به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستادهمکاریها، حجتالاسلاموالمسلمین علی خیاط در دیدار با علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش، گفت: همکاری میان حوزه علمیه خراسان و وزارت آموزشوپرورش میتواند چالشهای آموزشی را به فرصتی برای تحول بنیادین تبدیل کند.
وی به تشریح ظرفیتهای منحصربهفرد حوزه علمیه خراسان پرداخت و راهکارهای همکاری میان این حوزه و وزارت آموزشوپرورش را بررسی کرد.
بهرهگیری از ظرفیتهای آموزشی، فرهنگی و جهادی
حجتالاسلاموالمسلمین خیاط تأکید کرد: ظرفیتهای حوزه علمیه خراسان میتواند در سطح ملی و همچنین در سطح استانی با وزارت آموزشوپرورش فعال شوند. گروههای جهادی فرهنگی بسیاری در این منطقه حضور دارند که در ۱۶ حوزه تخصصی فعالیت میکنند، که یکی از این حوزهها به بحث کودک و نوجوان مرتبط است، همچنین مرکز مشاوره بسیار فعالی داریم که میتواند در تربیت کودک و نوجوان و ارائه خدمات مشاوره به آموزشوپرورش نقش موثری ایفا کند.
وی پیشنهاد داد: با برگزاری جلسات بیشتر و بررسی نیازها و ظرفیتها، برنامههای مشترک میان حوزه علمیه خراسان و آموزشوپرورش طراحی و اجرا شوند.
حجتالاسلام والمسلمین خیاط به تفاهمنامه پنجسالهای که با وزارت آموزشوپرورش امضا شده است اشاره کرد و گفت: البته ظرفیتهایی در خراسان وجود دارد که به ما امکان میدهد به صورت مستقل برنامهریزی کنیم. این ظرفیتها صرفاً به چارچوب تفاهمنامهها محدود نمیشوند. حوزه علمیه خراسان با برخورداری از شورای عالی مستقل و وضعیت خاص منطقهای، میتواند برنامههای ابتکاری متنوعی را طراحی و اجرا کند.
ورود به فضای مجازی و تربیت فرهنگی
حجتالاسلام والمسلمین خیاط در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه فضای مجازی، ما برای اولین بار برنامههایی تدوین کردیم و نیروهای متخصصی که آموزش دیدهاند، وارد این فضا شدهاند. این افراد توانایی برقراری ارتباط موثر با مخاطبان فضای مجازی را دارند و توانستهاند در این زمینه عملکرد موفقی داشته باشند.
وی افزود: طراحی برنامههای فرهنگی و تربیتی ویژه در حوزه فضای مجازی یکی از اقدامات مهم این حوزه بوده و این موضوع همچنان به عنوان یکی از اولویتهای کاری ادامه خواهد داشت.
پیشرفت در سایه حمایتهای علمی و فرهنگی
مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه اقدامات حوزه علمیه در زمینه همکاری با آموزشوپرورش میتواند بسیار گستردهتر و مؤثرتر باشد، گفت: خراسان با توجه به ظرفیتهای منحصربهفرد خود در عرصههای علمی، فرهنگی و تربیتی، نه تنها در سطح منطقهای بلکه در سطح ملی نیز میتواند نقشی پیشرو داشته باشد.