نشست یازدهم دبیران ستادی و استانی همکاری های حوزه و آموزش و پرورش 30آبان و اول آذر در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع )در مجتمع فرهنگی اقامتی نیایش با حضور مسئولان ارشد حوزه و آموزش و پرورش از سی استان کشور برگزار گردید.
پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه ستاد همکاریها برخی از حاشیه های این نشست صمیمی را قلمی کرده است همایش همکاریهای امسال به اذعان شرکت کنند گان دارای تنوع و بار علمی و فرهنگی بهتری نسبت به سالهای گذشته بود.
نشستی به قامت حوزه و آموزش و پرورش
حضورسه مدیر ارشد حوزوی ، آیات ،اعرافی مدیر حوزه های علمیه ،مصباح عاملی مدیر حوزه علمیه خراسان و نیز طباطبایی نژاد مدیر حوزه اصفهان و از طرفی حجت الاسلام والمسلمین تقوی رییس شورای سیاست گزاری ائمه جمعه در روز نخست همایش ،نشان از عزم اراده حوزه و روحانیت برای تعامل با خانواده بزرگ آموزش و پرورش که چهارده میلیون دانش آموزو معلم را در خود جای داده است داشت .
تاثیر پذیری نشست یازدهم از زلزله کرمانشاه
با اینکه از یک ماه قبل برنامه جدی وزیر، شرکت و سخنرانی در این گردهم آیی بود ، اما حادثه دلخراش زلزله کرمانشاه و همزمانی سفر وزیر محترم برای سرکشی از حادثه دید گان، باعث شد، جای آقای سید محمد بطحایی در این نشست مثال زدنی خالی بماند.
گرچه حضور وزیر با وجود اهتمام پررنگ و جدی مدیران ارشد حوزه به شکوه هرچه بیشتر نشست کمک میکرد، اما چون جناب وزیر یکی از حامیان جدی ستاد همکاریها در ادوار گذشته بوده و در دوره وزرات خود نیز نسبت به این مهم اهتمام دارد، چیزی از دستاوردها و انتظارات مورد نظر خروجی این نشست را کم نخواهد کرد و شرکت معاونین و مشاورین کلیدی وزیرمحترم حکایت از عزم وزارتخانه برای استفاده از فرصت های پیش روی هر دو نهاد علمی داشت.
نمایی از پازل اجرای طرح تحول بنیادین
در نشست یازدهم شاهد شرکت مسئولانه معاونین ستادی حوزه و آموزش و پرورش اعم از معاونان پژوهش ، آموزش ، تهذیب ، تبلیغ ، پشتیبانی و منابع انسانی ، مرکز ارتباطات و بین الملل ،حوزه مدیریت و دفتر سیاسی اجتماعی حوزه علمیه برادران ونیز معاونان فرهنگی تبلیغی ، آموزش و پژوهش و اداری مالی حوزه خواهران و اکثر معاونان وزیرآموزش و پرورش اعم از؛ معاون پرورشی فرهنگی ، آموزش متوسطه ،آموزش ابتدایی ، رییس سازمان مدارس غیر دولتی و معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت خانه ، بودیم که همه آمده بودند تا پازل اجرای یک یا چند بند از طرح تحول بنیادین را رقم بزنند .
رفع خستگی با رایحه دل انگیز رضوی
هرچند نوبت صبح روز نخست با سخنرانی فشرده شخصیت های حوزوی و آموزش و پرورشی گذشت و مقداری شرکت کنندگان را خسته کرد ، اما اقامه نماز جماعت در جوار حرم نورانی رضوی و سپس استراحت و بعد از آن تشکیل کار گروه های چهارگانه در دو نوبت عصر و مغرب، تنوع بخشی به نشست را رقم زد.
حضور دبیرستاد درهمه کار گروه ها
سرکشی دبیر ستاد از همه کار گروه ها و پاسخ به برخی سئوالات اعضا از نقاط قوت تشکیل کار گروه ها بود ، هرچند باتوجه به اهمیت کار گروه مسئولان استانی دفاتر شورای سیاستگزاری ائمه جمعه به لحاظ اولین حضور آنان در این نشست ، حجت الاسلام والمسلمین ملکی بیشترین وقت را در این کار گروه به منظور تشریح فرایند های تعامل حوزه و آموزش وپرورش و نقش ائمه جمعه در هدایت کمیته های استانی گذاشتند، اما حضور مشاور وزیر در همه کار گروه ها نشاط بحث ها را در پی داشت .
تدبیر هوشمندانه در چینش میهمانان
تدبیر هوشمندانه دبیر هم اندیشی در نحوه چینش میهمانان در سالن اجلاس ، قابل تقدیربود که به تفکیک استانها و طبق حروف الفبا مدعوین استانی ،متشکل ازمعاون پرورشی استان ،مدیر حوزه برادران ، مدیر حوزه خواهران و مسئول دفتر شورای سیاست گزاری استانها درکنار یکدیگر جلوس نموده و این چینش در اتاق های محل اقامت آقایان نیز تدبیر شده بود که فرصت مناسبی را برای تبادل نظر مسئولان مربوطه درهر استان به وجود آورده بود. در روز اختتامیه نیز جهت رعایت شان همه میهمانان ،نحوه جلوس میهمانان طبق حروف الفبا از آخر به اول تغییر مکان داد.
میزگردی از جنس مباحثه طلبگی
تشکیل میز گرد در روز دوم و بحث و تبادل نظر پیرامون همکاریها از دیگر برنامه های پر طرفدار نشست یازدهم بود که در این میز گرد معاونان هردو نهاد با طرح مسائل مورد نظر خود به ارایه راهکارهای عملیاتی و نظری پیرامون ارتقا همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش پرداختند تاکید دبیر ستاد به عنوان رییس میزگرد، بر راهکارهای عملیاتی و پرهیز از ایده های نظری بود، حضور خانم دکتر حکیم زاده به عنوان معاون آموزش ابتدایی در این میزگرد و ارایه مباحث ،مستند به آیات و روایات تحسین شرکت کنندگان مخصوصا برخی از روحانیون را به دنبال داشت ،گرچه طرح برخی موضوعات حاشیه ای و خارج از بحث توسط دکتر فیض معاون پرورشی وزیر، نقدهای برخی از رو حانیون را در پی داشت و فضای میز گرد را از بحث های کلان ،به نقد های مخالفان و موافقان تبدیل کرد و جنب و جوش خاصی رابه وجود آورد و هر کدام از شرکت کنندگان متقاضی وقت از دبیر میزگرد برای پاسخ به مباحث دکتر فیض بودند.
اصلاح ذات البین حجت الاسلام زمانی
دربخش چالشی میزگرد، حجت الاسلام والمسلمین زمانی مسئول دفترسیاسی اجتماعی حوزه علمیه با استنا د به برخی از مواد سند تحول فضای میزگرد را به سمت تقریب کشاند و دبیر میزگرد نیز با در اختیار گذاشتن وقت کافی برای مدافعان و ناقدان و توضیحات دکتر فیض ، موضوع میز گرد را جمع بندی نمود.
وقت گذاری قابل تقدیر معاونان ستادی
حضور معاونان ستادی حوزه و آموزش و پرورش تا پایان نشست نشان از اهتمام هر دونهاد برای کارهای بزرگ در آموزش و پرورش بود.
میهمانیای که حال همه را خوب کرد!
دعوتی که حال همه شرکت کنندگان را خوب کرد و خستگی یک روز ونیم کار فشرده را ازتن آنان بیرون آورد، صرف ناهار بر سفره پرخیر وبرکت حضرت رضا علیه السلام بود که پس از اقامه نمازظهر و عصر در حرم رضوی رخ داد و شرکت کنندگان پس ازپذیرایی از خوان کرم امام هشتم با انگیزه مضاعف در مراسم اختتامیه حضور یافتند .
اختتامیه ای در حد افتتاحیه
معمولا دراختتامیه نشست ها و همایشها حضور حد اکثری مشاهده نمی شود ولی نشست یازدهم از معدود نشست هایی بود که اختتامیه آن با شکوه خاصی برگزار شد و میهمانان تلاش کرده بودند، به هر قیمتی خود را به مراسم اختتامیه برسانند ،نشانه آن چرت هایی بود که برخی از اعضا در حین برگزاری مراسم داشتند و نتوانست از دید دبیر ستاد و مشاور وزیر مخفی بماند و با کنایه ظریفی یاد خواب مستحبی قیلوله را گرامی داشت .
ظاهرشدن سخنران اختتامیه فراتر از انتظار
سمنان از استانهای فعال در عرصه همکاری هاست و شاید به همین دلیل استاندار سمنان برای سخنرانی اختتامیه دعوت شده بود ، گرچه قبل از شروع سخنرانی ابهاماتی در ذهن شرکت کنند گان بود ،اما وقتی دکتر خباز که چندین دوره نماینده مجلس بوده با بیانی شیوا ،ضرورت های تعامل حوزه و آموزَش وپرورش را با استناد به قرآن و نهج البلاغه تبیین نمود ونقاط قوت نظام آموزشی و نحوه ارتباط استاد و شاگرد در حوزه را مطرح کرد و از فرهنگ سازی سنت دیرپای مباحثه طلاب دربین دانش آموزان سخن به میان آورد ، مورد استقبال شرکت کنندگان قرارگرفت.
اهتمام به نقش بانوان درنظام تعلیم و تربیت
در ارایه گزارش کار گروه های چهارگانه ازمیان نمایندگان کار گروه ها برای طرح مباحث مطرح شده در مراسم اختتامیه، انتخاب خانم سر گلزایی معاون پرورشی سیستان و بلوچستان به عنوان مخبر کارگروه معاونان پرورشی، اقدام شایسته ای بود که به طرح مباحث پرداخت و نمایانگر فرهنگ خود باوری زن مسلمان و حضور آنان در صحنه های گوناگون فرهنگی و اجتماعی با رعایت چارچوب های دینی و شرعی ،حتی در میان همایشی که اکثر شرکت کنندگان آن را روحانیون تشکیل میداد بود.
تقدیر از بر گزیدگان و یک حلقه مفقوده
تقدیر از کمیته های برتر استانی و ستادی اقدام شایسته و در خور توجهی بود هرچند جا داشت یکی از برگزید گان، ایده های خود را برای حضار تشریح میکرد تا الگوی دیگر کمیته ها برای استفاده از فکر و اندیشه یکدیگر باشد .
پایان سخن وحرف دل دبیر ستاد
نشست یازدهم دبیران ستادی و استانی همکاریها عصر چهارشنبه اول آذر96 به کار خود پایان داد و شاید بهترین جمله ای که می بایست از میان همه سخنرانی ها و نظریه پردازی ها ،شاخص همکاریهای حوز ه آموزش و پرورش قرار گیرد این عبارت وتقاضای دبیر ستاد همکاریها بود که بیان داشت ؛دستور العمل و ابلاغ برنامه و تشکیلات اداری و سازمانی، هفتصد کمیته همکاری در سراسر کشوررا به وجود نیاورده است، بلکه آن چیزی که باعث غرس این نهال مبارک شده، دلسوزی ، اخلاص ،تعهد و دغدغه مندی همه مسئولان ،مخصوصا معاونان پرورشی است که در صف و میدان اجرای برنامه ها باعث انجام کارهای بزرگ می شوند .