پایگاه جامع اطلاع‌رسانی
ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش

به مناسب برگزاری سی وسومین نمایشگاه کتاب

کتاب خوانی از نگاه اهل بیت علیهم السلام / خاطراتی از بزرگان فرهنگ و اندیشه

شناسه مطلب :12133
زمان انتشار: دوشنبه 26 اردیبهشت 1401 ساعت 09:05
کتاب خوانی از نگاه اهل بیت علیهم السلام / خاطراتی از بزرگان فرهنگ و اندیشه

وقتي كتاب، حاصل انديشه ‏ها و تجربه‏ هاي اهل انديشه و معرفت باشد، كتابخانه نيز كانون همايش صاحب‏نظران و موزه پرطراوت و شاداب دانشمندان و صاحبان معارف خواهد بود.

سهم كتاب در انتقال دانش ‏ها، گاهي به مراتب بيشتر و فراتر از ديگر ابزار آموزشي است. پديد آوردن آثار علمي و فرهنگ مكتوب از توصيه ‏هاي مهم اولياي دين است و با كمك به گسترش دانش، به عنوان يك ميراث فرهنگي براي نسل ‏هاي آينده، ماندگار مي ‏شود.

 وقتي كتاب، حاصل انديشه ‏ها و تجربه‏ هاي اهل انديشه و معرفت باشد، كتابخانه نيز كانون همايش صاحب‏نظران و موزه پرطراوت و شاداب دانشمندان و صاحبان معارف خواهد بود.

 يكي از مشكلات و كاستي ‏هاي جامعه ما، گريز از كتاب و پايين بودن سطح فرهنگ مطالعه است. از آن سو، دامنه علوم و موضوعات و كتاب‏ها گسترش يافته است و بايد فرصت و نيروي كتاب خوانان، به خواندن بهترين‏ ها و لازم‏ ترين‏ ها اختصاص دهند. از اين رو در هفته  كتابخواني، اهميت اين موضوع بيشتر از قبل مطرح مي ‏گردد تا به عنوان يك فرهنگ در جامعه نهادينه شود.

پایگاه اطلاع رسانی ستاد همکاریها با تبریک برگزاری سی وسومین  نمایشگاه کتاب توصیه های اهل بیت علیهم السلام و نیز خاطراتی از بزرگان اندیشه و فرهنگ در این خصوص را منتشر می کند. 

*امام علي ‏عليه السلام :

الكُتبُ بَساتينُ العُلَماءِ ؛كتاب‏ها بوستان‏هاي دانشمندان‏اند/ غررالحكم و دررالكلم ، ح ۹۹۱ .

نِعمَ المُحَدِّثُ الكِتابُ ؛چه سخن‏گوي خوبي است كتاب!/ غررالحكم و دررالكلم ، ح ۹۹۱ .

مَن تَسَلّي بِالكُتبُ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ ؛كسي كه با كتاب آرامش يابد ، هيچ آرامشي را از دست نداده است/ غررالحكم و دررالكلم ، ح ۸۱۲۶ .

*امام صادق ‏عليه السلام :

يأتي عَلَي النّاسِ زَمانُ هَرجٍ لا يأنِسونَ فِيهِ إلاّ بِكُتُبِهِم؛ روزگار پر آشوبي فرا مي‏رسد كه در آن روز مردم جز با كتاب‏هاي خود انس نمي‏گيرند/  الكافي ، ج ۱ ، ص ۵۲ .

خاطراتی از بزرگان فرهنگ و اندیشه

*امام خمینی ره ؛

«انس با کتاب و قلم و اندوخته‌ها، آن‌قدر خاطره‌آفرین و پایدار است که همۀ تلخی‌ها و ناکامی‌های دیگر را از یاد می‌برد.»

کتابخوانی به‌قدری برای حضرت امام مهم و ارزشمند بود که هنگام شهادت فرزندش حاج‌آقا مصطفی نیز برنامۀ مطالعۀ روزانه را ترک نکرده و پس از برگشت از تشییع فرزند، مطالعۀ کتاب غیر درسی را که در دست داشت، ادامه می‌دهد. (خاطرات سال های نجف، ج ۲، ص ۱۴۰)

 

 

*مقام معظم رهبری ؛

کسی که با این دنیای زیبا و زندگی بخش، دنیای کتاب، ارتباط ندارد، بی‌شک از مهم‌ترین دستاورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است.

جای کتاب را هیچ‌چیز پُر نمی‌کند. کتاب را باید ترویج کرد ... مردم باید به کتابخوانی عادت کنند و کتاب وارد زندگی شود.

در طول این سالیان سی چهل ساله عمرم که با کتاب قصه سر و کار داشته‌ام، شاید هزارها قصه از بهترین نویسندگان دنیا خوانده‌ام.



 

 

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش می باشد و استفاده از مطالب با ذکرمنبع بلامانع می باشد