پایگاه جامع اطلاع‌رسانی
ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش

آیت الله حسینی بوشهری در دیدار رئیس سمپاد

کشوربیش ازهرجای دیگربه استعدادهای برتر نیاز دارد.

شناسه مطلب :35314
زمان انتشار: سه شنبه 06 خرداد 1404 ساعت 07:11
کشوربیش ازهرجای دیگربه استعدادهای برتر نیاز دارد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر استعدادهای برتر را جذب نکنیم، زمینه برای مهاجرت آن‌ها فراهم است، البته ما مخالف مهاجرت علمی نیستیم و افراد مستعد می‌توانند بروند و از دانش بشری استفاده کنند، اما اینجا سرزمین آن‌هاست و کشور بیش از هر جای دیگر به وجود آن‌ها نیاز دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها، معاون وزیر و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) به همراه سرپرست آموزش و پروش استان قم و جمعی از معاونین با آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری دیدار کردند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ابتدا ضمن تسلیت شهادت امام جواد علیه السلام و گرامیداشت سالروز رحلت امام خمینی، بیان داشت: امیدوارم که زندگی و گفتار و رفتار ما بر اساس گفتار و رفتار اهل بیت علیهم السلام باشد.

آموزش و پرورش کاری کلیدی و بنیادین را برعهده دارد

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری کار آموزش و پروش را کاری کلیدی و بنیادی توصیف کرد و ابراز داشت: علاوه بر ارائه آموزش به همه دانش آموزان در مقاطع تحصیلی، باید روی استعدادهای برتر سرمایه گذاری کنیم تا این استعدادها به خودباوری برسند و در آینده مغزهای متفکر ما باشند و زمینه تمدن سازی اسلامی را فراهم کنند.

وی با تأکید بر اینکه نباید نسبت به استعدادهای برتر به آموزش‌های عمومی بسنده کنیم اظهار داشت: همه دانشمندان روزی دانش آموز کلاس اول بوده‌اند، اما در مسیر درست قرار گرفته‌اند تا صاحب نوآوری، ابتکار و خلاقیت شده‌اند.

امام جمعه قم با تقدیر از ایرانیانی که پس از تحصیل در خارج از کشور جهت خدمت رسانی به کشور باز می‌گردند، تصریح کرد: اگر ما استعدادهای برتر را جذب نکنیم، زمینه برای مهاجرت آن‌ها فراهم است؛ البته مخالف مهاجرت علمی نیستیم. افراد مستعد می‌توانند بروند و از دانش بشری استفاده کنند، اما اینجا سرزمین آن‌هاست و این کشور بیش از هر جای دیگر به وجود آن‌ها نیاز دارد.

به احساس مسئولیت دینی نیاز داریم

وی با اشاره به لزوم توجه به مسائل معنوی در کنار مسائل علمی بیان داشت: بُعد علمی به تنهایی اگرچه ارزشمند است، لکن ما نظامی داریم به نام نظام اسلامی و این نظام اسلامی رسالتی بر عهده دارد که باید به انجام برسد و گرنه علم و دانش در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: با رسالت سترگی که بر عهده انقلاب اسلامی قرار دارد، صرف مسائل علمی به تنهایی کافی نیست و ما به دو بال علم و دانش و احساس مسئولیت دینی نیاز داریم.

رجوع به قرآن باید تحت هدایت مربی باشد

وی با اشاره به برگزاری کنگره قرآنی مدارس سمپاد اظهار داشت: اگر به دانش آموزان به صرف اینکه دارای استعداد هستند بگوییم برای حل مسائل خود به قرآن مراجعه کنید، آسیب‌هایی را در پی دارد. رجوع به قرآن باید تحت هدایت مربی باشد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خداوند به پیامبر خود می‌فرماید «وَأَنزَلنَا إِلَیکَ ٱلذِّکرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیهِم» یعنی قرآن را بر تو نازل کردیم تا برای مردم آنچه برای آن‌ها نازل شده است را تبیین کنی. لذا برای فهم قرآن ناگزیریم که به اهل بیت علیهم السلام مراجعه کنیم و آنچه در فهم آیات قرآن لازم است را فرابگیریم.

وی اضافه کرد: تفاوت قرآن و نماز در این است که ما در قرآن مخاطب خداوند هستیم و در نماز خداوند مخاطب ما قرار دارد و ما گوینده هستیم.

آیت الله حسینی بوشهری در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت شناسایی استعدادهای برتر در حوزه علمیه و دانشگاه تأکید کرد و خاطر نشان ساخت: هم ما باید در حوزه علمیه استعدادیابی کنیم، هم آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید در راستای اهداف انقلاب اسلامی استعدادهای برتر را شناسایی کنند و در گام بعد بر روی این استعدادها سرمایه گذاری مناسب انجام شود.

 

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش می باشد و استفاده از مطالب با ذکرمنبع بلامانع می باشد