پایگاه جامع اطلاع‌رسانی
ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش

کارشناس حوزوی تعلیم و تربیت بیان کرد

توصیه هایی برای تربیت فرزندان شجاع و سلحشور در شرایط جنگی

شناسه مطلب :35325
زمان انتشار: دوشنبه 26 خرداد 1404 ساعت 14:13
توصیه هایی برای تربیت فرزندان شجاع و سلحشور در شرایط جنگی

یادمان باشد کودکان امروز،آینده سازان جامعه اند اگر آنان را با امید، شجاعت و غیرت تربیت کنیم، آینده روشنی برای میهن‌مان رقم زده‌ایم. فرزندان ضعیف و ترسو، وارثان خوبی برای آینده میهن نخواهند بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، حجت الاسلام رضا یوسف زاده از مشاوران خانواده به بیان هفت توصیه برای تربیت فرزندان شجاع و سلحشور در شرایط جنگی پرداخته است.

* فرزندانتان را ترسو و شکننده بار نیاورید

آرامش خود را حفظ کنید و الگوی رفتاری مناسبی ارائه کنید،کودکان بیشتر ازحرف‌ها، رفتار و واکنش‌های ما الگو می‌گیرند. سعی کنید در برابر استرس‌ها و اخبار جنگی، آرامش خود را حفظ کنید و با اعتمادبه‌ نفس، قدرت، عزت و شجاعت از خود نشان دهید.

اگر هم ترس یا نگرانی دارید، آن را به شکلی متعادل و کنترل‌ شده نمایش دهید، نه با اضطراب و آشفتگی.

*در مورد اتفاقات با صداقت، اما متناسب با سن کودک، گفتگو کنید

کودکان اگر پاسخی نشنوند، ذهنشان پر از فرضیات ترسناک می‌شود. به زبان ساده و بدون ایجاد وحشت، درباره شرایط صحبت کنید. به آن‌ها اطمینان دهید که کشورشان دارای قدرت است و تهدیدها همیشه با ایستادگی و فداکاری پاسخ داده می‌شوند.

* داستان‌های الهام‌بخش نقل کنید

قصه‌های قهرمانی، رشادت و غیرت از تاریخ دین و فرهنگ‌مان، یا نمونه‌های مقاومت افراد شجاع، تأثیرگذاران اصلی برای شکل دادن به نگرش کودکان است. با این قصه‌ها الگوهای مثبت و ارزش‌های حقیقی را به کودک بیاموزید.

* فرصت‌سازی برای مشارکت و مسئولیت‌پذیری

به کودکان اجازه دهید در مسائل کوچکی که در محیط خانواده یا جامعه پیش می‌آید کمک کنند. این مشارکت می‌تواند از جمع‌آوری کمک برای آسیب‌دیدگان تا ساختن کاردستی‌های نمادین باشد.

حس مفید بودن موجب تقویت اعتماد به نفس و حس قهرمانی در آن‌ها می‌شود.

* احساس تعلق و افتخار به کشور و خانواده را تقویت کنید

با تأکید بر ارزش‌های جمعی، عشق به وطن، همکاری، ایثار و همبستگی روحیه سلحشوری را تقویت کنید و بگذارید کودکان بفهمند عضو یک کل ارزشمند هستند.

از کلمات «قهرمان»، «غیرت‌مند» و «رشید» برای توصیف نیروهای مسلح و جبهه مقاومت استفاده کنید.

* از موفقیت های نیروهای مسلح کشور بگویید

موفقیت های نظامی را بیان کنید و پر رنگ کنید. نشان دهید که در کشوری قدرتمند با مردمانی شجاع زندگی می کند.

* زندگی با عزت و حس غیرت ملی را تقویت کنید

سرداران رشید کشور را به عنوان الگوهای افتخار آمیز و غرور آفرین مطرح کنید. از اینکه نباید تسلیم ظلم و ظالم شد برایشان بگویید.

یادمان باشد کودکان امروز، سازنده آینده‌اند؛ اگر آنان را با امید، شجاعت و غیرت تربیت کنیم، آینده روشنی برای جامعه و میهن‌مان رقم زده‌ایم.

فرزندان ضعیف و ترسو، وارثان خوبی برای آینده میهن نخواهند بود.

 

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش می باشد و استفاده از مطالب با ذکرمنبع بلامانع می باشد