پایگاه جامع اطلاع‌رسانی
ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش

گزارشی از مدرسه علمیه نورالثقلین مشهد در عرصه تبلیغ و جذب نوجوانان به حوزه علمیه

شناسه مطلب :35273
زمان انتشار: چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 ساعت 10:13
گزارشی از مدرسه علمیه نورالثقلین مشهد در عرصه تبلیغ و جذب نوجوانان به حوزه علمیه

مدرسه علمیه نورالثقلین مشهد با برنامه‌های متنوع جهادی، آموزشی و فرهنگی توانسته است در طول سال، نقش مؤثری در جذب نوجوانان به حوزه علمیه، ارتقاء معارف اسلامی در بین جوانان و نشاط‌بخشی به فضای علمی معنوی مدارس ایفا کند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها،حجت‌الاسلام رحیمی، مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه نورالثقلین مشهد،  با تشریح فعالیت‌های این مجموعه، اظهار داشت: مدرسه علمیه نورالثقلین با اتکا به گروه جهادی خود توانست در ماه مبارک رمضان، بخش قابل توجهی از مساجد شهر مقدس مشهد را تحت پوشش تبلیغی قرار دهد. برگزاری جلسات جزءخوانی قرآن، اعزام مبلغتن برای سخنرانی، بیان احکام و راه‌اندازی حلقه‌های تربیتی صالحین از جمله اقدامات اجرایی ما در این ماه مبارک بود؛ به نحوی که طلاب مدرسه به عنوان مبلغ، در مساجد مختلف حضور یافته و برنامه‌های متنوع تربیتی و دینی اجرا کردند.

رویکرد نوآورانه در جذب نوجوانان به حوزه علمیه

وی با بیان اینکه جذب نوجوانان و جوانان به حوزه‌های علمیه محور اساسی فعالیت‌های مدرسه در دو سال اخیر بوده، گفت: در این مدت توانسته‌ایم با برقراری ارتباط مؤثر با مدارس آموزش و پرورش ـ به ویژه مقطع متوسطه اول و دوم ـ برنامه‌های ویژه‌ای را پایه‌گذاری کنیم. از جمله در دهه کرامت، با هماهنگی قبلی، هر روز معاونت پرورشی مدارس، هشتاد نفر از دانش‌آموزان را به مدرسه دعوت می‌کند تا در برنامه‌هایی چون کلاس‌های معارف، احکام و اخلاق شرکت کنند.

حجت‌الاسلام رحیمی اضافه کرد: این کلاس‌ها به شیوه جنگ شادی همراه با مسابقه، بیان معارف الهی، و فضایی جذاب و سرگرم‌کننده برگزار می‌شود تا نوجوانان رغبت بیشتری برای حضور پیدا کنند. همچنین، آنان در صورت علاقه‌مندی، می‌توانند جهت ثبت‌نام در حوزه‌های علمیه اقدام نمایند.

وی افزود: برخورد نزدیک با اساتید و مسئولان مدرسه، مشاهده فعالیت هم‌سن و سال‌های خود در کسوت طلبگی و آشنایی با فضای منحصر به فرد حوزه، جذابیتی مضاعف برای نوجوانان ایجاد می‌کند و آنان را نسبت به فعالیت‌های حوزه کنجکاو و علاقه‌مند می‌سازد.

چالش رسانه‌ای؛ مانع جدی بر سر راه جذب جوانان

مسئول تربیتی مدرسه نورالثقلین، یکی از مهم‌ترین موانع پیش پای حوزه‌های علمیه را ضعف در حوزه رسانه دانست و تصریح کرد: متأسفانه رسانه‌ها در اختیار جریان‌های غیرهمسو قرار گرفته‌اند و ما آن‌چنان که باید، نتوانسته‌ایم حوزه‌های علمیه را به خوبی به نوجوانان معرفی کنیم. چه رسانه‌های دیداری و شنیداری مانند تلویزیون و رادیو، چه مطبوعات، سایت‌ها و حتی شبکه‌های اجتماعی، سهم کمی در آشناسازی نسل جدید با فضای حوزه علمیه داشته‌اند.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم با استفاده درست از رسانه‌ها، فضای حوزه، فلسفه و دلایل انتخاب این مسیر توسط نوجوانان را به تصویر بکشیم، قطعاً شاهد استقبال و گرایش بیشتر آنان خواهیم بود.

برنامه‌های آموزشی و فرهنگی مستمر برای ارتقاء سطح طلاب

حجت‌الاسلام رحیمی با بیان اینکه برنامه‌های مستمر و هدفمند آموزشی و فرهنگی در مدرسه برای رشد علمی و معنوی طلاب برقرار است: ما هر روز صبحگاه، درس اخلاق با حضور اساتید مختلف و با موضوعات متنوع برگزار می‌کنیم. همچنین، کلاس‌های آشنایی با مهدویت، فرق و ادیان، سواد رسانه و مهارت‌های اجتماعی نیز به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود. هر شب پس از نماز مغرب و عشاء تلاوت قرآن توسط طلاب انجام می‌شود و در طول هفته، دو شب هیئت دانش‌آموزی توسط خود طلبه‌ها برپا می‌گردد، همچنین در مناسبت‌های خاص نیز جلسات عمومی، سخنرانی و روضه برگزار و از اساتید برجسته برای سخنرانی دعوت می‌شود.

وی افزود: جلسات بین‌الصلاتین نیز روزانه با محوریت ارائه نکات معارفی، احکام یا بیان داستان‌های آموزنده توسط طلاب برگزار می‌شود. ضمن اینکه بسته‌های معیشتی برای طلاب نیازمند تهیه و توزیع می‌شود تا از این جهت دغدغه‌ای نداشته باشند.

حجت‌الاسلام رحیمی با اشاره به برنامه‌های همکاری فعال با مدارس اطراف اظهار داشت: طلبه‌های مدرسه برای امامت جماعت‌ و برگزاری نماز ظهر و عصر و سخنرانی‌های کوتاه در انواع مدارس(ابتدایی تا دبیرستان) حاضر می‌شوند و این ارتباط مستمر با نوجوانان، نقش بسیار مؤثری در تعمیق باور دینی آنان دارد.

توصیه‌ها، دغدغه‌ها و انتظارات از مسئولان و خانواده‌ها

مسئول تربیتی تبلیغی مدرسه علمیه نورالثقلین، حمایت‌های مالی و معنوی مسئولان حوزه و نقش خانواده‌ها را برای پیشبرد اهداف حوزه علمیه بسیار مؤثر دانست و گفت: صمیمانه از مسئولان مدیریت حوزه‌های علمیه کشور می‌خواهیم در زمینه کمک‌های مالی و ارائه حمایت‌های معنوی، بیش از پیش حامی مدارس علمیه باشند تا بتوانیم نقش‌آفرینی ما اثرگذارتر شود.

وی متذکر شد: از خانواده‌ها، به ویژه پدران انتظار داریم برای معرفی حوزه علمیه به فرزندان خود وقت بگذارند، درباره جایگاه روحانیت و فضای حوزوی واقع‌بینانه سخن بگویند و اجازه دهند نوجوانان با آگاهی و بصیرت، مسیر آینده خود را انتخاب کنند. متأسفانه شاهد آنیم که برخی خانواده‌ها نه تنها به معرفی حوزه نمی‌پردازند بلکه فرزندان را از ورود به این عرصه باز می‌دارند. اگر خانواده‌ها حقیقت را به نسل جوان منتقل کنند، یقیناً نوجوانان انتخاب درست و منطقی خواهند داشت.

حجت‌الاسلام رحیمی در پایان تأکید کرد: انعکاس تلاش‌های طلاب و معرفی ظرفیت‌های ناشناخته حوزه علمیه می‌تواند مسیر آینده بسیاری از نوجوانان را هموار و افق‌های روشنی را فرا روی آنان قرار دهد.

 

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش می باشد و استفاده از مطالب با ذکرمنبع بلامانع می باشد