت: در این طرح سال گذشته به عنوان اولین سال، تنها 38 نفر در آموزش و پرورش جذب شدند ولی در سال تحجصیلی جاری به 282 نفر رسید، امید است در سال آینده کل 500 نفر سهمیه اختصاص یافته جذب شوند.
*بیش از 250 مکاتبه اداری و انتشار 4 شماره ازفصلنامه حلقه وصل
این محقق و پژوهشگر تعلیم و تربیت ادامه داد: در بخش پژوهش 61 عنوان پژوهشی در استنانها توافق کرده ایم اما 315 پیشنهاد در بخش پژوهش دریافت شد در این میان 41 پیشنهاد پذیرفته شده و 24 پژوهش در حال انجام می باشد و 13 پژوهش هم به سرانجام رسیده و با رتبه علمی عالی پذیرفته شدند .
*نشست مشترک با معاونین پژوهش کمیته علمی 16 استان
وی نشست مشترک با معاونین پژوهش کمیته علمی 16 استان ،نیازسنجی و احصاء و اعلام اولویت های پژوهشی استان ها اشاره کرد و گفت:از دیگر فعالیت های این دبیرخانه ، برگزاری یازدهمین نشست دبیران کمیته های ستادی و استانی و مدیران حوزه های علمیه 30 آبان و 1 آذر در مشهد برگزار و همچنین برگزاری دومین نشست رابطین استان ها ،و برنامه ریزی و هماهنگی اعتبارات دوره آموزش توجیهی برای طلاب وظیفه بوده است.
*دوره آموزشی روحانی وظیفه
مشاور عالی وزیر ادامه داد: یک دوره آموزشی نیز با همکاری معاونت پرورشی وزارت و سایر نهادهای مرتبط صورت گرفت و مرکز آموزش منابع انسانی برای طلابی که به عنوان روحانی وظیفه در آموزش و پرورش حضور می یابند دوره اموزشی پیش بینی شد که اولین دوره در فروردین سال 97 برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین ملکی اظهارداشت: برنامه ریزی و هماهنگی و تامین اعتبار آموزش و پرورش در برگزاری دوره های توانمند سازی روحانیون شاغل که از سه سال قبل آغاز شده و 31 استان این برنامه را متقبل شدند که انجام دهند.